Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    Én a Kis-Duna Maratonon voltam Ráckevén. Sajnos PB az nem lett, 3:09 és 3:10 között értem be, azért nem tudom pontosan, mert nem néztem meg a hivatalost csak az órámat. Ezzel második helyezett lettem a versenyen (hát nem volt olyan erős mezőny, mint a bajai félmaratonon), sokáig egyébként vezettem is a versenyt.

    Nagyjából úgy nézett ki, hogy rajtnál igyekeztem visszafogni magamat, ezúttal nem mentem az elején őrültekkel, hamar kialakult egy élboly meg egy második boly, utóbbiaktól lemaradva mentem egy ideig, majd fokozatosan utolértem őket, és becsatlakoztam hátulra. Aztán egyrészt morzsolódtak le, meg páran 10 km-nél fordultak, 10 után 4-en maradtunk, majd 5-en, mert egy 12-13 évesnek kinéző srácot utolértünk és egy ideig jött velünk. Ja, a csoport irama 4:10 körül volt, ezt akkor okésnek láttam, egyébként hátszelünk volt, amiből nyilván tudtam hogy most ezért olyan könnyű és visszafelé szívás lesz (odafelé dél-délkelet, visszafelé észak-északnyugat észak-nyugati szél mellett). Félmaraton forduló után ketten maradtunk (nálam egy kicsivel talán idősebb és izmosabb, ezidáig elég egyenletesen futó csávó volt, Strava-n nem tudtam megnézni utólag hogy hívják, vagy nincs vagy rejtett), mert a többiek FM-on indultak, akkor még nem esett le hogy mi vagyunk az élboly. Valamivel 20 km előtt otthagytam, mert kezdett kicsit lassulni, utólag látom hogy ott én kicsit meg túlgyorsultam, 4:17-es km után lett egy 4:07-es. Tassnál a töltésen is volt egy forduló, ott visszafelé már telibe kaptam a szelet, itt már tudtam hogy a legrosszabbra számíthatok, aztán a szigetcsúcs fordulónál visszafelé fel tudtam mérni hogy akit megelőztem, már olyan 300-400 méter hátrányt összeszedett, majd másik két srác jött olyan 800-1000 méter lemaradásban. A következő szakasz volt talán a legszelesebb, töltés tetején és szélnek nagyon kitéva észak felé. A frissítőnél mondták hogy első helyen állok (mondjuk a bringás felvezető miatt sejthettem volna, de azt hittem ketten vezetnek fel, mert a rajtnál volt egy másik felvezető is). Innen egyre lassultam, eleve a legjobb északi irányú km-eim is már 4:30 körül voltak, de ez romlott, 4:45, sőt a végére 5:15 körüli is volt. Aztán olyan 3 km-el a vége előtt ért utol az egyik versenyző, akik a fordulónál 1 km körüli lemaradásban lehettek. Próbáltam tartani, de nem bírta a lábam. Olyan 2 percet szedett össze előttem a célig, a végén igyekeztem tolni, de nem bírtam annyira hogy összejöjjön a PB, több mint 1 perccel rosszabb lett mint másfél éve a Budapest Maratonon. De mondjuk ott nem volt 20 km-en át szinte folyamatosan szembeszél. Utólag néztem, hogy a győztes ennek ellenére végig 4:20 körüli km-ekkel ment.

    Végsősoron szerintem el is futottam meg nem is, valamennyire igen, de nem mint amennyire az splitekből látszik, mert azért a szél is nagyon rátett, amíg nem értem be a szembeszeles szakaszba, semennyire nem voltam kész, sőt eléggé könnyedén ment a futás. Ahogy láttam tavalyi Strava logokból, ez nem egyedi, ezen a versenyen szinte mindig ilyenek a szélviszonyok az időpont és a fekvés miatt.

    Hőmérséklet amúgy futásra kicsit talán túl meleg volt, de nem túlzottan, utána sörözésre ideális.

Új hozzászólás Aktív témák