-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
bluesfan #96652 üzenetére
Köszönöm kérdésed, alakul a dolog...
A sárgacsibó már nem téma,továbbléptem. Most bontottam egy isteni, 3 éves pörkölésű bellaromot, mindenkinek ajánlom!Viccen kívül, nagyon élvezem a gépet. Egyszerű, mint az ásóbot. A Kalmár-féle nyomásmérő (ahogy a Flair-nél, úgy itt is) nagy segítség, mondhatni kötelező tartozék. A gép ~15-20 perc alatt atomstabil, a beállítotthoz képest max 1-1,5°C-t ingadozik hébe-hóba, ahogy a PID és a saját termosztátja játszanak egymással. És gyönyörű. Persze ez szubjektív.
Most éppen azzal a részével kísérleteztek, ami nekem a Flair-ből hiányzott: a hosszú előáztatás utáni hosszú lefolyásokkal (persze nem minden kávénak áll jól). Az egy-másfél perces shotokkal. És közben kb. 1 fokot esik a hőmérséklet, aztán húzás közben vissza is fűt és tartja
Eddig főleg Starfish-t próbálgattam, örömmel láttam, hogy elérhető belőle már filterpörkölés is, azt is megnézném presszóra. Bár Balázs is írja: "vigyázat, mélyvíz!", ezzel a vassal már azt hiszem, érdemes. Meg láttam Kalmár új Sidamo-ját, arra is kíváncsi vagyok. Ez a gyümölcsös vonal nálunk a befutó, feleségem is emellett tette le a voksát és ebben a CT1 maximálisan partner.
Viszont, hogy "rosszat" is mondjak
, a felsőszűrőt és a kartömítést minden használat után kell takarítani, mert visszazaccol, ami a kazánban is tetten érhető. Ezt kiváltva nem rég rápróbáltam az AP-papírra, ami már a GC-nél is bevált. Itt sem okozott csalódást. A vizterítés okán nem lenne rá szükség, szerintem a dugattyúsnál jobb egy gépnek sincs, de a tisztaság miatt jól jön. Csak a 49-es kosárba kicsit nagy a 60-as papír...
De hát nekem se legyen minden fenékig tejfelSzóval tart a szerelem és szerintem nehezen fog múlni.
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.