Új hozzászólás Aktív témák

  • tailor

    őstag

    válasz Ipadipad #3015 üzenetére

    Szia.

    Nos, én is adnék egy-két tanácsot, ha nem veszed zokon.
    Az A58 nagyon jó választás kezdő gépnek, mindent tud, amire szükséged lehet - sőt, olyat is, amire (még) nem :)

    Viszont.

    A linkelt állvány az a fajta, amit az első használat után fogsz, és kihajítasz a szemétbe, mert másra nem jó. Könnyű, ezáltal pont amire szolgálna (stabilitást adni), arra nem jó. Ráteszed a gépet, és ha lesz teleobjektíved, csak azt fogod látni a keresőben, hogy a váz az elengedés után is 4-5 mp-ig rezeg, Alig érsz hozzá a géphez, és ismét rezeg. Mondanom sem kell, hogy így milyen képekre számíthatsz... Azontúl mekkora obit akarsz rátenni? Mert nem mindegy, hogy az állványnak mekkora súlyt kell elbírnia. Felejtsd el ezt a kínai dzsunkát. Ráadásul a vázat rá kell "csavarni" minden egyes alkalommal, ami kegyetlenül bosszantó tud lenni, ha pl. hamar akarod feltenni / levenni az állványra / -ról. Azt ajánlanám neked, hogy döntsd el, szükséged van-e egyáltalán így, az elején állványra? Mert ha igen, akkor inkább ne vegyél teleobjektívet, de szánj rá 25-30 ezret egy normális darabra (kb. innen indulnak árban a használható darabok). Illetve nézz szét a használtpiacon: egy jó állvány használtan sem veszti el a funkcióját, de sokkal olcsóbb, mint az új, ráadásul lesz hozzá állványfejed is. Ajánlom a Giottos, Manfrotto, Velbon, Cullmann márkákat.

    Messzire zúmoló objektív: a Sony gépek kompatibilisek a Minolta AF jelölésű objektívekkel, így használtan is nézelődhetsz: 75-300, 70-210, illetve a Sony 55-200-as obik is jók a gépedre. Sőt, ez utóbbi az árához képest igen jó.

    Makró: Ahogy a kolléga is írta, makróhoz nem kell az autófókusz, így én is azt ajánlom, hogy vegyél egy Helios 58/2 M42 menetű objektívet 3-4 ezerért, egy M42-Sony A konvertert chip nélkül, és egy M42-es közgyűrű sort, és ezzel már lehet játszadozni.
    Ezt a linkelt wide-angle meg makró konvertert felejtsd el. A kitobid eléggé szélesen "lát", hogy egy szobában is kényelmesen videózhass.

Új hozzászólás Aktív témák