Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz solfilo #5481 üzenetére

    > "Arra van tippetek, hogy Cezanne miért jöhet DIY-re, mikor a Renoirt nem mutatták itt be? "

    Volt Renoir desktop, csak de csak PRO 4750G néven. Tudom, az nem DIY, de volt asztali változat.

    Nem túlmagyarázva: az én tippem az, hogy a Cezanne minimum fogyasztása nem annyira jó, mint a Renoir volt, illetve a Lucienné most. Tehát szerintem több lehet a túl sokat fogyasztó selejt.

    Egyébként természetesen ha nem "hibás egyedek, ami rendeltetésszerű helyén eladhatatlan", akkor a kapacitás határoz meg mindent.
    Viszont HSM megjegyzését ("Szerintem a Cezanne-t egyszerűbb gyártani és nem von el lapkákat a legdrágábban eladható szerver CPU-któl.") Közvetlenül nem von el lapkákat, de egy Cezanne-ból kijönne két zen3-as lapka is terület alapon. Logikus lenne inkább még két zen3-as lapkát gyártani és akár 5600X-től 5950X-ig bármilyen formában eladni.

    A kérdés tehát az, hogy ha a 7nm kapacitásról dönthetnek, miért arra fordítják. Tehát az lehet még, hogy kevés az IO lapka, vagy azoknak az összeszerelő gyártósoroknak a kapacitása is fullon lehet, ahol az IO lapkákat és a CCD-ket összeszerelik. Ilyen esetben hiába tudnál még CCD-t gyártani és akkor talán érdemesebb Cezanne-t, amit ennélfogva "egyszerűbb gyártani"

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák