Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuninger

    Topikgazda

    válasz panoly #23404 üzenetére

    1. 10 biten 1024 árnyalatod volna, annak használod fel kb a 2/3-át. Ezért nem javasolják 8 bithez mert ott a 256 árnyalatnak a 2/3-át használnád ami már igen soványka

    2. valahogy úgy. Maga a görbe ugyanaz a GH5 / S1H / Varicam 35 kamerákon, viszont mindhárom kamera máshol ég ki. Ahogy "mászik" felfele a vlog ábrázolása is úgy tud egyre világosabbat rögzíteni a kamera. Viszont ha egy nem kiégett felvételre ugyanazt a LUT-ot rakod ugyanazt a képet (kéne) adja.

    3. csináltak, épp ez lett a VLOG-L. Limitált színeket lát limitált dinamikával. Viszont épp ezért nem lehet rajta használni a nagy Pana kamerákhoz készített LUT-okat ami szerintem nem volt okos marketingfogás.

    4. Mert ha a hivatalos álláspontot nézzük nem a kiégésre hanem a középszürkére kéne zebráznod(vagy false colorral expóznod) . A kiégésre expózás nekünk szegény embereknek fontos, akik nem cinema kamerával dolgoznak. A filmes világban sem a kiégésre lőnek.

    A Zebra 100 miért nem 80IRE-t jelent: mert ha van mellette egy Pana S5-öd akkor az sokkal világosabbra expózna 100as zebrán ez esetben, hiszen az valami 86%on clippel. Ergo mikor megpróbálod matchelni a két kamerát akkor teljesen más képet kapnál. De ha 80on ég ki a G9 és mellé raksz egy S5-öt ugyanúgy 80-ra expózva (figyelmen kívül hagyva a tartalékot) akkor egyforma világos lesz a két kép.

Új hozzászólás Aktív témák