Új hozzászólás Aktív témák
-
tbs
addikt
Ööööö. Tekervények gondolatsor eredményeképp... Felhozom.
-
micro
addikt
Nyami! [szájaszélétnyalogatósmilie]
[/szájaszélétnyalogatósmilie]
-
Out
addikt
Nagyon szar musor volt ez, en meg emlekszem ra... brrrrrr....
mod: jah, hogy ez a kajarol szol, olyat meg nem ettem
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(Itt jönnek szembe az ünnepek,
Kikerülni őket nem lehet.
Ezért, ha megengeditek,
Felhozom ezt a sütis topiket.)
Szeretettel:
Szalma
ui.: No, meg Kellemes Bulizást mindenkinek!!! -
tocsa
senior tag
-
AND1
őstag
...de éhes lettem. Elég volt hozzá a topic cimét is elolvasnom
-
KovacsUr
addikt
-
PeliScan
addikt
Sziasztok!
(bár már írtam erről az offtopicba, de hátha vki csak a főzöcskézős topicokat nézi...)
Tud vki olyan süti-receptet, ami egyszerre csokis ÉS túrós is? Ha van több, akkor figyelembevéve jártasságom hiányát a konyhaművészetek terén, az egyszerűbbik kéne.(Azért az se hátrány, ha finom.
)
Thx! -
BEE
addikt
Basszzzzz!
Végigolvastam és most mehetek a hűtőhöz valamit előkotorni!
Egyébként tökmindegy hogy férfi vagy nő, ha csak a
főztjét kell rágni!
BEE
(ui. jó kajákból jokat kajálni az élet igaz élvezete! ) -
rogers
aktív tag
Szálljatok le Szalmáról!
Inkább nesztek, főzzetek, süssetek ma Mákos Gubát... Hátha kicsit elkábultok tőle.
Mákos guba 4 személyre
Hozzávalók:
8 db szikkadtabb kifli
6 dl tej
15 dkg darált mák
3-4 evőkanál méz
2 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
citrom
Elkészítés:
A tejben olvaszd fel a vaníliás cukrot, 2 evőkanál mézet és a margarin felét. A kifliket vágd szeletekre és locsold rájuk a tejet. (Ha kell, forgasd át, hogy egyenletesen megszívják magukat, majd egy-két percre tedd szűrőbe, hogy a felesleg tej lecsöpöghessen.) A darált mákhoz vegyíts egy kis reszelt citromhéjat, majd óvatosan keverve ezt is add a kiflikatikákhoz. A maradék margarinnal kenj ki egy tepsit vagy tűzálló tálat, terítsd el benne a mákos kiflikarikákat, majd előmelegített, középmeleg sütőben 5-10 percig süsd a gubát. Kockákra vágva melegen tálald, s ekkor csorgasd rá a méz maradékát.
Amúgy: Mák helyett dióval is jó
Jó étvágyat... -
Agyasima
őstag
OFF
Ne haragudj hogy nem szállok el a témáról, de számomra egyértelmű a nemed,
ezt 1-2 hozzászólásodban -ha közvetetten is, de- -tudattad a néppel, ugyhogy hiába titkolózol most! :-))))
Én inkább a korodra lennék kiváncsi, de mint tudjuk ezt 1 hölgytől nem illik megkérdezni. -
Szalma
őstag
(Erősen örülnék, ha a nemi identitásom megvitatása helyett mondjuk maradnánk szigorúan a témánál...
Köszönöm...)
Szeretettel:
Szalma -
Den
veterán
Na erre akartam utalni a 86-os hozzászólásomban
A Nők jól főznek, de többségüknek főzés = ételkészítés = elvégzendő feladat, viszont szalma úgy ír róla (nem először), hogy érződik belőle hogy ez neki több egyszerű ételkészítésnél, olyan apró de a végeredmény szempontjából lényeges részletekre is odafigyel, ami általában a fériakra jellemző.
-
twollah
nagyúr
A párom jól főz.
Bár nekem minden étel az ehető kategóriába tartozik, és ezzel kergetem szegény párom a halálba amikor megkérdezni, hogy milyen volt az étek ami megcsinált meglepetésnek, és én azt válaszolom, hogy ehető.
Bár szegény már kezdi megszokni ezt.
Ja a tökfőzeléket nem szeretem. -
twollah
nagyúr
Nem tudom mi a baj azzal ha egy ferfi szeret fozni.
A nagyapam eleg jol fozott, megsem buziztam le. -
mascow
csendes tag
Csináltam nemrég én is Mer imádom enni.De csinálni lusta vagyok,csak néha kiéhezek rá.És jóóól odaégettem egyszer....az edény egy napig ázott a vízbe.De a felső réteg nem égett oda
-
Szalma
őstag
Bármilyen dagadóképes daraféle jó hozzá, de a búzáé a legjobb. Kukoricával és kölessel futottam hasonló köröket: kicsit szokatlan lett az ízük, de nem borzasztó (kukoricáé jobb). Cukor + lekvár sok mindent eltakar.
Esetleg teljeskiőrlésű liszttel...?
tomcs: aha... A 10 perc várakozás alatt írtam.
Szeretettel:
Szalma -
-
zsoltee10
addikt
A császármorzsa az egyik nagy kedvencem. Most olyan éhes lettem hirtelen, hogy mindjárt kilyukad a gyomrom.
-
Mazlee
aktív tag
ez a császármorzsi topic meghozta a kedvem
hazamegyek énis csinálok -
launcser
senior tag
aszondtad forró tűzhelyre kell tenni a recept szerint
maxra tettem a gázt és gyí!
akkor lehet elég lenne kisebb láng és tovább mókolni?
aza baj nem tudom milyen a jó császármorzsa, megettem ezt is és ehető volt
gáztűzhelyről egy kisgyereknyi adagot még utána összesöpörtem, az a baj kavarás közben nagyon kimásznak a cuccok.. -
rogers
aktív tag
EszméletlenülhihetetlenezaPH!
Most aztán mehetek és csinálhatok én is este otthon, mert megkívántam...
By the way: holnapra mi lesz a menü? -
launcser
senior tag
na én csináltam ilyen morzsát, kipróbáltam
6-7 perc után már kész lett, a recept szerint!
nem ilyen 10-15
akkor már max ilyen széndarabkák maradtak volna
amugy rendesen alátüzeltem! -
Gery77
csendes tag
Ez a morzsi recept tényleg működik, kipróbáltam..
Nekem nem tartott negyed óráig a piritás, vár lehet, hogy mégis, csak mivel éhes voltam úgy elrepült az idő.. -
Szalma
őstag
válasz
kamikaze boci #63 üzenetére
(No, akkor csak neked, csak most egy örök favorit (igaz nem szárnyas): Steak, véresen, zöldbors mártással, parajjal.
)
Szárnyas: bármilyen nem pulyka/csirke (tehát liba/kacsa/fácán/fogoly/stb.) egészben ropogósra sütve (annyira, hogy a vékonyabb csontok is ropik) pertezselymes kolompérral. Kommersz. Nem rossz, megbízható minőség, semmi meglepetés.
Szeretettel:
Szalma -
Gery77
csendes tag
Itt senior tagnak kell lenni ahhoz, hogy kajás topicot lehessen létrehozni, és ne töröljék le?
Bár lehet, hogy megérdemeltem, végülis a császármorzsa sokkal jobb, mint a bundáskenyér...
De nem lehet állandóan morzsát burkolni, úgyhogy alternatív megoldásként lehet bundáskenyér is.... a lekvár ahhoz is nagyo jó... -
Szalma
őstag
válasz
Cathfaern #58 üzenetére
Biztos jó konzervből is, ha van türelmed összemetélni azokat a nyálas, csúszós izéket.
A mártások jó része önállóan is megállja a helyét köretként a szárnyas húsfélékhez (azok roppant száraz húsok). Nem berántott szörnyűségekre gondolj, inkább diszkréten liszttel besűrített (nem túl folyós, tehénlepény állagú
) mártásokra gondolok.
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
kamikaze boci #57 üzenetére
Sajtban előnyt élveznek a francia sárgák, de ez inkább egyéni preferencia kérdése. Esetleg Pannónia. (?)
Kedvenceket pedig nem adok ki ilyen könnyen!!!És egyébként is a bonyolult kaják 30%-a improvizáció (mi van itthon), megismételhetetlenek.
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
kamikaze boci #55 üzenetére
Tehát Őszibarackos Csirkemell Bocinak:
1 adag anyag alkotása:
Végy 1 fél kicsontozott csirkemellet. Verd laposra (max. megengedett vastagság 4mm). Forgasd liszbe, olajozz ki egy serpenyőt, süsd meg a husikát (enyhén kezdjen barnulni mindkét oldal közepe). Azután egy fél meghámozott őszibarackból (cikkekre vágva) annyit kell ráfektetni a tetejére, hogy eltakarja a húst, bőven megszórni sajttal a barackokat (a húson) és grillben (felső sütés esetleg magas polcon) a sajtot pirosra pirítani. Figyelem!!! Nincs só sehol!!!
Valamilyen nem túl száraz körettel (rizibizi, paradicsommártás, krumplipüré, stb.) tálalni és megenni.
Elég egyszerű táplálék, nem kommersz az íze, jól néz ki spéci tálalás nélkül is, de nem kerül több időbe az elkészítése, mint bármi másnak.
Nem a kedvencem. Túl egyszerű...
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
kamikaze boci #53 üzenetére
Csirkemell őszibarackkal? Most úgyis aktuális...
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
kamikaze boci #51 üzenetére
(Aha. Volt egy topic, sajnos kereső nélkül elveszett ember vagyok, amelyben polemizáltunk a csilis babról és mindenféle pizzákról, ha jól emlékszem. Szóval félreértettem a célzást...
)
Spagetti? Elgondolkodom egy kicsit... Gorgonzolával?
Szeretettel:
Szalma -
kamikaze boci
őstag
Némi magyarázat a babhoz.
A cím alapján azt hittem ez a legény tért vissza:
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=20069
csak az ízlése változott meg radikálisan.
Aztán az arcomba kaptam a császármorzsa apoteózisát, és majdnem (csak majdnem) császármorzsát akartam. Le vagyok nyűgözve
Nagyon is kísérletező kedvű vagyok! Korábban csak annyi kikötésem volt, hogy ne nézzen rám vádlóan az ételem, vagyis legyen teljesen halott. Ma már elég, ha nem tiltakozik túlságosan.
Csak ezek a gabona (tészta) alapú dolgok nem jönnek be túlságosan... (még nyit egy topikot a spagettiről, aztán már ez sem lesz igaz) -
beeboy
addikt
sütéshez mennyire nyomjátok az fsb-t?
-
beeboy
addikt
aszittem a karambolozó......
-
Szalma
őstag
válasz
kamikaze boci #33 üzenetére
(Boci drága! Utálom a tökfőzeléket, de rendszeresen rápróbálok itt-ott éttermekben, szülőknél, ha van, hátha megtetszik. (Sajnos eddig nem, de még változhat...) Legyen kicsit kísérletezőbb kedvű az ízek tekintetében!)
Bab -> zöldség. Darált marha -> hús. Szóval jöhet?
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
OFF
Hééé! Ez nem a ''Mexikói Chilis Bab'' topik!!!De egy tipp: tessék valódi chilit beletenni, kicsit többet, mint szoktatok de a felét olyankor, amikor már összefőtt a cucc (~az utolsó 10-15 percben). Akkor nem fog olyan borzasztóan pf****tni (puffasztani a polically correct)... (Ugye a csilit szétnyomkodjátok és nem beleaprítjátok?!)
Esetleg a barna héjú babot fehérre cserélni is bejöhet, de akkor oda a feeling egy része...
ON
Mazsola nem rossz, de kedves nem komálja, így még a túróspalacsintából is kihagyom...
Szeretettel:
Szalma -
twollah
nagyúr
válasz
kamikaze boci #36 üzenetére
Az előző hozzászólásodban említetted a babot, és arra reagáltam.
-
c*
aktív tag
Azthiszem hogy holnap azaz ma csinalok en is egy ilyet . . .
-
twollah
nagyúr
válasz
kamikaze boci #33 üzenetére
Ne is mond a babot.
Tegnap csilis babot ettem.
Képzeld el a mai napon ezek után. -
boygo
aktív tag
válasz
kamikaze boci #33 üzenetére
Néha kell egy kis desszert is.
-
kamikaze boci
őstag
Ne haragudjon kedves Szalma, de erről a topikról a bab ugrott be (ha valaki esetleg emlékszik rá)
.
Olyan élvezettel meséli a készítés fortélyait, hogy majdnem elfelejtettem, csak a zöldséget és húst szeretem. -
boygo
aktív tag
Igazából én a legfinomabb csaszit még az álltalános suliban ettem. Ez nem mostanában volt./80-as évek/
Mostanában valahogy nem olyan. -
Apika
addikt
A kedvenc ételem, porcukorral és lekvárral! Nyammm!
-
slug
senior tag
Én még nem is ettem soha, nem is tudom mi az a császármorzsa!
-
JC
tag
Nyamm-nyamm. Én is kérek.
-
Szalma
őstag
No, itt a mű! PH!-zás közben magamba töltöm... Mennyei illata van... Agyasima kolléga meg csak gyorsétterembe szokott járni...
A hócipőm kivan a RIP-es topikkal. Ez azért ''finomabb'' téma, nem?!?
Szeretettel:
Szalma -
agrarfiatal
senior tag
Dániában én is kinlódtam vele eleget. De végűl is ehető volt.
-
Mosqu!to
addikt
kezdünk 1re jobban elfajulni, hardver fórumon császármorzsa sótés
na mind1, azért köszi a raceptet!
-
hungeek
senior tag
ez a kedvenc nem húsos kajám.
-
Agyasima
őstag
Nahát, nahát.....
Én is gondolkodok néha, hogy nyitok értelmetlen topicokat, de visszafogom magam.....
Na jó, nem olyan értelmetlen, mer van belle 1 recept, dehát akkoris....... -
Szalma
őstag
Igen megkívántam, megyek sütizni. Keverem-kavarom-pirítom. Nem sütős módszer.
Egyszerűbb, gyorsabb, de munkásabb...
2 személyre, itthoni hozzávalókból:
Szerezz egy nagyobb palacsintasütő/hússütő serpenyőt és egy fakanalat. Végy egy lapát búzadarát (mondjuk 5-7 púpos evőkanál), hajítsd bele. Üss rá 2 tojást, önst rá egy deci tejet (sajnos most csak fél deci tejszín van itt, de majd felhigítom vízzel), egy deci étolajat. 1-2 evőkanál cukor is mehet bele. Ne legyen nagyon híg! Kemény tejbedara állag a kívánatos! Keverd homogénre. Várj vele 10 percet...
Serpenyőstül odarakni a forró tűzhelyre és keményen kavargatni kell ~10-15 percig. Az elején könnyű a masszát keverni, később elkezd összeállni, na onnantól nehéz munka: folyamatos toszojgatás, fakanálról vakarás, nehogy megégjen!!! Az utolsó 1-2 perc parádés: kialakul a jól ismert császármorzsa alakzat (aranysárga, kissebb-nagyobb morzsácskák). Ízlés szerint megpirítani (addig szoktam, míg a nagyon aprók el nem kezdenek sötétedni).
Tálalás: cukorral vagy sok lekvárral, vagy akármivel...
No megyek kavargatni...
Szeretettel:
Szalma
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi 13T / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / AKCIÓÓÓ !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest