Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz szaki58 #93496 üzenetére

    Egyébként irigylem azokat, akik ilyen közelségbe kerültek valódi hangszerekkel. Hiszen jelentős előnnyel indulnak ebben a mezőnyben, testközelből tudják, hogy minek hogyan kell szólnia. Legalábbis az általuk ismertet biztos tudják. Nekünk meg marad a fent említett koncert, a maga hiányosságaival, vagy előnyeivel, illetve az ízlés.
    Amúgy én csak azt nem értem, hogy sokan miért gondolják úgy (tisztelet a kivételnek), hogy ez a hobbi az akusztikus zenét hallgatók privilégiuma. Nagyon sok helyen találkoztam már ezzel az attitűddel, de sosem értettem. Mintha elvből elítélendő, elfogadhatatlan lenne, ha valaki egy más nézőpontból közelíti meg az egészet.

    #93497
    Nem véletlenül hangsúlyozom mindig a felvételeket. Az a hifi számára az origó, a kályha. Ha nincs megfelelő felvétel, honnan tudod, hogy hogyan képes megszólalni a rendszered? Ha csak rossz felvételeid vannak, hiába fejlesztesz, nem jutsz sehová.
    Én ezzel úgy vagyok, hogy tartok pár kiemelkedő minőségű anyagot a gyűjteményben, mint referencia, és ha úgy érzem, hogy valami nem stimmel, akkor azokat meghallgatom. Általában hamar megmutatják, hogy velem van a baj, pl. fáradt vagyok, nem tudok kikapcsolni/ráhangolódni, vagy csak az agyam/fülem fáradt aznap. Ilyenkor nem kell zenét hallgatni, vagy szerkeszteni, semmi jó nem származik belőle.

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák