-
Fototrend
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz
Csabroncka
#28347
üzenetére
"Tudományos tény"...na ne máááár

Maradjunk annyiban, hogy a neten nagyon sok "érdekes" dolgot lehet fellelni a mikrosütők káros hatásairól. A legjobb az, amikor valakinek fogalma sincs annak működéséről, viszont itt-ott olvasott róla, és meggyőzödése, hogy az tényleg úgy is van. Az ilyenek aztán, a tudatlanságuk folytán elkezdik a neten terjeszteni a hülyeséget. Például, hogy a mikróban megváltozik a vízmolekulák szerkezete. Kérdem én: és akkor mivé is alakul át a víz??
Vagy hogy a mikrózott ételek fogyasztása előtt legalább 2-3 percet kell várni; mert miután kivettük azt a sütőből; az "ételben maradt mikrohullámok" kb. ennyi ideig "rezonálnak még, mielőtt elillannának a levegőbe".
Mindezek alátámasztására pedig belinkelnek különböző, akár 20-30 éves forrásokat, doktori címmel felvértezett, "nevenincs" kutatók, természetgyógyászok vagy kuruzslók tudományosan megalapozatlan kísérleteiről. A legmókásabb az a kamu kísérlet volt, amit Te is említettél: állítólag egy angol hölgy felforralt, majd visszahűtött vízzel magokat csíráztatott. Az eredmény az lett, hogy a kályhán forralt vízben a magok 75%-a, gázégős tűzhelynél 50%-a, elektromos főzőlapnál 25%-a, a mikró esetében pedig 0%-a kelt ki. És mindez százalékra pontosan, negyedével csökkenő mennyiségben. 
Még szerencse, hogy erre is van gyógyír: az ún. Aladdin kancsó, amely jótékony hatását Dr. Masaru Emoto svájci laborvizsgálatai is alátámasztják.
Emberek! Ne dőljetek már be minden marhaságnak, mert a végén Ti is oda juttok, mint a termékbemutatókon megvezetett nyugdíjasok...
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
-----------------------------------------
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
-----------------------------------------
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Pad SE 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy hogy a mikrózott ételek fogyasztása előtt legalább 2-3 percet kell várni; mert miután kivettük azt a sütőből; az "ételben maradt mikrohullámok" kb. ennyi ideig "rezonálnak még, mielőtt elillannának a levegőbe".
Mindezek alátámasztására pedig belinkelnek különböző, akár 20-30 éves forrásokat, doktori címmel felvértezett, "nevenincs" kutatók, természetgyógyászok vagy kuruzslók tudományosan megalapozatlan kísérleteiről. A legmókásabb az a kamu kísérlet volt, amit Te is említettél: állítólag egy angol hölgy felforralt, majd visszahűtött vízzel magokat csíráztatott. Az eredmény az lett, hogy a kályhán forralt vízben a magok 75%-a, gázégős tűzhelynél 50%-a, elektromos főzőlapnál 25%-a, a mikró esetében pedig 0%-a kelt ki. És mindez százalékra pontosan, negyedével csökkenő mennyiségben. 



