Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz ozzy711 #6076 üzenetére

    Nem ez a gond, hanem egy példaként behozott 5100 font körüli hangfalnál (2 milkó!!!) ezt kapja az ember.

    Mint az E osztályos Merci, amibe ugyanaz a Bosch árnyékoló redőny kerül beszerelésre, mint az A4 Audiba, BMW-be és a többibe, 20 milkóért (csak mondtam valamit), míg az S600-ba nem az. (De már sajnos oda is, valszeg).

    És tök igaza van bkercso-nak abban, hogy egyik részleg fejleszt legjobb tudása szerint, a másik meg arra szakosodott, hogy ezután egy "még vállalható" szintre költségcsökkentse az adott terméket, ami befér egy üzleti elképzelésbe. (Hangminőség, halóóó?)

    2 milkóért egy hifi nekem kávét hoz az ágyba reggel, nem Zu-zok meg drótozok mindenfélét egy tré váltó előtt. Ez olyan, mintha az oxigénnel dúsított hiperszűrt ivóvizet átengednéd egy Milli kakaós golyókkal telitöltött, gyerekeknek szánt ízesített szívószálon és úgy innád, és akkor még mindig csak kakaóról beszélünk, nem kakáról. (Lehet bármi benne).

    És tovább nyitok ebből pár újabb pandoraszelencét egyből a józan paraszti ész mentén: hogy ezzel is jól szól és libabőr, vagy azt implikálja, hogy
    1) kezdi a hifista elérni a limitjét, hiszen ha ezzel a trével libabőr, akkor mi lenne egy normálissal ? (Lehet meg se hallaná).
    2) a többi is sűrű erdőben téblábol azt illetően, hogy 300-ezres után a 700-ezres az minőségi előrelépés, mert nem az.. a baj, hogy annak hallják, ezért fél veséjüket is adnák egy ilyen hangfalpárért, ahol ilyen váltóval szúrja ki szemüket a gyártó. A struccpolitika nem működik, mert attól még, hogy eltekintünk ettől lágyat mosolyogva, még az oroszlán ott van..
    3) Vagy az van, hogy téved a DIY-t illetően erősen, amikor egy már félkomoly szakértelmű hobbista is 100x jobb váltót kreál egy ilyen dobozhoz (vagy jobbhoz).

    Dyscus meg abban téved, hogy az asztalosmunka letojható, mert nem, dehogyis. De lehet én értelmeztem őt félre, mert kontextusban mondta ezeket. Fával dolgozva semmiképp sem letojható, de ha mondjuk betonból öntjük ki a dobozt, akkor igen.

    Na de kicsit visszareflektálva az "Audiokultúra"-ra: mit is akarna ez a topic takarni ? Meg mi az, hogy "Hi-Fi-sen" ? Oldalakon keresztül csak kábelcsereberét olvasni, meg a küzdést egymással, mint disznó a jégen. Meddig lehet a hifit annak értelmezni, a váltótuning még belefér ? Vagy az már DIY és hess, nemidevaló ? És a kultúra részével mi lesz ? Tökelfogadható mindenki számára, hogy a kultúra itt konvergál a nullához, miközben bejön ide egy újonc, esetleg tényleg hifi után érdeklődő és pankrációt lát ? :D :U

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák