Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    nagyúr

    válasz fehér_ember #15071 üzenetére

    Szép az elsô. (is). Ezeket a hátulra 1-2 címû megoldásokat nézegetem egy ideje, nagyon nem mindegy, mit tesz oda az ember, milyen fázisban. És hát a freki.

    A mélyeknek mindegy ugye.. oldalra, hátra, akárhová tehetôk. Szóval ha elôlapon van mondjuk 2 mély (pláne ami ~80Hz körül elkezd lekeverôdni), és hátul is 2, érdekes konstellációt adhat, ez lényegében 4 mélysugárzós kivitel akkor. Egymáshoz képest lehet így is, úgy is kötni.. (sorosan, párhuzamosan, fázisban, ellenfázisban).

    Több gyártó közepet is tesz hátra egyet. Néha kettôt, ha ilyen sokhangszórós mini "line array"-ük van. Van, aki magassugárzót is. Ezeknél a dipól megoldásoknál már marhára bejátszik középmagas frekiken a helyiség, a fal textúrája - visszaverô karaktere, elhelyezés értelemszerûen, ... Nagyon sok játékot igényel, mire jól beáll, a mélyeknél említett polaritás és sorospárhuzamos játék itt is beüt, de erre rájön az akusztika minden egyebe is.

    Marha izgi projekt egy ilyen, de az biztos, hogy 10x annyi idôt el kellene játszani velük, mire megvan az az esszencia, ami már szalonképes.

    Bevallom, hallottam 1 vagy 2 ilyet, mindkettô csodásan zenélt, de nem nyújtott (vagy nem ebben) többet ahhoz képest, aminek csak elöl van hangszórója.

    Mûszaki bravúrnak mindenesetre bátraknak kiváló. :K

    [ Szerkesztve ]

    Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák