Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Cathulhu #3214 üzenetére

    (A zen csak az AMD életében volt nagy ugrás. De nem különösebben tér el a felépítése a Core architektúrától. mondhatjuk úgy is, hogy eddig minden eddigi ettől eltérő próbálkozás kudarc volt.)

    Arra lennék kiváncsi, hogy vajon mennyi tranzisztort és energiát emészt fel az, hogy az AMD/INtel processzorai el tudnak menni ~5Ghz-ig. Mármint ugyanazzal az IPCvel mennyivel lenne kisebb, vagy mennyivel fogyasztana kevesebbet azonos frekvencián, ha mondjuk csak 3.5Ghz-ig tudna elmenni.

    Ott és azért érdekes ez, mert a szervereknél, ahol sok a mag és mindet használja egyszerre, kétlem, hogy bármi is tudna ténylegesen 5Ghz-ig turbózni, miközben 63 másik mag ketyeg 3Ghz-en. TEhát egy Rome esetén az architektúrában felesleges feature az, hogy amúgy elvileg el tudna turbózni 5Ghz-ig. Nem is engedik, mert csak értelmetlenül elvenné a power envelope-ot más szálaktól.

    Én azt gondolom, hogy fel fogják használni az X1-et mobiltelefonokban is. De mondjuk úgy, hogy csak 1 olyan lesz. 4 A78 és 4 A55.

    Azt is gondolom, hogy x86-ból is lehetne, lehetett volna már építeni olyan magot, mint amilyen apple-nek van. De szerveres környezetben nem sok haszna lenne 8-ból 1 olyan magnak, ami mondjuk 50%-kal többre képes egy szálon, miközben 2x annyit fogyaszt.
    De mobil és akár desktop szegmensben ennek akár haszna is lehetne.

    Vajon fognak így elválni a designok?

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák