Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pető bá'

    őstag

    válasz pető bá' #3499 üzenetére

    visszatérve kicsit a tárolásra - igazatok lett természetesen..

    kb 0,5kg-t hagytam meg frissen (kicsit kevesebb mint felét szobahőmérsékleten, a maradékot csak hűtőbe tettem, légmentesen zárva), ugyanennyit fagyasztottam le.. így ~2 hét után nem tudom másra fogni, semmi nem változott (őrlőállás, mennyiség, víz, előmelegítés stb.), de a végeredmény.. hát szar :D próbáltam finomítani a paramétereken, de nem lett jobb..
    szerencsére nem sok maradt, mert elég sokat lefőztem (átlag napi 3-4), kíváncsi leszek, hogy a fagyasztóban levő milyen eredményt produkál..

    szoktátok hagyni "kiengedni", vagy mehet akár egyből fagyasztva az őrlőbe? ebből már nyilván csak 1-2 adagnyit vennék ki minden nap, tanulva a korábbiakból :)

    egyébként viszonylag hamar találtam egy optimálisnak tűnő kombinációt, amivel időre-arányra-állagra szerintem egész jó eredményt sikerült elérni.. jól nézett ki, szépen folyott le. de lehet, hogy ez a Pellini N82 Vivace nem az az ízvilág amit kerestem.. :) szerintem volt pár alkalom, amikor érezhetően jól sikerült, viszont akkor is kicsit savasnak éreztem.. de lehet, hogy még az ízlésemnek kell picit (sokat) adaptálódni a kávékhoz :)
    ami maradt azt meg lefőzöm propelleres darálóval szétcsapva nyomásszabályozós szűrőn ;]

Új hozzászólás Aktív témák