Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz blueboi69 #101699 üzenetére

    Mondom a realitást, avagy családban már bejáratott dolog. Kiscsaj valamikor 15 éve még nagyjából gyerekként kinézte a kezemből a 20D-t, aztán valami kisebb 3 számjegyűvel meg valahonnan szerzett lightroommal gyakorolt sokat. Aztán az utóbbi kb 5 évben már 2 gyerekkel nehezítve tolja az esküvői/pár/lifestylefotózós vállalkozós létet: [link]

    Aztán ez a felszín meg a csillogás. A valóság nagyjából úgy néz ki alatta, hogy a 2 gyereket kb a nagyszülők nevelik, mert hétköznapokon a webprogramozós részmunkaidős meló mellé még bevállalt kajaházhozszállítós futárkodást is, mert enni kell, meg a covid kissé leborította az amúgy is ingatag fotósmegrendeléseket. Emellett amúgy is az összes hétvégéjének annyi volt, mert fotózás, esküvők akkor vannak, utómunka hamarhamar, és persze a kapcsolatépítős része a munkának, ügyfélfejhajtás, megbeszélés, álmodozós arcokkal eltöltött idő a gyerekek helyett, stb.
    És akkor ő szereti csinálni, érzéke van hozzá, korán rákattant, és évtizedes rákészüléssel tolta, nem csak úgy egy szerda délutáni szikra volt neki.

    Óvodai fotós meg az ilyen állami iskolai izémegrendelésekből pont ez a műtermis vonal, az nagyjából muzeálisan elavult középkategóriával elkattog, és irigykedve nézegette a kezemben lévő vasakat, mert neki a saját havi létét még úgy-ahogy kihozza az a pár oktatási intézmény, mint ügyfélkör, de az elhulló dolgok pótlásán túl sok egyebet nem. El kell menni felkapott celebfotósnak és nekik tolni a portrézást sokmilliós kompakt Leicával vastag bakelitkeretes szemüvegben extravagáns ruhában, abban még valami aprópénz leesik, de ott is több a látszat, mint a valóság, a csillogó mosolygós szponzorruhás facebookfotók után azért a legtöbbet egy swift gurítja haza a panelba.

Új hozzászólás Aktív témák