Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    Előzetesen megfogadtam, hogy a Libtecről akkor írok bármit, ha kis együttélés után a visszapróba is megvolt a VDC-vel. De mivel a többen kérdezték, hogy mivanmivanmivan :DDD ezért megpróbálom összefoglalni a hallottakat. Előzetesen mondom, hogy nagyon nem vagyok jó hangi jellemzésekben, teszoldal szerű-cirkalmas ömlengésekben. Árkülönbség miatt eleve elvárásokkal indítottam, amelyek ha teljesülnek az rendben van, de nem csodaszámba veendő.

    Elsőre pillanatban feltűnt a középsáv természetesebb hangja (éppen Madeleine Peyroux - Martha my Dear szólt). / De pár perc múlva megállapítottam, hogy az alacsonyabb torzítás és sokkal nagyobb felbontás a teljes frekvenciasávban jelen van, a fúvósok különösen jobbak. Nyugtáztam, igen ezt kell tudnia egy ilyen kategóriás kábelnek. /
    Második pillanat a meglepetésé volt: "Mik ezek a mély hangok?" Bevallom azt gondoltam, hogy a VDC 4mm kifejezetten jó mélyben, de a Libtec jól kitolta lefelé a sávszélt, amit nem bunkó módon "Nesze, itt van egy csomó mély" tett, hanem a basszgitár és a nagybőgő játékának újabb rétegeit ismerhettem meg, a nagyobb felbontás itt is jelen van.
    VDC jó színpadképben és hangszer-kontúrosságban, előbbi Libtec-kel egy kicsit még javult, utóbbi nem változott, továbbra is jó.
    A mikrodinamika / tranziensek gyorsasága / szintén nagyobb, az alacsony torzítás mellett ezt tekintem legfontosabbnak abban, hogy a konzervzene valóságosnak hasson (a felbontás szvsz csak ezután jön a sorban).

    Összességében ha egy mondatban akarnám mondani, akkor a Libtec sok tekintetben olyan, amilyen a VDC csak szeretne lenni (dinamika, felbontás, színpad), és ezt a magasabb szintet nyomulás nélkül, könnyedén adja elő, a mély sávszél kiterjedése pedig ezen felül még egy plusz dolog. Kicsit tartottam attól, hogy a VDC-ről nem-nyomulós-hangú kábelre váltva valamit-valamiért alapon kicsit punnyadt, unalmas, kisujj-eltartós hangot hallok, szerencsére ez nincs így, az előadás vidám és lendületes.
    Megjegyzem, hogy a VDC-t a maga árkategóriájában most is kifejezetten jó kábelnek tartom, de a rendszerem - amiben a szoba is benne van - zenehallgatásra valóban megkívánja hangfalkábelből a magasabb (ár)kategóriát. (Ha ugyanezen rendszeren csak moziznék, akkor sem cserélném le.)

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Új hozzászólás Aktív témák