Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Dißnäëß #30850 üzenetére

    foobar2000 Wine-ben futtatása helyett ajánlom a DeaDBeeF-et, ami foobar2000-klón, épp úgy, ahogy text editoroknál a Notepad++ klónja a notepadqq. Esetleg ha valaki Winamp-klónt akar, akkor QMMP vagy Audacious. Illetve jó még a Clementine és egyéb Amarok-forkok, pl. Strawberry. Én nem szeretem őket, de vannak hívei a Rythmboxnak és a Banshee-nek is. De már olyanról is olvastam, aki a Spotify-klienst preferálta, mert az multiplatformos, és lejátszik helyi médiatárból is.

    Én már nem is használok zenelejátszót, mert ritkán hallgatok offline zenét PC-n, mikor nagy ritkán mégis, akkor mpv-vel nyitom meg őket, ahogy a videókat is. Utoljára mikor még volt fent dedikált zenelejátszó, akkor cmus-t használtam a terminálos minimalizmus jegyében. Előtte mpd+ncmpcpp kombót, de az nem valami felhasználóbarát, bár a legjobban az pluginelhető meg hekkelhető az összes zenelejátszó közül, amolyan hardcore bázis alakult ki körülötte.

    Ha valaki a foobar2000-nél is marad, akkor se Snap-ból telepítse, mert az teleszemeteli szutyokkal a rendszert, helyette Wine-ban kézzel, vagy Winetricksben menüből tegye fel, úgy is teljesen jól működik. Snapból csak akkor érdemes telepíteni a kényelem és lustaság jegyében, ha eleve olyan bloat disztrót használ valaki, ahol alapból telepítve van a Snap, pl. új Ubuntu.

    #30851 ubyegon2: én nem ismerem a kollégát, vagy igen, de akkor nem emlékszem már rá. Próbálok azért korrekten reagálni a kérdésére, bár a WMP9-nél gyanút kellett volna fognom. A WMP9 egy vicc, használtam anno egy rövid ideig, XP-n, kb. 15 éve, egy-két olyan formátumhoz, amit akkor nem vitt normálisan a Media Player Classic és az ahhoz tartozó codec-pack. Aztán a hwsw-n egy haladóbb emberkének megesett rajtam a szíve, hogy ilyen fostos codecpakkokkal és WMP-trágyadombokkal küzdök, és megmutatta az mplayer-t, később felfedeztem ahhoz az SMPlayer frontendet és ezt használtam évekig, Linuxon is. VLC-t is próbáltam, de az sose jött be. Mióta meg van mpv, és itt a PH-n valaki ajánlotta, vagy gyurmafigura, vagy kékluficet, azóta azt használom, annak is van már jó 4 éve vagy több. A WMP egyébként a legrosszabb médialejátszó, amit valaha használtam, akármilyen platformon, pedig Androidon is próbáltam már 1-2 nagyon undorítót. Mondjuk úgy, hogy WMP-nél minden jobb. Talán a maga korában az első két verziója a Windows Media Playernek nem volt rossz, de akkor még mplayer-nek és mplayer2-nek hívták. Bár még az 3-5.x-es verziói is tűrhetőek voltak, azok még Media Player néven futottak (ezek ihlették a Media Player Classicot is), az 5.1-5.2 az Microsoft Media Playerként. Onnan lett teljesen használhatatlan, ahonnan elkezdett Windows Media Player néven kijönni, főleg a 8-as verziótól kezdve, ami az XP-vel jött. Azóta rémálom. Az új verziók még inkább. Bár a legeslegutolsót, a 12-est még nem is próbáltam, ahogy látom screenshotokon, a foobar2000-re hajaz már, de csak felszínesen, tudásban gondolom sehol nincs ahhoz képest. Win10 alatt egyébként a foobar2000-et teszem fel, ha kifejezetten zenelejátszó kell, ha nem kifejezetten zenére kell, akkor ott is mpv, amivel a videókat játszom le.

    A kollégának ezt a WMP9 fetisizmusát azért sem értem, mert az az SP1-SP2-es XP-n volt csak használható. SP3-mal, ha erre felfrissítette legalább valaki, már a WMP10 jött, Vistával és attól felfelé meg WMP 11-12, és ezeket már nem lehet downgrade-elni 9-esre. Ha valaki ennyire ókonzervatív, akkor is zenére minimum Winamp, videóra meg minimum Media Player Classic Black Edition (MPC-BE), vagy MPC-HC (ezt nem nagyon fejlesztik már).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák