Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    "2012: 40% körül, 2014 jan: 20%, 2014 ápr: 10-12%. 2 év alatt laadtam 35 kiló zsírt, és felszedtem 12 kiló izmot. Most pár hétig megfordítottam az irányt, május közepéig 3 kilót fel akarok szedni. Májusban új, 6 hetes verseny indul, akkor le szeretnék adni még 6-7 kilót..."

    Akkor számoljunk. 1 g zsír kb 8 kcal-t tartalmaz (van forrás, ami 7-et mond, van ami 9-et, igazából nem is ez a lényeg). 35 kg zsír az 280 000 kcal ezek alapján, 700-as deficittel számolva az 400 nap. Maradt 330 napja felszedni 12 kiló izmot. A McDonald modell szerint az első edzésévben 1 kg izmot képes felszedni a sportoló havonta, a másodikban ez viszont már csak 0,5 kg-ra csökken. (A harmadik évben megint feleződik, 0,25 kg havonta az elméleti limit, 4 év után meg már nem érdemes lebontani havi szinten, 1-1,5 kg évente az érték.) Tehát ő 2 éven keresztül egyetlen egy nap se kajált félre, nem lazított, hiába volt ünnep, család, gyerek, akármi, illetve az elméleti határokat is túllépte, annyira volt tökéletes az étrendje, meg az edzésprogramja. Havi 1 kg helyett 1,1 kilót szedett fel, nem is beszélve arról, hogy a második évben ez belassul. Jó, legyen, hibahatáron belül van, fogjuk rá, hogy elméletileg teljesíthető, és izmot építeni is csak a második évben kezdett el. Azt azonban erősen kétlem, hogy 730 napon keresztül egyetlen egy "hibát" se vétett, minden a papírforma szerint haladt.

    Az a baj, hogy ez megint csak egy hamis illúzió azoknak, akik naturálban edzenek. Az emberek döntő többsége képtelen ilyesmire, ez egy irreális célkitűzés. Aztán az ilyenek után jön a depressziózás, meg a mindenféle szarabbnál szarabb csodapirula magunkba tömködése, mert akkor is jól kell kinézni. :U

Új hozzászólás Aktív témák