Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz87

    veterán

    Elkeseredettségemben, amolyan utolsó mentsvárként gondoltam megkérdezlek benneteket, hátha van vmi mentő ötletetek. Az a gondom, hogy van egy Sonoff RF Bridge-em (tasmota+portisch fw-el flashelve), amivel a redőnyöket vezérelem Home Assistanton keresztül, és gyakran (sőt, mostmár szinte minden napos), hogy a bridge lecsatlakozik wifiről, és csak router restart után áll helyre. Próbáltam fw update-et csinálni (bridge-en), nem segített. Még van 1-2 dolog, amit megpróbálok, itt van a hiba részletezve, de van olyan tanács itt, hogy kapcsoljam ki a mesh-t.
    A mesh hálózatom ethernet backhaul módban megy, a router egy AX56U, és 2 node van: AX55+AX1800U. Mindegyiken friss fw. A bridge a router USB portjáról megy, tehát a jelerősség abszolút rendben van, de fixáltam is a Mesh hálózatnál a routerhez, hogy véletlenül se csatlakozzon másik csomópontra. 2,4 és 5GHz-es wifi külön SSID-n van. QoS, ha netán bezavarhat, ki van kapcsolva. Most még annyit csináltam este, hogy az ipv6-os tűzfalat kikapcsoltam, úgysincs használva.
    Olyan mintha a router valamiért ledobná a bridge-et egy idő után. Router újraindítás után azonnal csatlakozik, és amikor nincs csatlakozva, az sem segít, ha csak a bridge-et indítom újra (kihúz, bedug). Csak a router restart után áll helyre. Más eszközzel nincs ilyen gondom. Van bármi ötletetek, milyen beállítás okozhat ilyet?
    Még annyi, hogy nekem a LAN/DHCP beállításoknál meg van adva a PiHole IP-je DNS-nek, bár nem tudom, lehet-e ennek bármi köze a problémához, de gondoltam, minden részletet próbálok leírni. Ill a fentebb linkelt FAQ oldalon van egy ilyen rész:
    "If disabling Mesh Networks is not an option, then keeping the network busy, e.g. by issuing a Ping from another host every 20 seconds has helped to avoid the reconnects."
    Nem vagyok benne biztos, hogy ezt jól értem, de arra gondoltak ezzel, hogy magát a bridge-et kéne pingelnem rendszeresen?
    :R

Új hozzászólás Aktív témák