Új hozzászólás Aktív témák

  • narumon

    őstag

    válasz Teasüti #17996 üzenetére

    "Amennyire én képben vagyok az ARM-mel a szerint annyi előnye van, hogy ultra hatékony energiafelhasználásban. De nyers erőben fasorban sincs az x86-os processzorokkal."

    A kérdés mit értesz nyers erő alatt? Bizonyos feladatokban az ARM sokkal gyorsabb mint az x86, mert jobban hajaz a RISC-re. (Pont mint ahogy a GPU BIZONYOS feladatokban gyorsabb mint az x86 CPU, pont ugyanez van ARM esetén is. Azért látni kell, hogy matek compute feladatokra nagyon nem x86 CPU-kat használnak. De pl képzeld el azt is, hogy adott egy fényképező (kamera) ami 4K rögzítésre képes, és le is tudja játszani minden gond nélkül tényleg egy körömhegynyi chippel, amikor ez egy pár éves notinak akár kihívás lehet.
    Mellesleg az apple pont ezért (IS) át fog térni a macbookok esetében ARM CPU-ra.

    "Egy első gen iPad-ben sokkal jobb gpu lenne, mint egy GTX 750Ti?"

    Nem első generációs ipadról van szó, azon nem lehet vágni. Tuninger is első generációs Ipad AIR-t mond (ami ipad generációból már a sokadik). És azt is látni kell, hogy pl egy A10-es apple ARM CPU-ban (iphone 7 pl) alapból vannak olyan funkciók mint hardveres H265 dekódolás ÉS enkódolás. Ez melyik olcsó videókártyában van? Egyébként néztél már mobil játékokat egy tableten, telefonon milyen "brutál" grafikát tudnak kitolni? Vagy az intel CPU-k ha bekapcsolod a QuickSyncet mennyivel gyorsabbak videótömörítésben? Ez pont azért van mert ugyanazt a feladatot dedikált módon oldják meg.

    "Ez most komoly?? Szerintem akkor vkinek szólni kéne nVidiáéknak és AMD-éknek, hogy felesleges ekkora méretű chip-eket gyártaniuk, hisz ennél nagyobb teljesítményt lehet belepasszírozni tized akkora méretbe is és még nem is fog fűteni úgy. :P"

    Ez így értelmetlen. Egy modern NVidia GPU 10x akkora teljesítményű mint egy tablet, telefon GPU-ja. CSAKHOGY. Az Ipadban lévőt az apple tervezte "saját magára", pontosan tudja, hogy mit hogy kell benne csinálni és ami a legfontosabb, CSAK ERRE kell optimalizálni. Az ipadon futó programnak nem kell 50 féle másik videókártyával és CPU-val is együtt működnie amik nem tudnak bizonyos hardver funkciókat. Itt pontosan tudják, hogy mit tud a CPU és a GPU és, hogy mi a leggyorsabb megoldás egy adott feladat elvégzésre. Szerencsétlen PC-s premierenek meg el kell futnia a GTX750ti-n (meg még régebbi kártyákon is) meg az RTX-eken is, és nem fognak a te kedvedért minden egyes grafikus kártyához külön kódot írni, olyan safe route megoldást használnak ami MINDEKÉPPEN működik vállalható sebességgel. A Premiere csúcs GPU-kat és régi GPU-kat is egyaránt csak 40% körül hajt ki, ezzel szemben az ipadon semmi nem gátolja meg az applet abba, hogy akár 90%-ra hajtsa max a throttling.

    És akkor még arról, hogy a Windows a háttérben mennyi erőforrást lezabál még nem is beszéltünk. Ugyanez a helyzet egyébként konzol vs PC esetén is. Mekkora erőgép kell ahhoz, hogy a konzol szinvonalú grafikát hozza a PC? Hányszoros áron? Papíron sokkal erősebb videókártyák vannak PC-n mégis otromba gép kell ugyanahhoz a minőségi szinthez.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.facebook.com/Naruvideo

Új hozzászólás Aktív témák