Új hozzászólás Aktív témák

  • bitrograde

    senior tag

    válasz Polllen #101481 üzenetére

    Igazad van.
    Én csak arra próbáltam reflektálni, hogy mindezen funkciók a zenehallgatás szempontjából javarészt feleslegesek, és rossz szokások internalizációjához járulnak hozzá. Képzeld el, mi lenne, ha nem lenne a televíziókhoz távirányító, és minden egyes alkalommal, amikor reklám jön, fel kellene állni, és elsétálni a készülékhez, hogy elkapcsolj. Vagy csatornát válts.
    Vagy ha nem látnád, hogy végre 192KHz felbontásban szól az az átkozott partita. Sőt, DSD-ben. Vagy állítgatni kellene felvételenként a low/gain kapcsolót. (A Freyán van, amikor megérkezett, beállítottam a Brystonhoz, azóta sem nyúltam hozzá. Az ADI beállításaival órákat töltöttem el, és akkor sem lett igazán soha jó. A távirányítóról is lehetett volna, de ha nem megy hozzá közle az ember, akkor nem látja a kijelzőt rendesen. Amit azonnal kapcsol ki, ha elmélyülten akar zenét hallgatni. Dizsihez meg van jobb. :Y )
    A hangerőszabályozó pedig neuralgikus pontja az előerősítésnek. Azt szerintem érdemes a DAC-tól külön kezelni, mert a legtöbb DAC-on belüli megoldás igyekszik "költséghatékony" lenni (írom ezt végfoktulajdonosként, sok-sok DAC és különböző rendszerű előfok kipróbálása után).
    Ezért írtam, hogy én egyedül a lejátszó távirányításának látom valamelyest értelmét, esetleg a hangerőnek, de azt sem a DAC-on belül megoldva.

    Eladó DIY OTL fejhallgató erősítő a hirdetéseim között.

Új hozzászólás Aktív témák