Új hozzászólás Aktív témák

  • Lenry

    félisten

    válasz bambano #30312 üzenetére

    csak hogy meglegyen a follow-up...

    egyszerű LVM kötetbe volt szervezve 5 db 2TB-os HDD-m.
    pár óránként jött a dmesg-be a fentihez hasonló üzenet, hogy most az ata5 esett le egy pillanatra, aztán az ata6, stb, de egy másodpercen belül már újra elérhető volt.
    aztán egyik nap eltűnt 4TB-nyi adat, ezen felbuzdulva úgy láttam, hogy igazad volt*, és ez így nem mehet tovább, viszont gyanús volt, hogy egyébként a lemezek jók, a hiba máshol lesz.
    lementettem mindent a kötetről, és az egészet átszerveztem egy ZFS kötetté, egész pontosan RAIDZ1-é (ami kb RAID5-nek feleltethető meg, egy lemez kiesését tolerálja). Azóta egyetlen esetben sem jött elő a fenti hibaüzenet.
    úgy gondolom, hogy a SATA vezérlő nem tudott valamit elég gyorsan és / vagy jól csinálni, amire az LVM-nek igénye volt, aztán időnként feladta, és eldobta a lemezt, a ZFS meg talán hatékonyabb és nem fut bele ugyanabba a korlátba.

    * a torrentkliens webfelülete nem volt lejelszavazva, szerintem ott jött be valaki vagy valami, és egyszerűen kitörölte amit talált, mert kizárólag a seedben lévő dolgok tűntek el minden hibaüzenet nélkül.

    Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

Új hozzászólás Aktív témák