Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz S_x96x_S #2056 üzenetére

    Én se vallanám be.
    Lehet, hogy tényleg nem arról.van szó, hogy kapacitáshiány lenne. Lehet, hogy a TSMC tudna biztosítani többletkapacitást, de jelenleg, nagy érdeklődés mellett csak drágán.
    Olyan drágán, amiből kijön az epyc, a ryzen3k ($200+), és a $400-os navi.
    De mondjuk a $200-os navi már necces, és az olcsóbb 3500X is - ezeket tételekez készletre nem rendelik be, csak úgy, hogy az OEM azonnal ki is fizeti és nincs kockázata annak, hogy árverseny miatt bukóra.jön ki a vége.

    Tehát Ha meglódulna a kereslet bármelyikre a húzótermékekből, akkor egyáltalán nem jelentene gondot.többet termelni, de az olcsóbb termékekre még nem elég olcsó.

    Jövő év elején indul az 5nm tömeggyártás. Az biztos levesz majd némi keresletet a 7nm-ről és talán olcsóbb is lehet. Talán erre.vár az AMD a mainstream termékek piacra dobásával.

    Tegyük hozzá, hogy az elmúlt sok év tapasztalata az, hogy piaci részesedést nem (csupán) olcsóságból ered. Nem biztos, hogy az hozna átütő sikert, ha a ryzenek még olcsóbbak lennének. (A videokártyákra szerintem ez mondjuk nem igaz) az OEM piac is úgy működik, hogy azt adják, amit a vásárlók keresnek. Ide bekerülni nem az kell, hogy mégolcsóbb legyen, hanem mindshare.

    Ez mondjuk Kicsit pont ellentmond annak, hogy nem rohannak az újabb node felé. Azon nyilván könnyebb jobb terméket készíteni, de nyilván drágább is.

    Az 3950X biztos az agesa 1.0.0.4-re várt.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák