Új hozzászólás Aktív témák

  • Hovi

    aktív tag

    válasz sifarr #37379 üzenetére

    Tanúsítom, nem könnyű számlát nyitni külföldön. Röviden a történetem:
    Régtől motoszkál a fejemben, hogy a havi kis félrerakott pénzecskénket, EUR-ba kellene tartani. Revolut meg Wise van, de nem merek rajta sok pénzt tartani. (persze kinek mennyi a sok) Szóval, akkor nyissunk számlát Szlovákiában. Két okból is ott. Egyrészt a határhoz közel lakunk, másrészt nejem felvidéki. Van kötődés, s gyakran járunk "haza".
    A számlát a nevemre szerettem volna megnyitni (én: magyar állampolgár, magyar lakcímmel). Azért a nevemre, hogy utaláskor látszódjék: az én nevemen lévő számláról megy a pénz a szintén a nevemen lévő számlára. Első próbálkozás: Slovenská sporitelna. Aszem az az ottan Erste. Nem értették miért akarok számlát, ha nem az országban lakom. Mondom megtakarítás + néha megyünk haza, s akkor otthon használnánk is. Telefonálgatás jobbra-balra, iratok másolása. 2 óra múlva: NEM. Esetleg a nejem nevére (ő szlovák állampolgár, magyar lakcímkártyával, adószámmal). DE a nejem nevére is csak úgy, ha lakcímet igazol a szüleitől. Na, ez nem jött össze.
    Második próbálkozás: Tatra Banka. Ott már majdnem összejött a nevemre. Kértek egy házzasságit + jelentkezzünk be valakihez.... vagyis ez sem nyert.
    Végül ONLINE a CSOB banknál sikerült nyitni ( egy full nullás számlát). Persze a nejem nevére. De engedte a magyar telszámot bereggelni. Kártyát a szülőknek küldték, de beaktiválás után bement az Apple Pay-be. Így ez sikertörténet. Igaz, nem merek sokszor utalni kis összeget. Nehogy tessen nekik hogy Wise-ról megy sok apró utalás. Így váltogatom a forintom euróra a wise-on, aztán havonta egyszer kiutalom a CSOB-ra. Nincs lekötve, nem kamatozik, de legalább nem is veszít úgy az értékéből mint a forint.
    Küldtem már rá Revolutról (2x) a legtöbbszür Wise-ról. Másnap mindig ott volt a pénz.

Új hozzászólás Aktív témák