Új hozzászólás Aktív témák

  • k-adi

    nagyúr

    válasz mephi666 #163909 üzenetére

    Marvelek
    The Marvels (2024)

    Toplistás

    Csak folytatni tudnám a sort, jujj, jujj, jujj. Valóban még értékelést se érdemel ez a trágya, de a fórumra való tekintettel azért írok pár sort, azon kívül, hogy ez a film teljesen biztosan benne van/lesz az all-time top 10 masterpiece listában jóóóó sok évig.

    Nekem ez a film traumát okozott.

    A film elkészült, bár nem tudom kinek. Vagy miért. A célközönség biztos nem én vagyok, se bármilyen marvel fan, mert azokat is arcon köpi ez. Hogy miért készült el? Hát, ez egy nagyon jó kérdés. Ugyanis ez az "alkotás" önmagában képes arra, hogy az éveken át felépített Marvel brandet kettétörje.
    Ha valaki megkérdezi manapság, mi a baj Hollywood-dal? Hát ez. Elég csak megmutatni neki ezt és egyből világos lesz minden. Már egy ideje érzem, hogy lejtmenetben a filmipar, eléggé esett a minőség sajnos, nyilván covid alatt még több idő volt nézni bármit is, így még jobban kijött ez... de sajnos ahogy nézem a trendet, nem igazán javul a helyzet. Persze, néha itt-ott van pár jó alkotás de ezt a filmet minél előbb, azonnal törölni akarom az agyamból.

    We are living in a world full of AI

    Igazából az döbbent meg, azon kívül, hogy biztos nem volt semmilyen minőség-ellenőrzés a film elkészítése során (nemcsak a forgatókönyv szar, hanem kb. minden, a színészek, sok effekt gagyi, stb.), hogy manapság már annyi eszköz áll rendelkezésre, mégis mintha nem használták volna.
    A történet, meg úgy az egész olyan hatást kelt, mintha egy GenZ írta volna, ennél még egy AI is jobbat ír.
    A színészek egyszerűen bénák, főleg Brie Larson és Iman Vellani - ami kínos, hiszen ők lennének a főszereplők. De még az aktuális aznapi főgenya Zawe Ashton is - így még ez se menti meg a filmet, sőt ami a legszomorúbb az egészben, hogy Fury-t alkotó Samuel L. Jackson is gyenge, arra a pár percre míg tiszteletét teszi - a gondolom jó zsíros paycheck-ért. Ja igen, már majdnem el is felejtettem, pedig nemrég láttam a filmet (ez sokat elmond a filmről), hogy van egy 3. "főszereplő" is, akit Teyonah Parris alakít és a film feléig nem jöttem rá, hogy miért szerepel egyáltalán a filmben. Mármint, minek kell nekünk ő? Plusz 1 biodíszletnek jó, de most komolyan kérdezve, a kicsi lány meg Brie bőven elég PTSD-t ad a nézőnek, nem értem minek kell még tetőzni, de a vicc az egészben az, hogy kezdő, felfutóként még ő volt a legértékelhetőbb az összes közül.

    Minek ellenség, mikor ilyen barátaid is lehetnek?

    Ez a film olyan, mint amikor apu és anyu testvérek. Mondhatni elég kínos. A film ugyan egy korrekt 1,5 órás standard játékidejű film, legalább ezzel tekintettel voltak a nézőkre, mert biztos vagyok benne, hogy ha 2 órás lenne, akkor hosszútávú agysérülést okozna - így csak félig és azoknak a bátraknak, akik az igazán negatív értékelések ellenére mazochista módon megnézik ezt.
    Próbálom felidézni és sorrendbe tenni, melyik jelenet a legszánalmasabb, de annyira cringefest az egész film kezdve a 3 nő folyamatos, irritáló sikoltozásától kezdve, a teljesen indokolatlan pár perces cuki (?) macskás kergetőzésen át az űrben repülésig és a bénán letáncolt közelharcokon, hogy ez az az egyetlen film, amelynél tényleg nehéz különbséget tenni, mert mindegyik az - ilyen szempontból kimagasló a film valóban, csak ilyenkor a való életben egy pofon járna ezért.

    Amúgy nem akartam erről sokat írni, de egyszerűen szükségességét éreztem mini-terápiaként kiírni magamból ezt, annyira kiakasztott.

    Hogy ajánlom-e megtekintésre? Hát, persze. :)

Új hozzászólás Aktív témák