Új hozzászólás Aktív témák

  • MM

    őstag

    Sziasztok!

    Röviden:
    A fő stereo rendszeremet szeretném bővíteni egy egyszerű DAC-al, ami - TV csere miatt - a hangot a TV-ből Toslink-ről analóg stereo-ra alakítja, így be tudom kötni a stereo erősítőmbe. Tudom, hogy erre vannak pár ezer forintos kütyük, de akkor már jó lenne, ha ezt elfogadható minőségben tenné, és akkor már szeretném ezen keresztül megoldani, hogy telefonról is le lehessen játszani zenéket a fő rendszerre. Ez főként azért lenne, hogy a feleségem egyszerűen tudja kezelni a nappaliba a rendszert, gyerekeknek bármit, halkan, ...stb.

    Erre várnám szíves javaslataitokat. max .100k de inkább 50k alatti kategóriában. Ha lehet RCA és ne jack kimenet - ehhez van normális kábelem.

    Bővebben:
    A fő rendszer nálam egy passzív hűtásű HTPC-ről megy, Foobar2000 / Tidal HiFi, Bodor audio nagy DAC (2008-2011 közötti) , Tact (Lyngdorf) SDAI 2175 és Dynaudio Contour S1.4 monitorok. Az egész rendszer Hydrasound kábelezéssel 2012-re állt össze nálam, és egy kerek egész már 10 éve. Csak a PC változott, de az sem az audio, hanem a video része miatt.
    Eddig ha a TV ment, arról ki tudtam venni a hangot egy Scart/RCA átalakítóval, de ez csak normál TV nézésnél jött szóna néha, egyébként HBO GO/MAX is a HTPC-ről ment. Ez a TV viszont bekrepált, az újnál már nincs analóg kimenet, illetve a Youtube / HBO is alapból megy a TV-ről, tehát jó lenne, ha elfogadható minőségben ki tudnám venni a hangot Toslink-en keresztül. A Bodor DAC-omnak viszont 1 db SPDIF bemenete van, ami a HTPC-ből táplálkozik egy pimpelt Hydrasound USB/SPDIF kijáratból, tehát arra nem tudok több dolgot kötni. Illetve de, ha létezik Bluetooth / Toslink / S/PDIF bementű, S/PDIF kimenetű eszköz, amiről még nem hallottam.

    Fentieket viszont csak én tudom használni havi 1x kb kt kisgyermek mellett, ezt szeretném "asszony" kompatibilissé építeni, azaz, tudjon a telefonról Bluetooth-al lejátszani zenéket, valamint a streaming is csak a TV-n keresztül lenne használatban.

    Nem álmodok arról, hogy hasonló hangot kapjak egy 100K alatti "mindenes" DAC-tól (Járt nálam Pl. Topping DX3 PRO, volt benne Bluetooth, USB, SPDIF, de nem váltotta ki a Bodor DAC-ot), de a TV-ből azért szeretnék elfogadható hangot kivenni, illetve a Bluetooth csatlakoztatás telefonnal is szóljon alap módon.

    Mostanában nem követem a technikát, hiretelen ezeket találtam, de ha tudtok jobbat / más helyről, minden ötletet szívesen fogadok.

    [link] [link]

    Segítségetek előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák