Új hozzászólás Aktív témák

  • csubuka

    addikt

    válasz BBéci #57083 üzenetére

    Köszönöm a további részleteket!

    Hmm, átgondolandó ez is. Bár a szülőknél annyira nem lényegi a hűtőméret, a régi sem túl nagy náluk, szóval ebből talán nem volna gond, de ránézek persze. Ketten vannak, meg időnként a tesóm. "Gyerek" nem igazán van, én teljesen külön élek.

    Donki Hóte: Köszönöm neked is a választ!

    Igen, a szülők is a külvárosi, családi házas rész miatt és az eddigi szeparált konyha miatt szokva vannak a jóhoz, szóval eléggé gond lenne, hogyha az átépítés után agybajt kapnának a friss zajoktól :DDD

    Amúgy nekem is vicces a csend, amikor látogatom őket. Szokatlan

    evilskati: Köszönöm a választ! Igen a korábbi hozzászólásodra reagáltam a hanghatással kapcsolatban.

    Az tuti, hogy elvi szinten a mélyhűtős simán lehet zajosabb. Nagyobb nyomásviszonyú kompresszor kell hozzá...

    Illetve a hőveszteség is nagyobb temrészetesen a környezettől jobban eltérő belső hőmérséklet miatt, azonos szigetelés mellett.

    A konyhabútor gyártó szakinak majd mindenképpen említve lesz, hogy figyeljen a szellőzésre, de sajnos értem, hogy maga a szellőzés is ronthat kicsit a zajhelyzeten.

    Elemental: A csendmánia azért van, mert nagy hasraesés volna, hogyha a szülők által megszokottól nagyon zajosabb lenne az új helyzet.

    Eddig külön ajtós, hagyományos konyha volt. Most frissen vacsiúj amerikai konyha. Szóval eddig igen előnyös volt zaj tekintetében a nappali, ahogy BBéci is írta, bizonyos helyzetekben nem árt, ha tud csend is lenni ott.

    Ezen felül a komplikáció az, hogy a nappaliból nyílik az emeleti lépcső is, tehát ha növeljük a zajt a nappaliban, az az emeletet is befolyásolja, ami nem volna előnyös.

    Lehet persze, hogy ilyen elrendezéssel (amerikai konyha-nappaliból indul az emeleti lépcső) nem tökéletes az amerikai konyha, de ez kompromisszum. Így lett több fény a nappaliban és nagyobb konyha, ami bár nem különálló immár, de élhetőbb területű lett.

    Persze a fix zaj megszokható, de ez ki-be kapcsol. A fő gond inkább az, hogy a szülőknek lesz mihez viszonyítani. A korábbi helyzet pedig tényleg csendes volt. Gyerek (legalábbis kicsi) nincs, aki folyton zajongana meg ilyenek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák