Új hozzászólás Aktív témák
-
BenceS1
friss újonc
-
doberman
senior tag
utána néztem az archívumomban, de nincs jó hírem - érdemleges dolgot nem leltem..
amire emlékszem: volt egy fórum (nem ez) ahol faragtak csomagokat ehhez a szerkentyűhöz.. ott jelent meg időről időre az újabb verzió. szerintem ha elő is kerülne az utolsó, az is túl régi lenne. (kb 15 éve volt ez a kis szerkezet porondon). amit tehetsz vagy vissza olvasod a kb 500 hsz-t vagy fordítasz egy új transmission csomagot magadnak -forrásból- erre az elég régi arm környezetre.. -
BenceS1
friss újonc
Sziasztok! Egy kis segitcsék kéne a dns 313-hoz.
Sajnos 6 év után újra kellett telepitnem, és már nem nagyon emlékszek hogy hogyan kell újabb transmission-t feltelepiteni, mert sajnos a mostani transmission nem seedel vissza. A firmware verziója 2.15 magyar. és most jelenleg a 2011-es webian fut rajta. -
doberman
senior tag
válasz
Wind-Storm #540 üzenetére
az ördög sem tudja...
de arra határozottan emlékszem, ha itt nem történik semmi akkor a hdd-vel van probléma..
(ugye használatba vétel előtt usb-re dugva törlöd a partíciókat?? mert itt is szokott elvérezni a telepítés..
a rev. A firm-ek nem képesek előtte törölni és utána létrehozni particiókat.. Tán az A2-es verziók már igen de ők is ntfs adatpartíciót használtak. a rev B-k már okosabbak..)ja van aki natív debian Lenny-t tett rá.
-
doberman
senior tag
válasz
Wind-Storm #538 üzenetére
Kompatibilitási lista... ez is már 9 éves... - hamarabb fogynak el a támogatott hdd-k mint ahogy tönkre menne..
remélem felment rá. ha nem akkor jöhet a hdd csere..
-
doberman
senior tag
válasz
Wind-Storm #535 üzenetére
ext? hmm ntfs nincs? itt is volt valami fontos dolog : az A hw verziók ntfs adat particiókkal dolgoztak (volt is vele gond) a B-k már ext3 adat partíciót....
sőt volt egy hdd kompatibilitási lista is! az újabb(5 éve!) hdd-kel igen finnyás volt.. úgy kellett vadászni bele 1T-s hdd-t amit el is fogadott.. -
Wind-Storm
őstag
válasz
doberman #533 üzenetére
A zöld LED-nek van jelentősége.
Ext partíciók vannak a HDD-n, de van olyan érzésem, hogy odáig el sem jut, hogy kommunikáljon a NAS-sal, mivel ha nem kapcsolom be és anélkül futtatom az .exe-t, akkor is ugyanezt a hibaüzenetet dobja rögtön az elején.Apropó.. figyeltem közben a soros kimenetet, de csak ezt látom.
Azt hiszem lesz még egy próba teljesen üres HDD-vel.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm #532 üzenetére
Felettébb idegtépő ez a probléma, ugyanis ezt nem én fogom használni, egy mezei júzernek boldogulnia kell majd vele, aki azt sem tudja mi fán terem a TFTP átvitel, telnet, meg miegymás amit levezényel ez a minősíthetetlen dilink sw.
Addig is tesztelnem kéne... hol találok útmutatót ahhoz, hogy a gyári fw.-t alternatív úton miként tudnám feltenni rá?
-
doberman
senior tag
válasz
Wind-Storm #532 üzenetére
valóban... oda másolva abból ami működik azonnal megy illetve nem megy, mert nem üres a hdd..
(csak egy óvatos kérdés: törölted a hdd-t? mert volt valami nyűgje.. csak nem emlékszem pontosan. tán csak üres hdd-re telepedett, sőt tán valami led színnek is jelentősége volt -zöld?- ) -
Wind-Storm
őstag
-
doberman
senior tag
válasz
Wind-Storm #529 üzenetére
-
doberman
senior tag
válasz
Wind-Storm #529 üzenetére
hát nem is tudom... nehéz ez így annyi év távlatából,nálam is működik egy, de már vagy 5 éve be sem léptem.. root jelszó elfelejtve, másodlagos mentést szolgál...
de: ha abból indulunk ki amit a végére ír: névtelen file akkor inkább vagy rosszul értelmezett hiba üzenete, vagy a modern windows "hozzáállása" a viszonylag réginek modható telepítőhöz... - na ezzel nem lettél előrébb
de esetleg meg lehetne próbálni win xp vagy win7 alatt... (tudom ez macerás lehet), vagy esetleg valami védelmi szoftver hatása, akár a win saját defendere...
előkaparok egy telepítőt és elindítom win10 alatt... lássuk.
-
doberman
senior tag
válasz
Wind-Storm #527 üzenetére
ez a hiba a nas telepítésekor jelentkezik? (ez a clicknconnect a telepítőben van benne ha jól emlékszem.. a telepítés elején keresi a hálózaton a nas-t.)
talán a win-ben be kell lennie kapcsolva a hálózatfelderítési szolgáltatásnak - ha jól emlékszem.
kkee: van néhány firm-em ... gyűjtögettem évekig, azt tudod, hogy a hw. verzió fűggő a dolog?(téglásítottam már a sajátom, de van soros port a panelen úgyhogy adott a lehetőség a javításra)
-
Wind-Storm
őstag
Szia, sziasztok!
Milyen hardververzió?
B1-hez mellékelt CD-m van, arról az image-t át tudom küldeni, bár problémásnak tűnik, legalábbis nálam, én ilyennel még nem találkoztam:
Valakinek ötlet?
Innen is mókás lehet egyenként mindent leszedni, ha a wget nem működik:
http://ftp.dlink.ru/pub/NAS/DNS-313/Firmware/Bx/ -
kkee
tag
Sziasztok, előkapartam egy 313-ast tanulási - ismerkedési szándékkal. Nem igazán találok élő linkeket. Webiant igen, de firmware-eket nem, valaki fel tudná dobni valahová. Továbbá segítséget szeretnék kérni, hogy távolról hogy tudom elérni a gépet, gyári fw + webian.
Köszönöm -
Bence98007
újonc
Sziasztok!
Esetleg valaki tudja a Webian-os telepítéskor létrehozott linux root jelszavát?
SSH-val tudnék csatlakozni, de nem tudom a root jelszót, illetve nem tudok mással belépni.Köszi!
-
morist
csendes tag
válasz
dracho12 #520 üzenetére
Helló!
Parancsolj! -
dracho12
újonc
válasz
Bence98007 #516 üzenetére
Sziasztok!
Én nem tudtam feltenni a 11-est. File méret hibát ir a log-ba.
Én is kérhetnék egy webian 2010 installt?
Téynelg sehol nem találni már és egész tűrhetően működik ez a régi NAS.
Legyetek szívesek nekem is küldeni egy webian 2010 install exe-t. (ezzel működött eddig)
Köszönettel: Gy. -
doberman
senior tag
válasz
Bence98007 #516 üzenetére
küldtem PÜ-t...
-
Bence98007
újonc
Sziasztok!
Kicsit kihaltnak látom ezt a topicot.
Pár napja hozzámkerült egy DNS-313, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, ahhoz képest, hogy régi vas, mégis teszi a dolgát.
Szeretnék feldobni rá egy Webiant2011-et, de a bian.hu sem él már, és már szinte minden linket végigpróbáltam, sajnos nem találom sehol se letöltésre.
Emellett keresem a 2.15ös magyar fwt is, de persze már azt sem tudom sehonnan leszedni.
Valaki megtenné hogy feldobja valahova és küld egy linket hozzá? Nagyon megköszönném! -
doberman
senior tag
drága? attól függ... tavaly tavasszal vettem 14e ft-ért. sok.. de ha azt nézem, hogy kapok egy TELJES értékű NAS-t, akkor röhelyes ár... - szerintem. (ja, BanánPi-ről beszélek)
egyébként van még egy nekem (313), azt hiszem teszek egy próbát, hogy natív linuxot telepítsek rá... - többeknek sikerült - kalandra fel..hogy válaszoljak:
sajnos a kapcsoló nem távvezélhető legjobb tudomásom szerint. sajnos még a wol - ra sem hallgat.
(lehetne építgetni egy wol kapcsolót csak kérdés érdemes-e) -
f$$
csendes tag
Ja még egy kérdés:
A 313-at lehet a ki-be kapcsolást távolról' vezérelni?Vagy már mindenki lecserélte?
Egyáltalán foglalkozik még vele valaki? -
f$$
csendes tag
válasz
doberman #510 üzenetére
Ja igen.. Banana pi ..ehez képest a 313. Tényleg egy őskövület.
De ez van most..
Egyébként nem olyan lassú a szerkezet..
Lehet ezt komolyabb dolgokra is használni.
De volt gondolatban hogy a webiant rádobom egy kis pc-re.
Anno volt ez téma is.. Asszem.
De hát a technika fejlődik ..nem figyel az ember érik meglepetések..Ui:drága egy ilyen kütyü? Hamán szeget vertél'
-
doberman
senior tag
Ár/teljesítmény arányában a házilag épített NAS a legolcsóbb, legjobb. Megfejelve egy OMV-vel. Máris hozzáteszem, hogy szerintem. De pont ezzel foglalkozik ez a fórum, olvass bele, hátha meghozza a kedvedet hozzá - mondom én akinek is üzemel egy itthon BananaPi alapon.
-
f$$
csendes tag
Na igen.
Még most elég.
És szerinted melyik az a kütyü ami teljesítményben és árban is a legjobb választás lehet? -
doberman
senior tag
gratula!
ne felejtsd: 325 MHz a processzor sebessége... 32 Mb ram... az okos vekkerórának is erősebb a hardvere..
a torrenttel elfogyhat alóla a vas. nekem 8-9 megabitnél már fulladozott, sőt a transmission le is állt néha.
ezért a max sebességeket lejjebb vettem, az egyidejű kapcsolatok számát is drasztikusan csökkentettem, azóta teszi a dolgát... -
f$$
csendes tag
Úgy néz ki megoldottam!! Köszönöm a segítséget!
Ui: ha megy a torrent + 1-2 apróság akkor az ftp is tetű lassú..
De egyébként stabil kis kütyü ha csak egy dolgot csinálunk vele egyszerre.
Még a webiant is sikerült elérni!
Mégegyszer köszönöm! -
doberman
senior tag
tehát távolról már eléred. ezek szerint a szolgáltatód nem fix publikus címet ad, hanem változtatja....
( itt lép a képbe, hogy az alkalmazott eszköz ismer-e egyéb dinamikus dns szolgáltatót.. vagy a másik megoldás, hogy fix ip-t kell kérni a szolgáltatótól. megkérdezhetem, hogy ki a szolgáltatód?)
az ftp-hez egyébként szintén portforward kell (21-es port). ne felejtsd, hogy a szimpla ftp kapcsolat nem titkosított, tehát a felhasználói név és a jelszó sem titkosítva megy, ergo lefigyelhető... jobb lenne sftp de azt azt hiszem a kis kütyü alapesetben nem támogatja... erre találták ki a webian csomagot amiben pl ez is benne van. a webian felületen a szolgáltatást el kell indítani, majd bejelölni, hogy induláskor induljon el. -
doberman
senior tag
fogadjuk el, hogy publikus..
igen az ott megjelenített ip címmel tudsz operálni.
tehát ha van dinamikus dns-ed, akkor a legegyszerűbb ha ki is próbálod. pl pingeld meg a dlinkdns.hu címed.
ha jól csináltál mindent akkor lesz válasz.
eljutottunk ahhoz a kérdéshez, hogy milyen szolgáltatói eszközhöz csatlakozol? -
doberman
senior tag
Ennek megértéséhez kell egy kis hálózati ismeretek. de megpróbálom dióhéjban:
amit kérdezel az kb így néz ki: te -> internet -> te eszközöd. nyilván mindhárom eszköz az internetre csatlakozik. minden internetre csatlakoztatott eszköznek van egy címe. a címek között jönnek mennek az adatcsomagok. az adatcsomagok adják az információt. ahhoz, hogy az adatcsomagok eljussanak a célállomásra a fejlécében szerepeltetik a forrás és a cél címét. ez alapján a hálózati eszközök tudják melyik irányba küldjék tovább. a címeket ipv4 (mostanában egyre több szolgáltató ipv6) címzéssel osztják ki.
kb így képzeld el: xxx.xxx.xxx.xxx ez 4x3 számjegy. na de így nehéz megjegyezni. ehelyett inkább neveket alkalmaznak pl prohardver.hu. de így meg a számítógép nem érti, ezért ehhez rendelik az ip címet ami most 92.61.114.179. mikor beírod a webhely címét a címsorba, ezt elküldi a kérést egy dns szervernek aminek a feladata, hogy feloldja a nevet címmé: 92.61.114.179. ezek már számok, na ezzel már tud mit kezdeni a számítógép.
visszatérve a kérdésedre:
ha otthon van egy "kütyüd" amit az internet felől el akarsz érni akkor tudnod kell a címét...
ha konkretizálni akarjuk a dolgot az esetedre, ezekre a kérdésekre kell válaszolni először:
- van-e publikus ip címed?
- van-e szolgáltatói hálózati eszköz nálad, és van- e hozzáférésed?(elnézést, hogy kezdő szinten kezdtem el magyarázni, de nem tudom, hogy mennyire vagy otthon ebben a témában.
)
-
f$$
csendes tag
Üdv! Valaki el tudná magyarázni hogy az interneten keresztül hogyan érem el az ezközt? Valaki el tudná magyarázni bővebben?
-
doberman
senior tag
win10 és a click and connect együtt nem működése ... hihi. hát eléggé régi maga a szoftver, mondhatni szinte érthető a nem működés, de hát rájöttél a megoldásra és megosztottad velünk.
(nekem van virtual box-ban egy xp, azzal machinálom az ilyen koros kütyüket...)
ezek szerint nálad is működik egy.. -
user12
őstag
Sziasztok
Nem tudom elhangzott-e már korábban vagy volt-e valakinek ilyen jellegű problémája, de ha Win10 alatt nem akar lefutni a Click'n Connect, nekem XP alatt sikerült csak működésre bírni, azzal viszont simán lefutott a formázás és beállítás.
-
doberman
senior tag
válasz
MasterDeeJay #489 üzenetére
hát ez az... elhaladt felette az idő. ráérő emberek nas-ja.
backupnak jó. bár én még a webianban lévő transmissiont is szoktam használni.
valóban, a hw nagyon gyenge a gigabithez... viszont szerintem stabil... és keveset fogyaszt. tud amennyit tud.. illik rá az old timer kifejezés. -
-
doberman
senior tag
válasz
MasterDeeJay #487 üzenetére
Nekem egy 1T WD Blue van benne -hibátlan. Előtte egy 500Gb-os WD Green volt évekig. (válogatós... volahol láttam egy kompatibilitási listát)
Nem mindegy, hogy melyik firm-et akarod rárakni.A HW verziódnak megfelelő firm kell!
Attól függ, hogy mire akarod használni. (nekem egy webian is fut rajta - elfogadtam már rég, hogy nem egy kapkodó idegbeteg...- ne felejtsük, hogy 325 MHz -es a proci és 32 Mb ram van benne! )
ja egyébként 2 van belőle.. más már szabadul tőle én meg sajnálom kidobni mert jól működik
-
Kukáztam egy ilyen nas-t, selejtbe volt cégnél bontatlan teljesen új.
Megpróbálkoztam vele hogy beüzemelem. 1Tb WD green nem indul, 500Gb-ossal sem. Ezer éves Maxtor 160Gb-ossal igen, nosza akkor beüzemeltem.
Próbáltam rárakni más firmwareket de semmit nem fogad el.
Jó ez egyáltalán mai használatra vagy dobjam ki? -
doberman
senior tag
Hetedik évébe lépett ez a kis kütyüm... még mindig teszi a dolgát, bár már "csak" másodlagos nas otthon...
megy még valakinél? -
Bery
csendes tag
Üdv, elég halott már szegény topik, egy kis gyűjtemény ha még valakinek szükséges!
[link] -
Claude Leon
senior tag
én csak firmwaret seedelek hozzá
-
doberman
senior tag
Köszönjük szépen!!!
Bevallom vennék én erősebb, újabb... drágább nast. de ha egyszer megáldott az ég 2(!) darabbal is akkor már használom... a korlátait tiszteletben tartom, webian-al megfűszerezve ketyeg már vagy 6 éve... már 3 hdd-t cseréltem benne, teszi a dolgát...
még1x köszi!
-
Bery
csendes tag
Sziasztok fiúk! Látom már nem sok felhasználója van a szegény öreg NAS-nak, mivel kopnak a letöltések, linkek, próbálok még egy kis segítséget nyújtani azoknak akik még küzdenek vele! Összeszedtem pár dolgot róla, tőlem letölthetitek!
Lehet néha lassan indul a szerver......türelem!
- Letöltő Link - -
doberman
senior tag
sziasztok.
kihalt ez a kis kütyü már mindenkinél?
most próbáltam hdd-t cserélni egy ilyenbe.... Seagate ST1000DM003 -as 1Tb 64mb cache... természetesen nem fogadta el. a telepítő nem futott végig - tipikusan a végén a hálózati beállításokig nem jut el.
van valakinek tapasztalata a WD10EZEX és a DNS-313 közös használatával?
(az a helyzet, hogy a supported hdd list eléggé régi, olyan hdd-ket már nem igen lehet szerezni főleg nagyobb méretben)
-
jaganet
újonc
Vacak Upc-s modem csere után már sehogy nem tudok használni webes elérhetőséget és Transmission Remote GUI se! új modem ezzel sehogy se tudok beállítani ! pfff
-
aFoP
csendes tag
válasz
Claude Leon #478 üzenetére
Sziasztok!
Nekem a DNS-313-on Debian Lenny-vel (nem Webian... gigabites hálón iperf-fel mérve a következőket adja:
DNS-313 a szerver:
[ 3] local 192.168.2.112 port 48397 connected with 192.168.2.114 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0-10.0 sec 162 MBytes 136 Mbits/sec
DNS-313 a kliens:
[ 3] local 192.168.2.114 port 3967 connected with 192.168.2.112 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0-10.0 sec 117 MBytes 98.1 Mbits/secHiába gigabites a háló, ez a processzor nem tudja kihajtani a gigabites kártyát...parasztvakítás esete.
A gigabites kártyák átviteli sebességét nagyban befolyásolja a PCI bus sebessége is és azt is írják, hogy egy gigabites kártya teljes kihajtása 1GHz-es proci használattal lehetséges. Ez azt is jelenti. hogy 2 GHz-es processzornál amikor éppen fullon megy a gigabit forgalom, 50%-os lesz a CPU terheltség... -
Claude Leon
senior tag
Nem érdemes többet, esetleg kevesebbre játssz, mert alapvetően a rendszer rovására fog menni.
A 32MB nagyon kevés, a cpu pedig olyan sovány, hogy ha még esetleg akadna is plusz memória a tm cachelésre, úgysem bírná kihasználni a taszk az így biztosított többletforgalom lehetőségét.Jó rég lakott ilyen nálam egy rüvid ideig, kb. 90kbyte volt az optimális feltöltési korlát, 110 fölött (ha volt is ennyire kereslet) már annyit droppolt, hogy az egész otthoni hálózatom leállt, az is igaz, hogy Gbiten nem volt lehetőségem tesztelni.
WD-greennél viszont a parkolással érdemes foglalkoznod, ha nem pörgeti szakadatlanul a torrent, ezért sem volna érdemes a tm gorsítótárát növelned.
Ja, hogy "Transmission Remote GUI gyorsítótár"-ról írsz, de ez szerintem tévedés, mert a remote gui-n is a dns313-on futó tm gyorsítótárát méretezed a tools/transmission beállításban.
-
jaganet
újonc
Egy kis segítséget szeretnék kérni! D-link 313-as nemrég raktam bele új winyót (western digital 3.5 1TB 7200rpm 64mb green power) azt lenne kérdésem hogy mennyit lehet beállítani Transmission Remote GUI gyorsítótár mérete? ahol volt beállítása eredetileg 2mb! üdv
-
aiminet
tag
120mbit transmissionval birja ?
Nálam jó öreg d-link 313-as webian 2011, transmission max 25mbitig le.
Tudni kell 120mbite birja? ha nem, akkor szeretném másikat vásárlásom melyik javasol tipus? help. -
-
doberman
senior tag
új vinyóra költözésre van valakinek ötlete? kinőttem az 500gb-ost, az új 1 tb-os.. webian-al megspékelve.
-
lucky00
tag
bocs. Nem, eredetileg az volt a célom, hogy 12 óránként a routertől megújítsa az ip címét és az upnp-s portjait, mert valamiért hiába van a transmission portja nyitva és átirányítva a NAS-ra ha az upnp port nincs megújítva a torrentek megállnak; más részről így látom a routeren, hogy megy a nas.
Harmadrészről /var/spool/cron/crontabs/root -ban van a cron fálja de ugye ami a / alatt van azt valahonnan összeszedi bootolás közben. No most ennek a "forrását" keresem. mert csak oda beírtam, hogy 6 óránként frisítsen.
-
aFoP
csendes tag
Szia!
Még 2009-ben egy német illetve pár ukrán srác írt egy fórumban sokat a natív Debian Lenny-ről.
A linkek többsége már nem élt de végül pár levélváltás után mindent megtaláltam, így fel tudtam rakni (nekem revB van).
Felraktam ide a cuccokat: https://www.dropbox.com/sh/pkwj48zttkjr9dv/HSBcQ6g7xV
Kell formázni hozzá a HDD-t, mert ext2-t kezel nem tudom az NTFS-en lévő adataiddal hogy muzsikálna. A firmware-t az image felrakása nem bántja, csak a bootoláskor nem a gyári base filesystembe boot-ol hanem a Debian Lenny-be. Transmission és valamilyen samba már a feltöltött image-ben is van (debian_v2.tar.gz), a dns313_revB_debian_lenny_002.tgz-t már én hegesztettem,
Raktam a dropboxra install, update, backup scriptet is. Próbáld ki esetleg előbb egy másik hdd-vel. -
aFoP
csendes tag
válasz
webian80 #460 üzenetére
Szia!
Nekem nem webian van rajta hanem egy natív debian linux (debian 5 "lenny").
Erre forrásból sikerült felinstallálni a minidlna 1.0.25-öt, azért nem újabbat, mert ennél újabb verziónak nem találtam forráskódját itt.Mindenetre teszteltem a minidlna-t, ami fontos hogy konfig fájlban (/etc/minidlna.conf) érdemes megadni h milyen jellegű (Audio, Video, Pictures) tartalom van az egyes folderekben.
Nálam pl csak egy folder van, ami video:media_dir=V,/home/BT/complete
De ezek a további lehetőségek vannak a típusok megadására:
# set this to the directory you want scanned.
# * if you want multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to specific content types, you
# can prepend the types, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
# + "PV" for pictures and video (eg. media_dir=AV,/home/jmaggard/digital_camera)
#media_dir=A,/mnt/MyBook/Audio
#media_dir=V,/mnt/MyBook/Video
#media_dir=P,/mnt/MyBook/Image -
aFoP
csendes tag
válasz
rigomate #458 üzenetére
Sziasztok!
Nekem B hardware verzió van. Sikerült natív Debian Lenny-t rárakni, amit azóta csiszolgattam.
Ami fut rajta:
- samba
- transmission (http felülettel)
- sshd
Amit én raktam rá:
- webmin (secure (https) felület)
- minidlna - ezt ma sikerült forrásból rárakni, egyelőre nem teszteltem, de fut
Gyakolatilag van egy teljes linux ami sok lehetőséget ad.Üdv, aFoP
-
rigomate
újonc
Sziasztok!
Webian 2011 fut a DNS-313 vasamon.
Elsősorban azért használom a webiant, mert így tudok rsyncet-et futtatni rajat, ami lehetővé teszi, hogy egy Snology NAS és a Dlinkem szinkronban tudja tartani egymással a biztonsági mentéseket.Synology NAS a város egyik, míg a Dlink a város másik végében van.
Családi fotók/munka 3 helyen van egyszerre:
-Laptop/PC
-Synology NAS
-Dlink NASAz adatvesztesség esélye így csekély.
Akit érdekel az rsync beállítás, az itt találja: [link]
Ebből indultam ki, a Synologyban már gyárilag is van mindenféle NAS szinkronizálás, köztük szerencsére a standard rsync is.Amit mondani szeretnék a nagyérdeműnek, az az, hogy a webian mindig kifagyasztotta a NAS-t pár naponta, ami kézi restartot tett szükségessé.
Aztán ráakadtam neten, hogy az "ubutton" service okozhatja a galibát. Fogtam, lekapcsoltam, és most már 1 nap az uptime, tehát tuti az volt a genyó.
A következők vannak bepipálva a webian startupban nekem:
-Samba server (fájl megosztás)
-Goahead server (klasszikus admin felület)
-SSHD (SSH)
-g751 fancontrol (ventilátor szabályzás) -
Freddy TNT
őstag
válasz
Claude Leon #456 üzenetére
Hi !
Kipróbáltam Xp alatt és ugyan úgy nem megy fel a 2.15.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Freddy TNT #455 üzenetére
Monitorozni terminálból a top-pal.
bian.hu-n esetleg valamennyit találsz, most nézem, nem is kell terminál a top-hoz, a bian felületén is van hozzá valami, csak nyomkodni kell a frissítés gombot
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Claude Leon #454 üzenetére
Hello !
Fogalmam sincs. Nem tartósan de tudta.Na meg persze nagy fájloknál.
A CPU terhelést mivel lehet monitorozni ? Még nem néztem át tüzetesen a menüit. Van valami kézikönyv hozzá ?
Xp-s gép nincs, de virtuális van. lehet ezt kipróbálom ma-holnap.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Freddy TNT #452 üzenetére
Samba ahhoz van, hogy a wineddel elérd rajta a fájlokat
32MB mellett nincs mit csodálkozni azon, hogy az mind foglalt.Sambán kívül még mi pörgeti a cpu-t?
(halványan dereng, hogy amíg nem 2.15-el használtam, nekem is le volt terhelve a cpu)Korábban hogyan volt meg a 6MBps? Nekem olyat csak 2.15-el tudott.
szerk.
minden telepítésben elakadtnak:
A telepítő a w7-et nem komálja, xp-vel működik jól. Lehet emiatt nem sikerült a 2.15? -
Freddy TNT
őstag
Én az elején vaciláltam a NAS kontra ITX pc között. Nem sokkal többe kerül kihozni és sokkal tágabb az ember mozgástere. Fogyasztásban meg kb azonos.Utólag már bánom, hogy a NAS mellett döntöttem.Azt hittem egy gyárilag megtervezett rendszer jobb lesz ettől.
Szerintem vegyél egy használt ITX-et és telepíts rá megfelelő op.rendszert. Akár passzív rendszer is lehet és sokkal tágabb a mozgástered.
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok !
Sikerült megberhelnem a döglött NAS-t.Megint korrektül működik. A magyar 2.15 firmware nem akar felmenni továbbra sem. Ahardver verziója 1.01 REV A.Lehet,hogy túl korai hardver verzió miatt lenne a dolog ?
Azonban felment rá a "v1.04 build 09v2" és a webian 2011 is. A webian2011 szerit 1MB szabad memória van szabadon és folyamatosan 100% CPU terhelés.
Pár kérdésem lenne felétek:
- az 1.04 és a 2.15-ös firmware között nincs semmi más ? Fel szeretném tenni a lehető legfrissebbet...
- Van valami leírás, hogy melyik futó cucc mire jó ? Ki szeretnék lőni pár folyamatot,hogy ne legyen állandó 100% terhelés,de nem nem tudom mihez kell pl: a samba server. Továbbá ha kilövöm vissza lehet-e állítani.
-az adatátvitel akorábbi 6 Mb/s-ről 4-re csökkent. Gondolom a CPU terhelés miatt de azt olvastam,egyeseknél 12-18Mb/s ez az érték. Jó volna ezt elérni
- tárhely-letöltő programot lehet rá telepíteni ? (pl: jdownloader) persze captcha kód nélküliekre gondolok (pl:data.hu letöltő)Előre is kössz a segítséget !
-
Claude Leon
senior tag
Lehet, hogy hazabeszélek, de ezt alkalmasabbnak tartom, igaz 100Mbiten az sem volt nálam fürgébb 6MB-nál de a 720p-hez már elég szokott lenni ennyi (a topikja).
CPU-ban nem sokkal erősebb, de memóriából 128MB-ot tettek rá a 313-as 32-jével szemben, az sokat dob a stabilitáson.
Kiegészítőkkel megtámogatni is kényelmesebb
(pl. ffp-t nem kell mindjárt vinyóra tenni, hanem pendrávon is megy, így akármi baj van vele, kihúzod a pendrájvot, újraindítod és volt, nincs)Vagy ásd bele magad a Milyen NAS-t vegyek? topikba.
-
amulet
senior tag
válasz
Claude Leon #449 üzenetére
akkor mit ajánlasz?
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #448 üzenetére
Lejárt a szerk.
Szóval lehet, hogy jobban járnál valami újabb típussal.
-
Claude Leon
senior tag
Azt számold ki magad.
1.0x firmwarrel (ntfs partíción) 3-4 Mbyte/sec jön ki belőle, ha sikerül felberhelni a 2.15-öst (EXT2 filerendszerrel), azzal már többször a 7-et is megüttötte, de stabilan 5,5 fölött maradt, de ehhez azt is hozzá kell tennem, hogy csak 100Mbiten használtam.
(na persze, ha épp szüneteltettem a torrentet)A filmes szobába nem javasolnám, a ventillátorának hangját zavarónak találtam az alatt a pár hónap alatt, amíg nálam vendégeskedett egy példánya, de ez élemedett korából is fakadhatott.
DLNA tekintetében nem tudom, mi a helyzet, de arra nem volna véletlenül szükséged?
Szóval
-
amulet
senior tag
Sziasztok
Régóta szeretnék venni egy Nas-t (D-LINK DNS-313), de eddig mindig csak toltam. Most kellett vennem egy második média playert a gyerekhez, és most már aktuális lenne a dolog, azonban lenne kérdésem ezzel kapcsolatban
Hozzá tudnák jutni most egy ilyen nas-hoz 11 -ért, érdemes megvenni ezt még?
A full hd-s filmek, vagy a 720p-s filmek nem fognak akadozni utp kábelen? A wifi tudom, hogy lassabb, ezért maradnák a kábelnél.
2 db asus oplay R1 média lejátszóhoz lenne, fogja bírni?
A router WR543G 10/100MBps
jelenleg egy külső hdd-n vannak a filmekKérlek segítsetek
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Freddy TNT #445 üzenetére
Mivel a linkek már nem élnek, kérdés, hogy ebben az esetben a firmwaret honnan keríted elő használható formában?
Amikor volt 313-asom én is jártam hasonlóképp elakadósan, aztán valahogy mégis sikerült, már sajnos nem emléxem, hogyan, talán a mellékelt 1.00-val mégis sikerült, onnan tudtam valahogy upgadelni
Azóta az NSA210 valahogy problémamentesebb, igaz, annak is vannak hülyeségei. -
Freddy TNT
őstag
válasz
Claude Leon #444 üzenetére
Hello !
Ja, lehet, hogy a 2.15-ről beszélek. Most nem vagyok otthon, nem látom. de cél volt a magyar FW és a webian telepítése.
Szóval úgy kezdődött, hogy nyomjam a resetet amíg be nem zöldül. Ez meg is történt. Azóta folyamatosan zölden világít (kivéve USB módban)
Na de sem az eredeti gyári CD-ről se ez a 2.15 se a kettő közötti verzióbol nem megy fel egy sem. Pontosan ugyan ott akad le mindegyik.
Szóval USB módban töröltem a partíciókat és új lemezként újra elkezdtem. De lefagy vagy mi. Aztán újraindítottam és azt választottam, hogy folytatom az install-t. De az is mikor elér erre a pontra akkor leakad.
Na megnézem ezt a kézi telepítést. Ha semmi fogalmam nincs a linuxról akkor van esélyem ?
Win-ben pro vagyok de linuxban semmi...
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Freddy TNT #443 üzenetére
Ha A1, Lehet, hogy inkább a 2.15 kellett volna?
(2.5x úgy emléxem a B szériához készült)Persze, hogy usb-n megy, mert az másképp működik.
Ha feldugtad usb-re, törölj minden partíciót, aztán üres partícióstáblával próbáld a hozzávaló firmwaret föltenni.(itt is írnak kézi telepítésről, de a linkek már nem élnek)
-
Freddy TNT
őstag
Hello !
Van egy DNS 313-as NAS-om. A1-es asszem. fel akartam rá tolni a 2.50 magyar firmware-t meg a webiant.
Na clic'n connect indít, vinyó töröl, új fálok fel.... és mielött befejezné az újraindítást (aminek a folyamatjelzője rohadt lassúkb 10 perc) kb 80%nál megáll és nem is megy tovább akár 1 óra után sem.
A NAS ilyenkor már a gombnyomásra sem reagál (kikapcsoláshoz)
Próbáltam az eredeti gyári lemezről visszaállítani de semmi. MInden bekapcsoláskor azonnal zöld led fogad és kész. USB meghajtóként még használható....
Olvastam itt a fórumban már hasonló hibajegyet. Elvileg a firmware a lemezre íródik ha jól értem. Akkor miért nem lehet visszaállítani a gyári lemezről ??
Megoldás lehet, ha egy másik 313-as NAS-ban feltelepítem a vinyót és úgy próbálom ? (sajnos nincs egyik ismerősömnek se ilyen)
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Synaptic #441 üzenetére
Azért föltettem, hátha valamikor szükség lesz rá.
-
Synaptic
senior tag
válasz
Claude Leon #438 üzenetére
Majd kell az is , de éppen most adta be az 1 terrás samu vinyó a derekát.
Élt 2 napot -
Claude Leon
senior tag
válasz
webian80 #439 üzenetére
Nincs ilyenem, a firmet is csak régről őrizgetem, mert nem kért enni.
De a webianba elvileg belefoglalták.Akkor alighanem valamikor a biant is közzéteszem.
(talán hétfőre, addig nem valószínű, hogy lesz rá lehetőségem, majd üzenek) -
webian80
csendes tag
válasz
Claude Leon #438 üzenetére
Nekem minidlna kellene DNS 313-hoz meg a hozzá tartozó csomag.
Ha meg van? -
Synaptic
senior tag
válasz
Claude Leon #436 üzenetére
Isten vagy köszönöm
-
Claude Leon
senior tag
-
Synaptic
senior tag
Valaki tudna segíteni ?
Régóta keresem a DNS313-215HU.exe -t , de eddig nem igazán jártam sikerrel.
Ha valakinek meglenne és és megosztaná , hálás lennék érte. -
webian80
csendes tag
DNS-313-ra miniDLNA telepítését valaki le tudná írni szájbarágósan.
Sajnos tök hülye vagyok hozzá és a fórumon található rövid leírás alapján nem tudom megcsinálni
Egyáltalán hogy kezdjek neki??? -
webian80
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék kérni segítséget. Van nekem egy DNS 313, webian 2010 van telepítve.
MINIDLNA segítségével működésre szeretném bírni a samsung TV (LE32B652T4P). De ami van a webian-ba, DLNA szerver ott meg adtam az útvonalat, látja is a tv a mappát de csak üres fájlok vannak benne. Ezért szeretném ezt feltelepíteni de eddig nem sikerült. Ehhez kérnék segítséget!A minidlna Samsungos módosítás.
Tehát a telepítendő csomagok (amik 1 kivételével a 'sima' miniDLNA-val azonosak)
LibEXIF: http://bian.hu/upload/Miller//lib/libexif/libexif_0620_ffp_arm.tgz
LibJpeg: http://bian.hu/upload/Miller//lib/libjpeg/libjpeg_8c_ffp_arm.tgz
libSQLite: http://bian.hu/upload/Miller//bin/sqlite/sqlite_374_ffp_arm.tgz
FFMpeg: http://bian.hu/upload/Miller//bin/ffmpeg/ffmpeg_061_ffp_arm.tgz
LibID3Tag: http://bian.hu/upload/Miller//lib/libid3tag/libid3tag_0151b_ffp_arm.tgz
LibFLAC: http://bian.hu/upload/Miller//lib/libflac/libflac_121_ffp_arm.tgz
LibVorbis: http://bian.hu/upload/Miller//lib/libvorbis/libvorbis_132_ffp_arm.tgz
GetText: http://bian.hu/upload/Miller//bin/gettext/gettext_01811_ffp_arm.tgz
LibMP3Lame: http://bian.hu/upload/Miller//lib/libmp3lame/libmp3lame_3984_ffp_arm.tgz
LibZ: http://bian.hu/upload/Miller//lib/libz/libz_123_ffp_arm.tgz
LibIconv: http://bian.hu/upload/Miller//lib/libiconv/libiconv_1131_ffp_arm.tgz
LibOgg: http://bian.hu/upload/Miller//lib/libogg/libogg_122_ffp_arm.tgz
LibFFmpegThumbnailer: http://bian.hu/upload/Miller//lib/libffmpegthumbnailer/libffmpegthumbnailer_206_ffp_arm.tgzMiniDLNA-Samsung: http://bian.hu/upload/Miller//bin/minidlna/minidlna_samsung_1018_ffp_arm.tgz
-
norbikaa
csendes tag
Akinek revA2-je van annak itt a legfrissebb telepítő CD (nem hekkelt, ez a gyári): [link]
Valamint az előbb adott fenti link segíségével összeállítottam egy kis leírást, és a hozzá való legfrissebb csomagokat is összeszedtem, hogy akinek a D-Link DNS 313 - hoz kell a fun_plug és csak torrentezésre és DLNA-ra használná a kütyüt, az megtudja ezt csinálni (Olyasmi fun_plug for dummies)
[link]Olyanok ne nagyon kezdjenek bele a műveletbe, akik még soha nem láttak parancssort!
A csomagok működnek, mert most csináltam a leírás alapján tiszta telepítést
-
norbikaa
csendes tag
Na akkor sok problémádra a megoldás:
Nekem is Samu Tv-m volt és nem ment a DLNA.
Én ezt követtem, annyi különbséggel, hogy nem a leírásban lévő transmission-t raktam fel hanem amit az oldalukról szedtem [link] és ezt telepítettem, tökéletesen működött.A DLNA már kicsit komolyabb, de nem lehetetlen.
1. putty kapcsolódás ssh-val
2. Elindítod a MediaTombot (ezt írd be: sh /ffp/start/mediatomb.sh start)
2.1 Ha azt szeretnéd, hogy automatikusan elinduljon a mediatomb, akkor ezt is írd be: chmod a+x /ffp/start/mediatomb.sh
/*Ha nem szeretnéd a transcodingot, vagy nem azt írja a tv-d, hogy nem támogatott fájloformátum, akkor a 3, 4 és 5. lépés kihagyhatatlan, mert akkor ki kell kapcsolni a transcodingot (így viszi majd az mkv-t is)*/
3. Töltsd le ezt és másold be a nas főkőnyvtárába (ahova a fun_plugot is másoltad)
4. Menj vissza puttyba és add neki ezt a parancsot mv /mnt/HD_a2/config.xml /ffp/var/mediato
mb/config.xml
5. Indítsd újra a mediatombot: sh /ffp/start/mediatomb.sh restart
Most már majdnem kész vagyunk, már csak a megosztandó mappákat kell hozzáadni,
6. Putty-t be lehet zárni, nincs már rá szükség, most írd be a böngésződbe: nas_ip_címe:49152 (ha kér felhasználói nevet és jelszót, akkor mindkettő mediatomb)
7. Itt bal oldalt rámész a Filesystem-re és megkeresed azt a mappát, amit szeretnél megosztani (én pl a downloads mappát osztottam meg, mert úgyis csak azokat a filmeket akarom nézni, amiket a netről szedek), majd ha megvan, akkor jobb oldalt rá kell kattintani arra a pluszra, ami be van karikázva (két nyillal)
8. A megjelenő ablakban Scan mode: timed, Scan level: basic, Recursive-ot kipipálni ás a Scan intervall-t 600-ra állítani (így tíz percenként ellenőrzi az adott mappát, hogy van-e új tartalom benne), majd klikk a Set gombra.Ha mindent jól csináltál, akkor elvileg a TV-d már látja a MediaTombot és látod a megosztott filmeket is.
Ha frissíteni, akarod a MediaTombot, mert neked nem jó, ami alapból benne van a fun_plug 0.5-ben, akkor a config fájlt törölni kell. -
Topford
csendes tag
Megnéztem, tényle egyszerüne tünik...
Viszont most ujjabb gondom van, mint irtam sogorom gépéről sikerült életet lehelleni a cuccba. Arról a gépről szuperül müködik is, de az enyémről nem...
Tudom pinggelni sőt az admin felület is bejön!!!
Viszont nem tudom map-elni a NAS-t, sem a clinknconnect sem easy search nem látja - pedig az admin bejön
Köszi,
Lajos
-
citkar
addikt
-
Topford
csendes tag
Igazatok lett...ma igaz egy másik gépről, de sikerült ujra rakni, igaz egy régebbi firmware-el.
Tudtok adni egy leirást hogy a torrent klienst hogy kell beizzitani - kezdő vagyok, nem nagyon tudom mi az a telnet, meg ezek a parancs sorok. Melyiket melyiket a legegyzserübb feltenni?
-
doberman
senior tag
szia.
ha jó olvastam dlink dir 635-ös routered van.
elméletileg ennyi beállításnak elégnek kellene lennie. a 21-es port forgalmát a nas ip-jére kell irányítani.
az ftp kliensben pedig válaszd a passzív kapcsolatot.
a totalcommander ugyan nagyon jó ftp klienssel rendelkezik de érdemes lenne egy filezilla -t is kipróbálni, talán mintha bővebben leírná a hibát, hogy miért nem tud kapcsolódni....a hozzátartozó help
-
citkar
addikt
Szerintem nem vágtad haza a gépet, bár a pontos problémát nemtom mi lehet, próbáltad reset után esetleg?
Nemtom érdemes-e közvetlen a gépről kipróbálni (de mindenképp LAN-on és nem wifin).Az ftp-t távolról most sem érem el.
Van valaki akinek van kis ideje, ért is hozzá, hogy ha megadom a ddns-t, felh. nevet s kódot kipróbálja, hátha rájön a probléma okára? -
Topford
csendes tag
Sziasztok,
Ma vásároltam egy DNS313 NAS-t, elsőre sikerült is feltelepiteni. Szerettem volna feltenni a sokat emlegetett magyar FW-t, de telepités során kb olyan 90%-nál megáll....vártam vagy 20 percet.
Gondoltram visszateszem a CD-ről a gyári FW-t, de ugynazt csianlja...elmegy kb 90%-ig és megáll...
A particiokat letöröltem, de ugyis pontosn ugyanazt csianlja. Hazavágtam az egész kütyüt?
-
citkar
addikt
válasz
doberman #404 üzenetére
na, 21-es portot szabaddá tettem (az mit jelent hogy TCP és UDP? mindkettőhöz a 21-t írtam..na meg a port forwarding meleltt van virtual server..de azt már nem birizgáltam)
belülről gond nélkül elérem
de kívülről nem, belép, elfogadja a kódot, ír ezt azt, könyvtár beolvasása majd QUIT, ez az utolsó amit látok :/az ssh nem tudom mit jelent, talán nincs is rá szükségem
nincs rajta fontos vagy személyes adat, így ha feltörik, legyenek boldogok, de a névtelen felhasználót azért kvieszem
-
doberman
senior tag
válasz
Claude Leon #405 üzenetére
tán az sftp használhatja még a 22-est... de a nas tán ezt nem ismeri.. (?) ebben nem vagyok biztos..
én nem nyitok semmilyen portot - vpn-ezek inkább. -
doberman
senior tag
szia.
21-es az ftp, a 22 az ssh portja... (a 22-est csak akkor nyisd ki ha ssh-zni akarsz a nasra..)
a routereden portforwardot állíts be. a 21-es bejövőt a nas-ra irányítsd.
magán véleményem: erős felhasználói nevet és jelszót állíts be!
a 21-es port forgalma nem titkosított ezért
ne felejtsd el: 2 féle ftp létezik az egyiket
már feltörték, a másikat éppen most törik...a névtelen bejelentkezést tiltsd le!
-
citkar
addikt
válasz
Claude Leon #401 üzenetére
kipróbáltam belső hálóról, egyből gond nélkül belépett, rendben volt, akkor lehet mégis a porttal van gond? beállítom a 21 és a 22t, akkor ezeken mehet?
-
Claude Leon
senior tag
Nem arről van szó, hogy saját vagy nem saját.
Az ftp a 21,22 portokat használja, ezt nem lehet továbbosztani.Mint írtam, először játssz vele addig, amíg bentről sikerül
(amennyire még emléxen, nem egy lehetetlen vállalkozás beállítani - felhasználó,jelszó,jogosultság)
Ha már bent jó, mehet a portnyítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest