Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12201 üzenetére
Amúgyis drága és még mivel keveset iszom ráadásul egyedül, 5x megsavanyodik mire elfogyna.. Pedig 1 kvhoz elhasználok 70-100ml tejet... (mondjuk van 1-2 fél-kistermelői tej ami olcsón van, egy helyen szoktam venni 400-ért..)
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12151 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül, annak hogy az előfőzésnek mi a szerepe az talán még nem annyira hardkór
.
-
kchris78
veterán
Én temun vettem rózsafa kart.. 8-9 ezer volt. Nagyon minőségi "ahhoz képest". Szégyenlem hogy mennyi mindent rendeltem temuról és tényleg addiktív, de egyszerűen a "sznobizmusos kávézás-t" (értsétek a megfelelő értelemben) kihasználó árakat nem voltam hajlandó (és mostanság nem is tudtam volna) kifizetni...
10-11gr-hoz csakis egyadagos kosár! Duplásba még fölötte egy csomó víz elfér, sajnos egy főzet tényleg csak akkor lesz jó ha a kosárban annyi őrlemény van amennyi kitölti a teret, mert különben fölötte víz lesz..
Vendégségnek nagyon-nagyon bejött a brazil kávé! (AVX) Muternak kifejezetten, mondta hogy a (refluxos) gyomra meg sem érezte... Gondolkodtunk kicsit mitől lehet, én azt valószínűsítem hogy 11grammot kb 24ml vízzel csapoltam, annyira "tömény" és annyira kevés víz hogy a keserű-ingerlést kiváltó anyagok nem tudnak még kioldódni a vízbe.. (Meg valaki írta hogy ez amúgyis lágy fajta) Főleg ahhoz képest hogy a nespresso gépnél a hosszú kv azt jelenti hogy egy deci vizet tol át a ki tudja mennyi (6-7gr) őrleményen..
Ami kényelmetlen volt hogy ugye egyadagos kosárhoz lőttem be a főzést, nem szedtem elő a duplát úgyhogy 2x5 csapolás némi időbe telt
.
Rugós tamperem olyan hogy körkörös minta van az alján amire van hogy feltapad az őrlemény, zavaró.. Ez meg mitől van? Olajos lett az őrleménytől szépen lassan és az "tapasztja rá"?
-
kchris78
veterán
válasz
fecke78 #12102 üzenetére
Ha bszott erős akkor végy vissza a 18grammból (mellesleg ez ócsítja is a főzést). Én 11grammokat szoktam főzni 20-30ml közé kávétól függően és az nekem az optimális mennyiség, abból lehet kevésbé erőset is főzni vagy 18-20ml erőset, ami akár 60ml tejjel higítva is nagyon jó aromás ízt ad... Persze kinek a papné kinek a paplan..
-
kchris78
veterán
válasz
kchris78 #12087 üzenetére
AVX Brazil elég jó lett tényleg csokis meg minden..
Rokonoknak kell valami hagyományos az édes szpesölti mellett
. (valami olcsóbb
)
Most tudatosult bennem hogy ha hangra hallom hogy az őrlő "szenved" már akkor már nagyjából lehet tudni hogy ez túl finom őrlés és kb önthetem is ki csapolás nélkül.. (őrlés lehet szenvedős a szerkezet miatt illetve amiatt hogy ha a szerkezet ok, de akkor meg túl finom a szemcseméret)
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12073 üzenetére
Ha az ember rendszeresen váltogatja a stílust sötét-világos\blend\robusztás rettenetvonalon, akkor már fejvakarósabb és érdemes lehet jegyzetet készíteni, minek mi volt a jó beállítás.
Szerintem jegyzetet készíteni mindenféleképpen jó dolog... 1-2 nap után nem tudja az ember csak az utolsó 1-2-t, korábbról szubjektív érzései vannak hogy merre volt a beállítás.. Én minden főzésről csinálok reggel egy jegyzetet: gr, ricni, gr víz, mp, és mennyire volt jó... 5 nap után már elég szép kép kezd kirajzolódni hogy merre érdemes még kísérletezni az adott zacskóval.. Persze inkább csak akkor ha sokféle kvt iszik az ember
.
Más:
Nálatok nincs az hogy a rokonok kicsit bolondnak néznek a mérések miatt? Hogy nem csak beleszórod nagyjából és csak lecsapolja az ember azt hello? Illetve hogy belül tudom hogy pont amikor kellene akkor nem sikerül valami miatt jó kávét csinálni.. Elhívtam egy kedves ismerősöm, néztem néztem hogy MIÉRT jött le olyan gyorsan a csapolás.. 2 órával később vettem észre hogy valamivel (odébb húztam vagy nem tudom vmi miatt) sikerült 2 ricnivel odébb tolnom az őrlőt és nem vettem észre.. Mondom ilyen nincs.... -
kchris78
veterán
válasz
headhunter86 #12072 üzenetére
nagyobb munka kiextraktálni világosból az anyagot.. de pont emiatt a finomra őrlés miatt leginkább visszájára fordul mert olyan a szerkezete hogy nem megy át rajta a víz... nekem pont hogy a világosabbat kell durvábbra őrőlnöm és akkor jön le a víz 30-35mp alatt.. a nagyobb extrakcióhoz +2 fokot teszek rá, és több vizet engedek át az őrleményen.
-
kchris78
veterán
válasz
danbenzin #12053 üzenetére
öhhm hát nekem egy dolog jut eszembe a megmondja mivel próbálkozzon: edzőm nekem is megmondja hogy először a 8kg kézisúlyzóval kezdjek. Vsz nem lesz jó kimenetele ha a 16-ossal kezdek de biztos nem fogja akaratom ellenére kivenni a kezemből.. Csak nem fogom elbírni
, és a vállam is szétmegy.. (és ezt most általánosan mondom, saját tapasztalat, én is szenvedtem tavasszal etióppal aztán átnyergeltem brazilra pl, sokkal nagyobb élvezet volt akkori tudásommal...)- most meg már az ízlésem miatt fogok inkább legalább félig sötétet venni, ízlés miatt - illetve _annyira_ nem jó a felszerelésem hogy egy ultra-világos afrikaiból kihozzam azt ami benne lakozik
.
-
kchris78
veterán
válasz
aradebil2 #12045 üzenetére
szerintem elég sok urban legend kering a magyar csapvíz ihatatlanságáról.. Persze azért jobb egy szűrés rá kancsóval legalább.. de hogy ihatatlan lenne attól azért messze vagyunk, elnézve más országban elérhető csapvizet... (persze az ásványvíz előállítóknak ez jó biznisz, ők nem fogják megcáfolni...)
-
kchris78
veterán
válasz
Halley #12042 üzenetére
[link] A Bükk _eléggé_ karsztos. Konkrétan barátomtól tudom hogy Tapolcán (nem a Balaton melletti
) komoly vízkőtelenítéses víztisztítás működik mielőtt beleengednék a vizet a vízhálózatba különben szépen elvízkövesedne az egész... (arra nem merek megesküdni hogy fordított ozmózisos jellegű a technológia csak "kicsit" nagyobb méretekben, de mondta hogy elég modern megoldás a brutális ásványi anyag tartalom miatt) Forralj fel egy liter vizet és nézd meg mi csapódik ki a lábas falán - alján!
-
kchris78
veterán
válasz
fecke78 #12028 üzenetére
Régen is ittak jó kávét. Csak azt olyan baristák csináltak akiknek ez a munkájuk és naponta lehúznak mondjuk 100 pressot. Vagy még többet. Nápoly melletti bevásárlóközpontban láttam kávézót, 3 barista tolta FOLYAMATOSAN a pressokat egymás mellett, fizetést nem is náluk kellett intézni hanem a pénztárnál. NA AZ forgalom.. Sosem láttam olyat még. Egy ilyen helyen el tudod képzelni hogy NEM kell mérni a ki-bemenő mennyiséget mert már tizedgrammra az ember kezében van az hogy "mennyi az annyi". Hogy én ehhez képest nulla érzékkel valami ihatót hozzak ki, MÉRNEM kell mert egyszer 11 másszor 12 grammot fogok beletenni ami egy 10grammos kosárban olyan hogy a 11 pont jól jön le, 12 meg annyira megszorul hogy 40-50mp volt mire lecsordogált... És nem fogom tudni hogy miért jó másszor sz.r a főzet.. Pedig mindent "ugyanúgy" csináltam. Az hogy méri az ember nem jelenti azt hogy tizedgrammra kell mérni (amúgy ha épp tele van a kosár egy fél gramm túltöltés már simán számít..) -
más: (egy brikettes presso is lehet jó és sz.r.. Nekem attól kinyílt a bicska a zsebemben mikor az egyik sznob podcastben megszólal a csóka hogy olaszországban is lehet már jó kávét inni. Attól hogy nem szereti a sötét pörkölést... Sötét pörkölés is lehet jó minőségű alapanyagból)
-
kchris78
veterán
válasz
fecke78 #11976 üzenetére
Hőfok állítás már az utolsó lépés ha savanyú.. Első körben ahogy írták előttem, őrlés finomsága, kivonatolási idővel kell játszani.. Én mikor ezek beálltak, feltoltam még a hőmérsékletet +2 fokkal mert a többi már ok volt (35mp, 1:2.5 kivonatolási mennyiség), és az tette igazán helyre az ízt
. Persze utána én feltoltam a kivonatolási időt 1:3-hoz hogy a savanyúság "eltűnése" után legyen egy kis igazi kv íz
. (ami tejjel is érezhető)
-
kchris78
veterán
Etióp édes szirup leírású kávét sikerült olyanra kihoznom hogy tényleg édes jellege van (1:2.5-3 arány) majdnem 40mp, a hőmérsékletet felvettem +2 fokkal (93 fok ha jól emlékszem). És teljesen le is döbbentem hogy annyira édeskés valami lett hogy számomra szinte hiányzott az a csokisság belőle.. Ennek _tényleg_ ilyennek kell lennie?? Mert akkor lehet többet nem rendelek (csak 1 év mulva
) ilyet
. Nem is tartom meg ezt a beállítást nekem kell bele egy kis plusz keserűség
.
-
kchris78
veterán
Vettem Kapuczíner Etióp - Guji Banti Nenka-t, erre van valakinek ötlete hogy mi lehet ajánlott optimális lefőzés? őrlemény - víz arány, hőfok.. Feketénél inkább az 1:2-t tapasztalom jónak, világosabbaknál a több víz mintha jobban kihozná a dolgokat?
-
kchris78
veterán
válasz
skilleeer #11950 üzenetére
Én is ezért nem iszom már irodában kávét ebéd után.. Azért kockáztassak nem-túl-jó alvást mert sz.r kávét ittam déllután?
(ott is pont saeco van)
Amúgy svanyú-keserű: gondolj bele milyen íze van a citromnak. Na az savanyú. Gondolj bele milyen a grapefruit. Na az keserű
. Ez bennem sem túl rég fixálódott
. Amúgy az utóbbinak "tompa" íze van, az előbbi meg élesebb az én megfogalmazásom szerint. Régebben nem ittam meg a "szar" főzeteimet, mostmár megiszom, nincs szivem kiönteni (meg annyira már nem rontom el őket) és kell ez is hogy tudja az ember milyen a "rossz" merre kell továbblépni.
-
kchris78
veterán
válasz
headhunter86 #11948 üzenetére
Tamperolás nem számít nagyon igazából... Ha összenyomod egy szintnél nem tudod tovább nyomni ergo nem fog nagyobb ellenállást generálni.. Lényeg hogy nyomd össze rendesen (amennyire én tudom 5-10kg ha nagyon kell erő-érték).
A kávé meg időben is változik az elején más klikkszám fog működni mint 1 hét mulva... Az én tapasztalatom meg az hogy az hogy 8-10 bar vagy 12, egykutya lényeg az őrlemény szemcsemérete, az extrakciós idő és a vízmennyiség (végülis ez utóbbi is az extrakciót adja meg csak más paraméterrel) Plusz ha úgy érzed elértél egy nagyon f.sza beállítást, akkor még a hőmérséklettel is szórakozhatsz
.
-
kchris78
veterán
válasz
Feketelaszlo #11907 üzenetére
Érdekes olaszoknál tele volt minden bolt velük... sima kisközért jellegű boltban is volt pár féle.
-
kchris78
veterán
válasz
Alabástrom #11904 üzenetére
ezt így kicsit ferdítés kávéfőző víznek nevezni... mondjuk drágának nem drága.
-
kchris78
veterán
igen ez így van, én mindig belekóstolok abba ami lejön, aztán felöntöm kb 1:2 -1:3 arányban tejjel.. És érzem hogy mennyire eltolja a tej az ízt... Ami önmagában ihatatlan kb az tejjel milyen finom csokis aromájú lehet.. De legtöbbször nem bírok magammal és sokat akarok (1:3) de az meg már túl sok.. Nagyon olaszos lefőzésnek kell lenni hogy 1:3 arányban is meglegyen a jól érezhető aroma
( 1:2 helyett ).
-
kchris78
veterán
válasz
Alabástrom #11848 üzenetére
Én ilyen minimális fogyasztáskor már nem adagonként számolom az árat hanem időszakra... Én 10-11gr-ból főzök (szerintem itt lehet leginkább spórolni) 250gr 20-22 alkalom, naponta 1 adag (néha 2), egy hónap kb 5000ft 250grs zacsikkal. Ezt 1kg-ra felhozni és porciózni fagyasztani... Hogy nyerjek havonta mennyit? 1500fot? És feláldozom a 4x ízválasztást, a frissességet. Ezt persze a pörkölők is tudják, nem véletlenül drágább a 250-es. (mondjuk azt már én is meggondolom hogy egy 250-es zacsit 3-4ezerért veszek a py-nál vagy máshonnan 200-ast mondjuk 4ezerért) Plusz szállítási költség kis adagonként (pj szerencsére hozza mert kollégákkal közösen rendelünk) sok lehet.
-
kchris78
veterán
Van aki parlagfű allergiától szenved? Kávé erősíti a tüneteit?
-
kchris78
veterán
válasz
Gergőke88 #11771 üzenetére
Lelit Anna? Vagy, használt gép nem opció? Ez nem telefon vagy notebook ami úgy elamortizálódna, nincs benne túl nagy mechanika... / elektronika.
Olyat is ki lehet fogni ami nem volt sokat használva, én is a Sage Barista Expressemen jelenleg naponta 1 ritkábban 2 főzetet csinálok, ami nem egy nagy terhelés éves szinten. Minden főzet után öblítés hogy ne úgy álljon egész nap szóval egy pár évig ki kell húznia.
-
kchris78
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11728 üzenetére
PallYotz!
-
kchris78
veterán
válasz
headhunter86 #11629 üzenetére
[link] eleg komoly! olaszoknal tavaly ilyeneket hasonlokat lattam...
-
kchris78
veterán
válasz
body007 #11502 üzenetére
RO az totál kisemlegesíti a vizet én nem szeretem, azt jó ízhez vissza kellene sózni.. Most egy RO rendszer (tartálymentes ami szerintem alap mostmár a higiénia miatt) erősen 100+ kategória.. Szóval annyira nem egyértelmű, és a betéteket cserélni kell(ene) ott is rendszeresen. vs 12 patron egy 20-as egy évre. Exem vett, én nem vettem újat, maradtam a kancsónál (egy főre). Családnál már a 120l 1 hónapra is kevés lehet.
-
kchris78
veterán
Én AP papírt használok, szerintem tökéletes. Egyszer használatos vékony (single kosár miatt muszáj is) nincs karbantartás.. Olcsó
. (már az én mennyiségemhez) Egyéb puck screeneknek elég magas a bekerülési költsége
.
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #11407 üzenetére
A kakaós-keserűbb jegyekhez nem feltétlenül kell szénné pörkölni a szemeket
.
-
kchris78
veterán
válasz
Peetta14 #11395 üzenetére
Másnak mi a véleménye erről? Ez a 20 bar ez komoly? Ha az OLV 20barnál nyit akkor vagy 15-20 barnál fog elkészülni a shot megfelelő idővel, vagy szórakozni alacsonyabb nyomással 10-15 mp kivonatolási idővel (nekem ez a tapasztalatom a BES-el ami 15bar, heteken keresztül állítgattam a szemcseméretet stb... Aztán sikerült -3 barral korrigálnom az OLV-t)
-
kchris78
veterán
válasz
adamssss #11340 üzenetére
Monsooned India Malabar? Én pont egy ilyet dial-inelek most.. Nekem a dupla kosár nagyon sok, felét kiönteni (mint ahogy youtube videókban láttam) meg sajnálom, lelkiismeretem nem engedné, megivás esetén koffein túladagolásaom lenne
.
Talán túl friss a pörkölés de érdekes hogy már 11-ről 9-re vettem le a ricnit de nem tudom 23-25mp fölé vinni az időt... De jó testes, karamellás jellegű amit én legalábbis felismerek, tejjel kifejezetten kellemes.
-
kchris78
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11323 üzenetére
Nem, csak az újabb sorozatoknak kicsit el van olcsósítva a felépítése... előző oldalon is pre20105-ös GC-t említettek amit érdemes venni.
-
kchris78
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11315 üzenetére
A Gaggia-knak is van romániai gyáruk.
-
kchris78
veterán
válasz
fecke78 #11287 üzenetére
Ez azért erősen demagóg... Én 150-ért használtan (csináltak rajta 5 kávét) vettem egy Barista Expresst (valamilyen mindig van eladó itthon). Őrlő is van benne, kézzel sem kell tekergetni. Kézi átalakítással lejjebb mentem 2 barral, és így már lesz.rom a nyomást.. Egyedül azt nézem hogy mérlegen 8-10gr menjen be, és 20-22gr jöjjön le ne 5 és ne is 55 mp alatt... Illetve lehet tekergetni hogy milyen finom legyen az őrlés, de ahhoz nem kell pénz hogy egy pár videót átnézzen oldalt elolvasson az ember hogy milyen állítás mit eredményez... "Gyorsba" így 3 perc alatt megvan egy kávé... El lehet merülni éppen benne ha akarok, és nézni az időt meg mindent is annak tükrében hogy milyennek érzi az ember a főzetet.
A bemelegedés: 1-2 perc után lenyom az ember őrlemény nélküli shotot és már kb meleg is (amúgy ez meg gépfüggő, 10 perc után már nekem szinte túlmelegedik, reggelizek alatta..)A víz meg ilyen ez így működik.. Igazából INNI sem az igazi az agyon-klórozott vizet szóval ezt nem is annyira értem... Vízkövesedéssel a legolcsóbb gép esetén is foglalkozni kell.
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11159 üzenetére
hany tiz ml-t tol le az ember egy ilyenen?
-
kchris78
veterán
Abszolút béna ember is tud latte artozni?
EZ az amihez még nem kezdtem hozzá
. Néztem 1-2 túb videót de mikor mutatta hogy ez is dönt az is dönt/stb na az kicsit betett
. Plusz Nespresso-val habosítok az egyszerűség miatt, azzal lehet nem is fog összejönni..
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #11088 üzenetére
Én az alzán vettem egy 0.2-es mérleget, valami 5k körül volt, ez volt gyors és még jó árú. Nekem tökéletes.
Tamper: nekem a speci vízszintezős tamper nagyon bejön. Plusz extra hogy ilyen hullámokat is csinál a tetejére az őrleménynek és akkor azokon látni ha nem éri el - nagyon eléri a felsőszűrőt.
Szimpla kosárral szerintem csak ezzel a 2 segédeszközzel lehet megbízhatóan stabil shotokat hozni hogy kísérletezni tudjak.. Próbáltam rossz tizedes mérleget, meg érzésre normál tamperrel, hát ahogy esik úgy puffant a lefolyás.
Plusz tényleg érdemes 3-4 hetet kivárni pörkölés után, most fogyott el egy PallYotz és olyan főzetet főztem már a végén amit az elején nem tudtam hozni pedig próbálkoztam hasonló paraméterekkel.. Megjegyezném hogy meg is változott a kv szerkezete mert több ricnivel finomabban se folyt le a végén csak 25mp alatt.
-
kchris78
veterán
Mi az az idő amikor már érezhetően romlik a SO kávé minősége pörkölés után? 2-4 hónap? 1000gr csomagban azért jóval jutányosabb az ár (20 vs 16e /kg) és kb 4 hónap mire elfogyna ennyi. (Szétdarabolnám légmentesen 25dkg-ra és utána hozzá nem nyúlnék). Plusz, a dial-in meg mindenféle irányban kipróbálásokat (mennyiség extrakció stb) végigjátszom szinte elfogy előbb mire a végére érnék
.
-
kchris78
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11058 üzenetére
Túl sokan hozzám se
. De ha mégis akkor ne ezen múljon
. KV az sokaknak egy jó hívópont.
-
kchris78
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11056 üzenetére
Nekem most az alakult ki hogy előbb kezdem el az újabbakat és a régebbiekből tartok 40-60g-t hogy ha jön valaki legyen miből választani
. (van igazi olasz meg citrusos is, felírva hogy mit mire dial-ineltem be
)
-
kchris78
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11054 üzenetére
Nem az van hogy 1-2 hetet úgyis pihentetni kell mielőtt érdemes lefőzni?
-
kchris78
veterán
Gravity Coffee-t ismeri valaki? Láttam van valami boltjuk itt lenn a Millenárisnál a Kis Rókus utcában... Nem lenne rossz ha valami jobb pörkölő lenne a közelben, jutányos áron.. (Bár lehet egyszer már újra kipróbálom a Bányait
a 4e / 250g nem is annyira durva már sajnos mióta sokan lehúzták az adagot 200-ra)
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #11026 üzenetére
"meg alsó hangon 20 perc, hacsak nem tartod bekapcsolva." azért ennyi nem kell. Barista Express fűti pl a felsőszűrőt, és lehet várni egy kicsit, majd átnyomni egy kis forró vizet őrlemény nélkül, nem "szárazon" kell bemelegednie a gépnek.. Amíg melegszik lehet nyerni pár percet az őrléssel kimeregetéssel. Koszolni meg minden koszol
. Az automata az ami nem koszol (annyira
). Illetve nekem ritka az hogy azonnal kelljen kávé, 10-20 perccel előbb azért lehet már tudni, a nagy kütyü korszakban mindenki ír mindent ki hol van merre tart stb..
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #11024 üzenetére
Én a karos gépet bevállaltam (Barista Express) automata után, de egy flair-robot az már kemény lenne - még a hőmérsékletre is figyelni, forralgatni a vizet, azt átönteni... egy PID-es vezérlés helyett. PID-je pl nincs a Classicnak amennyire tudom. (igaz próbálni nem próbáltam de végignéztem 1-2 YT teszt-videót)
-
kchris78
veterán
Mi lehet az "ultimate" megoldas vizko ellen? Nekem az RO vizszirom elkoltozott itthonrol, ujat kellene venni es mivel csak nekem lenne egy szemelyre nem tudom hogy megeri-e egy 200-as RO (aminek min teljesitmenye van hogy ne legyen tartalyos, olyat nem akarnek). Elkezdtem olvasni es azzal a lendulettel mondtam vissza a Brita rendelest
. A Sage sajat vizko mentesito patronja hat egy csoppet huzos arban 2 havonta cserelni.
RO-hoz meg lugositani kellene korrozio miatt? Igazabol ez a legdragabb de egy kis visszalugositassal meg a legjobbnak tunik. (illetve legsokoldalubb). Illetve 5.5-6 pH korrodal e?Nem vizko de hasonlo: Sage sajat tisztito tablettaja helyett tersoclean hasznalhato? A Medias coffee maker tablettak (100db) az is hasonlo funkcioju mint a tersoclean?
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #10995 üzenetére
Hosszú alatt mik a konkrét arányok?
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #10942 üzenetére
néztem egy Hoffmann-os videót ahol összehasonlította a spricnis meg a nem spricnis őrlést és ott igazából azért ment a spricnizés hogy ne töltődjön fel statikusan a kávé ezáltal ne legyen rögösödés. Elég látványos volt a különbség...
-
kchris78
veterán
Még egy kérdést dobnék fel: Ti milyen márkájú tejre szavaztok ha kávéhoz kell venni? Én érdekes módon azt vettem észre hogy vannak jól habositható kvk és kevésbé (Nespresso habositóval) - a "gagyi" UHT (igaz "magyar tej", nem gagyi márkás) tej pl kifejezetten jól habosodik.
-
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #7769 üzenetére
igen!
-
kchris78
veterán
Nektek mi a véleményetek moka kávéfőzőkről?
-
kchris78
veterán
Melyik az automata gépes topic?
-
kchris78
veterán
válasz
Mr.Csizmás #7649 üzenetére
Amennyire emlékszem lehet, de brutál drága az a bolt. En buono.hu-n vettem olasz cuccokat, ott legalább nem rakódik az árakra a helység brutál bérleti díja... (Oktogonnál vannak)
-
kchris78
veterán
Akinek ez nem jó, van Pellini Vivace n.82 5000 körül szintén
. Csak a Lidl-ben
.
-
kchris78
veterán
szerintetek ek ilyen gép mennyire jó arra hogy az ember kicsit jobb kávét tudjon inni kényelmesen? koszonom a velemenyeket
!
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +2db táska
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest