-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
én fölrántottam a 11-et 10-es berhelt telepítővel, és megy simán.
Supermicro oldaláról le kellett szednem az Intel Chipset INF drivereket, és üres az eszköz kezelő. LSI SAS Raid vezérlőm is simán működik minden hiba nélkül. Driver persze kellett hozzá, mert 10-ben nem volt benne.
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Bocs, EDIT lejárt! Elírtam a típust. X9SRI-F.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Srácok, X9SIE-F-ért mennyit adjak? Főni szerzett egyet, és jó volna ha el tudnám vinni.
Dual LGA771 kicsit lábon lövős számomra. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Kovács86
üzenetére
attól függ. Ati Radoen X800XT-k, vagy HD5850
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annyiért mindenképp megéri.
Mondjuk a procik single thread-be nagyon vékonyak. Fájdalmasan vékonyak.Supermicrot meg mindennél többre értékelem. Mai napig remek support a régi öreg szutykokhoz is, belértve a contact supportot is. Ha van rajta IPMI 2.0 akkor meg pláne elég jó poén az a cuccos.
-
Ganz-[HUN]
addikt
csövi
Támogat a lapom/procim RDIMM-et? vagy csak sima ECC (P9X79-E WS, 1620v2) -
Ganz-[HUN]
addikt
Én inkább rászánom a dupláját, de legyen a lap tuti jó, mondjuk egy asus X99-E WS, vagy ennek TR megfelelője.
Apropó TR, mennyire jó az ESXi TR-en?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi mit javasoltok? Ugyan itt 1620v2 eladó :DDD
Venceance mellé még egy szett, 1600-on, vagy szrerezzek 1866-os ecc modulokat és adjam el a vengeance párt (2x4 kit) -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Pont hogy nincs
Csak a lane-ek.
Az a hp viszont overkill lenne
Elég ez.
Nem használok minden nap ESXi-t, így az felesleges.
Viszont tudok vele szórakozni így, Z87-ttel szembe például. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Elég ez :)
Kép lemaradt :DDD
Kezd kissé zsúfolt lenni a 3db 5.25-ös hely is.
-SSD
-2,5-es Hgst noti hdd-m
-WD black és RE2, utóbbi hackintosh winyeglinek.
-ODD, mert retró miatt szopomlemagam ha nincs.Supermicro gepház, hozzátartozó 850W-os Delta táp.
Kicsit változott mondjuk a pcie azóta.
980Ti nem jó fent, mert a dp kábel nem megy bele. Esxi miatt kell egy a konzolnak) gt710) , és 2db gpu VM-nek (980ti és hd7750)
Meg persze a sas kontri. -
Ganz-[HUN]
addikt
Idézem magam: le kéne cserélni a PC-t ryzenre
Szintén én: 2 (vagy 3) gamer 1 PC, Tele videókártyával és SAS karivalNyami 40db pcie lane
-
Ganz-[HUN]
addikt
1350-es Cine R20-as score az valós egy 1620v2-re? Nekem kicsit cingárnak tűnik.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hogy őszinte legyek, szinte új a lap. A srác kb 3 hónapot használta előttem, NOS lap volt. És 2018-ban vettem, ha jól emlékszem.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Érdekesség: P9X79-E WS-nél (ALC1150) még csak a ThinkPad T430-ast hallottam szarabb Audió megoldással. Annál rendsen éreztem valami 14kHz-es maxot amit nagynehezen kilehellt. Az rendesen szúrta a fülem. De ez is borzasztó... Még a Gigabyte H61M-S2PV Rev2-höz kéőpest is (ALC887) jócskán szarabb az Asus. Nem baj, elő kell venni a Dell Lati E6400-at a polcról. Abba van valami használható dac. Eddig nem tűnt fel, de mióta van egy HS200-as Orion párom, igen is hallható a differencia. Rendesen fejbever ha valaminek jobb a hangja. DTC-ZE700-at használom többnyire DAC-nak, de még az is semmi a Dell-hez képest. Számomra elszomorító, hogy egy ilyen drága alaplapot elver egy ócska H61-es Gigabyte. Márpedig High-End Workstation kategóriába elférhet véleményem szerint.
Nektek mi a véleményetek?
-
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok srácok, van valami ingyenes, és gyors RAM benchmark?
1333/4 channel, vagy 1600 2 channel szerintetek?
ugyanis szereztem egy pár "korzer vendzsenszt", de 8GB csak. és nekem 16 illene. Van még itthon, ami a gépben volt DDR3, 2x8gb low profile kingston memória. Bele lenne érdemes pakolni? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
szorzót vedd visszább, magokat tilts le, Bclk-t vedd lejjebb. nem értem a kérdést.

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
pedig atomstabil a szerkezet. Sose kaptam BSoD-t user error végettin kívül.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hali
Srácok én vagy túl gyökér vagyok...vagy túl gyökér vagyok:Nem tudom belőni a gépet úgy, hogy turbo boost menjen is. P9X79-E WS+1620v2
Valaki tudna mondani valamit?
BIOSUEFI beállítások közt minden auton, és a turbo enabled. Be-ki-be-ki ciklust párszor eljátsza, majd CPU OC faileddel kidob.3,68GHz a proci órajele 3,9 helyett. EPU/TPU kikapcsolva.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Való igaz

-
Ganz-[HUN]
addikt
Mitől szálltak el HA-n ennyire az X79 deszkák árai?
60 alatt nincs is fent semmi. Nemhogy valami értelmes lap.
A sajátomat 50-ért vettem és szerintem ez az X79 csúcsa. Talán pár Rampage ver neki oda. És ez egy P9X79-E WS. -
Ganz-[HUN]
addikt
Srácok, én vagyok nyomorult, a lapom, vagy a 1620v2 nem unlocked?
Snyc all cores-ról áttettem manualra, majd beírtam 40-et. 37-re visszadobja. Halp!

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
15-e környékére tippelném.
Bitboys: Szép, és megbízható alaplap. Ezért vettem meg.

-
Ganz-[HUN]
addikt
Na srácok, vettem egy 1620v2-t postával, mindennel együtt 40 euróért. Szerintem elég korrekt ár. Vélemény? És ha jól olvastam, ez unlockolt.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Köszi

Talált, most vagyok 20 éves

Retrót nem kell bemutatni, van egy szép nagy gyűjteményem, 286-ttól egészen Pentium 4-ig minden amit akarsz, 7db c64(ebből egy 128), egy A500, pár Mac is.Viszont,karácsonykor sikerült ennyi pénzt összefarmolni: Baráti áráon keresek
4 magos, unlocked Xeont, vagy 3930K-t. Valamelyik fórumtárs írta hogy van valakinek valami ilyesmi procija. Nincs valakinek esetleg fiókban elfekvő valamilyen procija?
(TUDOMHOGYVAN! XD)Ez ebben a formában hülyeség. Az a lényeg, hogy unlocked legyen, és elég olcsó

-
Ganz-[HUN]
addikt
én azért vettem X79-et mert rel. értékálló ahogy észrevettem. De ez igaz minden HEDT-re használt piacon.
Ld.:X58A-UD3R Rev 2-t vettem egy Xeon W3550-nnel 45-ért, és 25-ért adtam el úgy hogy döglött volt. Ismétlem, döglött. Szóval 35-40-ért el tudtam volna adni. És véleményem szerint 3 év alatt csupán 10 ezret esik az ára az istenes.
Ha ebből a platformból is csupán 20k veszteséggel ki tudok szállni, és váltani, akkor k*rvára örülni fogok. Én csak azért vettem HEDT-t mert megtehettem, és egy valóravált álom (mindig is egy Nehalem-es MacPro-t akartam venni, és így lett is: hackintosh).
Gépeim története: Asus M2N+A64x2 4200+. Váltás oka: Meghibásodás. M-Tech f*stalicska megnyírta a gépet. Később kiderült, hogy teljes véletlen egybeeséssel a Radeon HD 4350-esem BGA hibás lett.
Gigabyte X38-DQ6+E6400. Gyönyörű lap, kiválló volt rajta minden, a minőség érzet eszméletlen volt M2N után. Váltás oka: Annó túl drága volt a Core 2 Quad (2015), és keveseltem a teljesítmént (de hogy mihez...már rohadtul nem emlékszem). Borzasztó belegondolni hogy 8.-os ballagásomra kaptam a félkonfigot, a lapot 17 ezerért vettem ha jól szolgál az emlékezetem.
Gigabyte X58A-UD3R Rev 2: Legendásan jól ment rajta az OSX. Gyakorlatilag repült. A HD4850-esemmel királynak éreztem, ami utána megmurdelt, BGA-s lett, Cserélve: HD5450-re, majd 6850-re. Még az internet böngészés is egy telejesen világ lett. Az a gyorsaság. A Prohardvert gyakorlatilag azonnal az enter megnyomása után behozta, el voltam ájulva a 38GFlops-os teljesítménytől.

Csere oka: Mint már mondtam, hogy elmurdelt a proci foglalat, és nem volt vele kedvem foglalkozni: 10 éves a platform basszus... Ballagásomra kaptam pénzt, Nosza! Platformcsere. Megfogadtam, hogy méltó utódja lesz. Királyi LGA1366 után 1155 kicsit fura lett volna. Z77-en gondolkodtam el, de nem találtam értelmes lapot értelmes áron (Asust vagy Giga-t akartam), és proci úgyszint. Ha megnézem, a egy Z77-es alaplap 25-30 körül van, egy K-s Ivy i7 proci úgyszint 30, az 60k. Rendben, tovább. X79 nyáron ilyen árban mozgott. 50k volt egy P9X79-E WS, egy i7 bele egy 10-es ért lehet kapni, unlockolt Xeont meg kb 20-ért. Azaz, 60-70k. Ugyan ott vagyok. Gyere szépen apához
+10k-ért kapok Workstation kateg. alkatrészeket, kiválló VRM hűtést, és eszméletlen összeépítési minőséget. Haswell-t veszek akkor meg csak 780Ti-ra lett volna pénzem. De így meglett a "Titánhidra". Csak ráb*sztam mert kirúgtak közben, így kellett egy SOS processzor. 4000ft, 4 mag.. Áhhhááőőőőőő....najó, X58 már elment, nincs más hátra mint előre.
CPU limint dögivel, de nem baj. majd pótoljuk a hiányosságokat. 
És az utódja ugyan így terv szerint egy X99-E WS lesz.

Edit: Ahogy most felnéztem HA-ra, ugyan úgy 50 felett vannak a x79-es lapok

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
perfegor17
üzenetére
teljesen megéri, 6800K egy broadwell, elég újj. Go for it.
Edit: X99-E WS mennyiért megy mostanság?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
apollo12
üzenetére
Ha azt nézed... Egy X79-E WS-st is kapsz már 50-ért. Veszel bele unlockolt xeont 25-ért max, az 75. NH-D14: 12-ért vettem hozzá. Pofátlanul drága szerintem.

Kirúgtak még nyáron, és emiatt elmaradt a proci upgrade nálam. Azóta meg csak LoL-ozok, ahhoz meg annyira nem kellett még... de lassan kell mert undorító fpsdropjaim vannak ezzel a 4000-res procival.
-
Ganz-[HUN]
addikt
50 Euróért van ebayen 32GB ECC. Gondolom ez a ram nem fog menni i7-ttel, csak Xeonnal.
Kellene nekem egy kb 15000ft-os Xeon, ami használható is, és erősebb mint a belépő i7. Tudtok ilyen procit mondani? -
Ganz-[HUN]
addikt
Most komolyan?
Sandy Bridge-nek PCI-E 2.0-ás vezérlője van, míg Ivy-nek 3.0? Ezt de szépen összehozták XDforrás: wikipedia
-
Ganz-[HUN]
addikt
Elméletileg az Ivy-nek erősebb a memória vezérlője.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
kifutottam a szerkesztési időből, bocsi a dupláért:
macOS Sierrát sikerült elindítan P9X79-E WS-en. Ethernet úgy tűnik natívan támogatott, HDA patcherrel működik a hang is.
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
Tudom hogy semmi extra, csak van olyan jó hangja mint a Mac Pronak (szeirntem), és 1000x jobb mint a ThinkPad T430-é, ami olyan mintha 15khz-s sampleratet tolna a gép. Fujj.
csak rosszabbra számítottam. Jelentősen. Mondván hogy ez egy Workstation: nem számít a hang.Azért HEDT-t választottam, mert nagyon jól bővíthető, relatíve modern (jó így is több mint 5 éves), és hosszantartó, jó minőségű az alaplap, ismét mert workstation.
Az a proci van benne amit a leírásomban látsz, tetejére dobva egy Freezer 7 Pro Rev2.0 budget hűtésként amíg meg nem érkezik a Noctua DH-14.

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Megjött. Eszméletlen ez a deszka

A hangja sem hulladék, azt hittem pedig hogy gagyi lesz

A procitól nem dobok hátast, de megteszi.
-
Ganz-[HUN]
addikt
nincs valakinek kölcsön egy procija és egy hűtője?

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
fentebb tárgyaltuk

De amúgy 6 magos i7 vagy Xeon, minimum 3,5GHz-en. Attól függ melyik az olcsóbb, tudtom szerint a Xeon az olcsóbbik megoldás. ECC vagy a sima ram az olcsóbb HA-n szerintetek?A reklám után megtudjuk

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
50k. Gondolom azt fogod mondani hogy sok

macOS szerintetek fut rajta?

Ha jól tudom...igen
-
Ganz-[HUN]
addikt
Na a lap már megvan.

Asus P9X79-E WS. Vélemény?
Nagyon hulladékot vettem? 
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hali!
W3550-nnél mennyivel lesz gyorsabb a """belépő kategóriás""" i7 3820 2011-ben? -
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok
eljutottam arra a pontra hogy Most kell gépet cserélni. az első 3 ramfoglalat meghalt az UD3R-emen.
Szerintetek mennyibe fog fájni egy X79-es upgrade proci ram deszka?
Nem vagyok nagyon jártas x79 teren, de gondolom minden erősebb a W3550-nnél legalább dupla annyira.
Alaplapból hackintosh miatt mindenképp Gigabyte kellene majd. használt természetesen szóba jöhet
Ezt 50-ért fogom cakkpakk eladni. tápot is cserélek majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Thaiföldön már videózzák a Samsung Galaxy A37-et és A57-et
- Home server / házi szerver építése
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- i3-8100 és i3-8100T - stabil, gyors, megbízható - ideális otthonra vagy irodába
- AMD RYZEN 5 5600X
- Intel I7-8700 / BESZÁMÍTÁS OK!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! CSAK KIBONTOTT Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
NH-D14
Dual LGA771 kicsit lábon lövős számomra.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem használok minden nap ESXi-t, így az felesleges.

Nagyon hulladékot vettem?