Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz kukinyo #30702 üzenetére

    Nyilván ugyanannyi az általad vázolt esetben, de a zsírégetés nem csak ennyiből áll. Fel kell pörgetni az anyagcserét, amennyire csak lehet (mellé persze megadva minden szükséges tápanyagot). Erre a súlyzós edzés kiváló, ezt mind tudjuk. Az intenzitás növelésével pedig méginkább növeled a zsírégetés hatékonyságát. Pl ilyen célra egy viszonylag rövid, de kurva intenzív köredzés a lehető leghatékonyabb, de ez már inkább crossfites téma.

    (#30704) hrvp
    Szerintem meg az alapozó átmozgatásnak az első pár edzésen van értelme. Ezek nem akkora súlyok, hogy belerokkanjon, deniro2-vel értek egyet ebben a kérdéskörben. Hozzáfűzném, hogy a gyakorlatok szabályos kivitelezése a legfontosabb, meg a normális bemelegítés. Ha egy haladó bemegy a terembe és hideg izomzattal elkezd 100 kilóval fekvenyomni, ráadásul pattintgatja a mellén a rudat, akkor az legalább olyan veszélyes, mint egy kezdő, aki túlterheli magát. Aztán mégis hány ilyet látni mindenhol. A megfelelő agy-izom kapcsolat kialakítása meg amúgy sem megy azonnal, ezen nem segít ha lejjebb vesszük a terhelést. De pl nagyon jól alkalmazhatók ilyen esetben (sőt, haladóknál is erő-tömeg növelésére egy ideig) az izometrikus gyakorlatok.

    (#30708) God Vazzeg
    Én nagyon régóta edzek így is és nem nőttem ki. Röplabdásként rengeteget edzettünk ilyen módszerekkel, de minden sportban alkalmaznak saját súlyos gyakorlatokat, még a profi testépítők is. Az egésznek a kulcsa a progresszió. Túl könnyű már a legdurvább fekvő variáció is? Vegyél fel egy súlymellényt, mindjárt nem lesz az. Nyugodtan lehet kombinálni a testsúlyos gyakorlatokat a súlyokkal, nagyon keményen meg tudod dolgoztatni az izmaidat így is.
    Vitathatatlan előnye ezeknek a gyakorlatoknak, hogy kevés eszközzel is hatékony edzéseket végezhet az ember.
    Hátránya, hogy nagyon sok múlik a technikán, ezáltal lassabb a fejlődés, mint egy "hagyományos" kondis edzésmódszerrel. Egy melltoló géphez semmi technikai tudás nem kell, instant kapod az ingert. Csak beülsz és kész. Semmi mással nem kell foglalkozni. Ugyanez nem igaz a saját súlyos nyomásokra. Amíg nem érzel rá a helyes technikára, nem tudsz nehezíteni a gyakorlaton, ezért lehet túl könnyűnek érezni. Vagy ha a technikával nem is foglalkozol - mondjuk egy egykezes, vagy egy palánk fekvő azért évek munkája -, csak extra súllyal nehezítesz, akkor meg a többi testrészed kell arányosan hozzáedzeni a gyakorlathoz. Pl nem fogsz +50 kilóval fekvőzni ha gyenge a törzsed, de fekvenyomni tudsz úgy is.
    Szerintem egyik se jobb a másiknál, inkább kiegészítik egymást. Ezért nem értettem sose, amikor a gyúrósok "fegyencbuzulás"-oznak, a saját testsúllyal edzők meg "felpumpált lufiember"-eznek. Na mindegy, ez nem egyezik sokak nézetével itt, úgyhogy leállok ezzel a témával, mielőtt valaki támadásnak veszi, ami legkevésbé se a célom.

    (#30713) pocokxx
    Szerintem korrekt program. Vigyázz a nyak mögötti gyakorlatokkal, ha fáj, feszülnek az ízületek, szalagok, ne erőltesd. Nem mindenkinek válnak be. Jó edzést és sikeres formába lendülést! Na meg kitartást az étrendhez... :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák