Új hozzászólás Aktív témák

  • pepe76

    csendes tag

    Sziasztok, 3 hete bújom a kávés oldalakat, és eljutottam odáig, hogy a automata helyett eszpresszó gépet és darálót vennék az elromlott régi gőzkamrás kávéfőzőm helyett.

    Úgy általában a thermoblock-os gépek nem ajánlottak? Olvastam, hogy nem tartják stabilan a hőmérsékletet, de vajon mennyire számít ez ha az ember főleg tejes italokat készít? Egyszerre 1, néha 2 kávét készítenék. Olyan gépet keresek ami átlagosan de stabilan jó kávét készít. És elég gőzt tud produkálni 2 cappucino-hoz.

    Jelenleg ott tartok, hogy vagy egy thermoblockos DeLonghi EC 820.B-t veszek 66-ért és örülök neki, vagy valamelyik Gaggia-t másfélszer annyiért (tudom, hogy ennyiért jobb használtakat is kapok, de az most nem érdekel), de csak akkor ha minőségben tényleg megérik ezt a különbözetet. Viszont most az Amazonon (a németen és az amerikain is) elég rosszakat olvastam a Gaggia Baby-kről. Ha működik oké, de sokszor meghibásodnak. A Classic-ról már jobbakat írtak, de nem igazán tetszik külsőre és nem vagyok meggyőződve, hogy megér-e 100 ezret. Valahogy úgy érzem a Gaggia jó volt 10-20 éve, de mostanában nem csinál tartós termékeket. Szerintem a Gaggia-nál inkább a nevet kellene megfizetem, nem pedig a minőséget. Ráadásul csak 1 forgalmazója van Magyarországon, aki annyiért adja amennyiért akarja.

    A Gaggia alternatívájaként a Graef ES70-en agyalok még 97-ért vagy az ES85-ön 120-ért. De ezekről nem sokat tudok. Lehet, hogy itt is csak egy thermoblock van belül, akkor pedig túlárazott a DeLonghi-hoz képest, bár funkciókban erősebbnek tűnik, és fém talpú tamper, tejhabosító edény is jár hozzá, ezekre akkor már nem kellene költenem.

    Darálónak egy Graef CM800-ra gondoltam. Ez szerintetek okés? Tudom, hogy az Iberital ajánlott, de ez tetszik.

    Köszi bármilyen segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák