Új hozzászólás Aktív témák

  • janos111x

    csendes tag

    Sziasztok!

    Gondoltam megosztom veletek a melborni MICE kiállitáson tapasztalt új brew módszert. Érdemes kipróbálni engem nagyon meglepett pozitiv értelemben a végeredmény. A kiállitáson látott sok már ismert, vagy kicsit továbbfejlesztett eszköz közül messze kitűnt innovációjával Sasa Sectic új fejlesztése a Nucleus Tools Paragon - nem mutatom be részletese itt lehet róla olvasni:

    https://nucleuscoffeetools.com/products/paragon/

    Annyit megjegyeznék ide még, hogy az ausztrál brew versenyről kizárták őt azzal az indokkal, hogy valamit még hozzáadott az italhoz, mert ilyen izek nincsenek kávéban :U pedig csak a Paragont használta.

    Lényeg, hogy olyan eddig elképzelhetetlen élénk gyümölcsös izeket lehet előcsalogatni a kávékból az eszköz segitségével, amit eddig (legalábbis ilyen könnyen) soha. A standjukon összehasonlitásként készült egy hagyományos és mellette a Paragonnal készitett brew - és a különbség szignifikáns volt már az első kortynál is.

    Ezek után pont arrajártam amikor a holland bajnok Lex Wenneker tartott bemutatót és kóstolót és a brew módszerének a lényege, hogy a bloomingot 60(!) fokos vizzel késziti majd persze 9x fokon folytatja - ezért használ 2 db kannát - az ital végeredménye nagyfokú hasonlóságot mutatott a Paragonnal elért vibráló izekkel.

    Ezek a tapasztalatok kisérletezésre sarkaltak engem is és ma kipróbáltam Origamival, Kalita papirral ezt a "hűtési módszert" úgy, hogy a blooming időtartamára egy jéggolyót tettem a szerver aljába, hogy lehűtsem a brew kezdő kávét, majd utána kivettem a szerverből a jeget és úgy folytattam. A végeredmény még a gagyi Sydney csapvizzel is huuuu lett. (20g kenya, 300g viz, bloom 60g, 2. felöntéssel 100g (itt vettem ki a jeget), majd további 2x felöntés, idő 2:30 - 28 click Comandanteval. Tapasztalat: Origamival még gyorsabbnak kellene lenni, de ez be is dugult, meg az időt is elhúztam a jegszedéssel ... majd legközelebb.

    Jó kisérletezést nektek is! Megéri kipróbálni és fejleszteni ezt a technikát!

    Fotók és videók itt: https://www.instagram.com/cooproastery/

Új hozzászólás Aktív témák