-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca000
őstag
..apropos of Dolores.. Az MSI GD65 X79a nevezetű, nem éppen fapados alaplap elvérzett, akármekkora feszültség mellett, már 4.5Ghz-en is a 3930k mellett, a fölött még csak el sem indult, meg sem moccant.

Hozzáteszem, az az alaplap is hibátlan, mielőtt válaszként, még bármiféle anomáliára vagy hozzá nem értésre utaló "baráti" üzenetet kapnék.
A Sabertooth egyelőre boldogan viszi a 4.8Ghz-et(aztán próbálom fölötte is).
Ez vajon mitől lehet?
-
laca000
őstag
Ha van köztetek valaki, akinek ilyen[link] lapja van, és 3930k-t hajt benne, megírhatná meddig tudta húzni benne, nálam Phanteks 14-es fogja hűteni.
Köszi. -
laca000
őstag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
én is a 3820-ról beszéltem
ugyanis az volt -
laca000
őstag
Próbálva lett ssd-re, hdd-re.
De nem a win-el van itt a baj.
Szerintem nem is az alaplappal, nem is a bios-al.
Tökéletesen ment a rendszer i7 3820-al!
A 3930k-val van probléma, tegnap tettem bele, méghozzá elég nagy, azzal nem megy.
A win telepítő eljut (win7 64bit) a nyelv kiválasztásáig, utána nyomsz egy tovább-ot, és annyi, kékhalál. -
laca000
őstag
-
laca000
őstag
Sziasztok!
Vettem itt, prohardveren egy 3930k-t.
Beletettem az MSI-X79A- GD65-ös lapomba, előzöleg egy 3820-as ment benne, hibátlanul, jól.
A problémám az, hogy a vásárolt 3930k-t ugyan látja a bios, viszont a bios-t alaphelyzetre állítva sem tudtam újrahúzni a Win 7 64bit-et, többször próbálkoztam, állandóan kékhalállal, még a telepítés megkezdése előtt lefagy, nem jutok vele semmire.Bevittem egy szakszervízbe, ahol azt állítják, ha a 6 magból 4 le van tiltva, telepíthető a Win, viszont a magok bekapcsolásakor azonnal meghal az oprendszer, szintén kékhalállal.
Most átvittem egy másikba, hogy másik alaplapban próbálják ki.Az eladó arról próbál megggyőzni, hogy "alapon" nem fog menni a processzor, a bios beállításokon kell babrálni: "Be kell állítani a feszt. a BCLK-t Ramokat időzítést és a megfelelő feszt."
De én ezt nem értem, és nem hiszem, miért kellene?
És mit?
Kizárt dolognak tartom, hogy egy "load setup defaults" után ne menjen a proci.
Bios frissítés már történt, a helyzet változatlan.
Ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Tőzsde és gazdaság
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Milyen légtisztítót vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Beszámítás! LG UltraGear 27GL850 144Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új Honor X7d 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5060Ti 16GB Lian Li Vector V100R RGB TG 650W
- MSI Modern 15 Ryzen 7 7730U 16 GB RAM 512 GB SSD FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

rup1u5