Új hozzászólás Aktív témák

  • Traxx

    őstag

    Sziasztok!

    Lenne egy problémám, amiben szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy táblázat, ami minden hónapban frissül mint új fájl. De az előző havi adatok benne maradnak, de olykor azok tartalma is változik. Alaphelyzetben a táblázat valahogy így néz ki:

    A benne szereplő aktuális havi tételeket az adott hónapra szűrve bekategorizálom, amiket jellemzően cella színkóddal teszek meg - és itt jön egy kis csavar, hogy nem mindig egységesen :D Pl. Pest 90%-ban zöld, de a maradék 10%-ban lila. Vagyis: április elején azt látom, hogy márciusra van egy zöld és egy lila Pest, és 2 2 Tolna.
    És van egy második probléma, hogy ez a színkódos történet az adott havi adatokra van meg, mert önálló fájlok jönnek létre minden hónapban, nem tudom ugyanazt a fájlt (és ezzel a csoportosítást) folytatni. Ha éves összesítést szeretnék a kategóriáimról, az hogyan oldható meg? Lesz 12 fájlom, ahol be van színezve a megyéket tartalmazó cella, de ezeket szeretném valahogyan összefűzni 1 fájlba. Lehetséges szerintetek?

    Köszönöm szépen! :R

    "Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

Új hozzászólás Aktív témák