Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • IG55

    senior tag

    válasz IG55 #34435 üzenetére

    A kovászról jut eszembe, hogy a drágább készülék mellé még egy plusz pont, hogy kovász készítésére is alkalmas, meg vannak hozzá kovászos receptek.

  • tecsu

    addikt

    válasz IG55 #34435 üzenetére

    Bár nem vagyok pék, szerintem amikor elkezdődik a tészta összetevőinek keverése, vagyis mindjárt a program elején, akkor már az élesztő is összekeveredhet és a legtöbb gépben össze is keveredik a többi cuccal. A baj abból lenne, ha túl későn raknád bele az élesztőt, abból nem lehet, ha túl korán - feltéve, ha nem időzíted sok órával későbbre a munkát. Kb. ezer kenyeret sütöttem és próbálgattam néhány dolgot. A legjobb a kovászos kenyér természetesen, de ha nincs rá idő, jó élesztővel is.

    Az én régebbi Panasonic készülékemben nem volt élesztőadagoló, de magadagoló igen. Ez utóbbi ajtóretesze tönkre is ment a melegtől és mindig nyitva volt. Rájöttem, hogy a magadagoló felesleges is, hiszen én is rá tudom önteni a magot, amikor csak tetszik (dagasztás vége felé az optimális), de semmi baja nem lesz, ha az elején mindent összeöntök.
    A külső hőmérséklet sem érdekes, csak annyi, hogy ne nyitott ablak, vagy forró sütő mellett legyen a gép, hanem nagyjából szobahőmérsékleten.

    Azon lepődtem meg, hogy magasabb színvonalú kenyérsütő nem létezik otthonra... egyszerűen már nem érdemes efelett, félprofi gépeket gyártani, mert aki otthon bíbelődik ilyesmivel, az úgyis a kemence felé veszi az irányt - gondolom.

Új hozzászólás Aktív témák