Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz yodamester10 #7079 üzenetére

    Te is a Telenornál vagy, ha jól rémlik, ott a 4G háló kacifántos, bár eddig ilyet csak más telefonnál olvastam, hogy nem mindig akar visszaváltani 4G-re, itt eddig csak fordított helyzetről volt szó, arról is csak készenlétben.

    lge73x: Nem kizárt, hogy a Telenor megoldhatja a hibát úgy is, hogy a 4G hálózatát konfigurálja, felvetettem ezt már többször is.
    A Telekomnál már van VoLTE, így megy a telefonálás is 4G-n, de ha kikapcsolom, akkor B20 800 MHz-en, B3 1800 MHz-en és B7 2600 MHz-en, illetve 2CA és 3CA hálózatokon is visszavált 3G-re készenlétben is a telefon, de a Telenornál 4G hálózatán (nekik a harmadik frekvencia/csatorna nincs) ez valamiért nem okés.
    Extra érdekesség, illetve ok, amiért csak a Telenor 4G hálózata problémás: B20 800 MHz-en a Telekom és a Telenor közösen működteti a 4G-t (más hálózatokat is), az ország egyik felében az egyik tornyait használja a másik, a túlsó felében meg fordítva, de ettől függetlenül is csak a Telenor 4G hálózatával van adott gond az ország mindkét felén, a Telekoméval nincs. (Egy gyári visszaállításom és újbóli nulláról manuális belakásom ment rá, hogy mindent tesztelhessek, de megérte, mert kíváncsi voltam.)
    Ilyenek miatt írtam korábban, hogy ha olyan a hiba, akkor akár annyi is elég lehet, hogy a Telenor módosít valamit a 4G hálózatán.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák