Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz #94007040 #35100 üzenetére

    Ökölszabály, hogy - légköbméterben számolva - legalább a helyiség öt-hatszorosa, de inkább tíz-tizenkétszerese legyen a páraelszívó teljesítménye, EN 61591 szabány szerint. Azon felül igyekezz minél rövidebb csőszakaszt kiépíteni, minél kevesebb "töréssel", és ugyanakkora átmérővel, mint a páraelszívó csonkja. Tkp. ez a kettő a legfontosabb.

    Érdemesebb eleve nagyobb teljesítményű páraelszívót választanod, mert így bőven marad a készülékben tartalék, és egy 'átlagos' főzés során többnyire elég lesz alacsonyabb teljesítményen használni. Így egyrészt halkabban dolgozik majd, másrészt a motort is kíméled vele.
    Az, hogy milyen típust, és milyen márkát válassz, az meg már leginkább csak az igényeidtől, és a pénztárcádtól függ.

Új hozzászólás Aktív témák