-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Attól még, hogy az a neve, és annak isszák, még nem az...
Kicsit olyan, mintha a boros fórumon a kannás-tablettás lenne a téma.
Szóval lehet róla beszélni, de minek? Mit is kérdezhetne: hogyan kell ízesíteni fahéjjal, vagy szegfűszeggel...?[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Dr_Syrex
senior tag
Köszönöm srácok az infót. Nem ragaszkodtam a Delonghihoz, szóval ha hasonló árban van jobb alternatíva, akkor azt szívesen fogadom.
Ez a Gaggia Evo egyébként egész szimpatikus darab és ennél jobb mem nagyon kell mekünk. A család többi tagja nem túl nagy kávéínyenc és bőven meg voltak elégedve a korábbi Delonghi autómata kávéjával. Az új masinéria attól biztosan jobb kávét főz majd. Addig az újonnan (használtan) beszerzett nespressós géppel könnyen kibírjuk@Hami33
A daráló fontosságát sok helyen említik. Amint lesz lehetőségem, veszek valami korrekt darabot.Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
walter70
tag
Szia!
Nemrég vettem egy GB-t használtan,és egy nap után nekem is előjött a víz csepegés(folyás).Szintén ezt a tanácsot kaptam,hogy szállítás közben kirázódhatott a cső és rakjam vissza.Szétkaptam,találtam egy csövet,amit szerintem visszaraktam a helyére (nem vagyok egy műszaki ember ),akkor a folyás abbamaradt,aztán rá egy napra megint.Ez tegnap volt,ma meg már 3x használtam és semmi.Lehet,hogy hülyeség,de mint laikus azt vettem észre,hogy ha főzés után azonnal kikapcsolom,akkor nem csöpög,ha bekapcsolva hagyom (véletlen úgy maradt kb.2 órát) akkor meg igen. -
walter70
tag
Nem,simán bele tudtam dugni a csőbe.Úgy nézett ki,hogy ha nem mozgatod,nem tud kicsúszni.Amúgy a gép hátsó részén van egy kis műanyag "nyelv," gondolom a plusz víz elvezetése a dolga,mert a csepptálcába ér bele.Na a víz ez mellett folyt ki,és a tálca alján lévő két lyukon pedig a pultra.
-
walter70
tag
Szia.Ha már így szétkaptad,esetleg van valami ötleted:reggel kb.30 perces fűtés után egy kávé,utána kikapcs és oké.Most ebéd után ugyanaz,azzal a különbséggel,hogy a kikapcsolás után kb.10-15 perccel tele volt a pult vízzel.Mint írtam nem vagyok műszaki ember,hétfőn szétszedtem,visszatettem egy csövet a helyére,azóta máig semmi nem volt.A gépet közben nem mozgattuk,tehát nem csúszhatott ki a helyéről semmi.
-
HÁZIGAZDA
hát igen, ez roppant mód off... de a múltkori kör után, miszerint minden amerikai hülye és műanyag, nem megyek bele még egy ilyen vitába, miszerint minden zsidó anyagias. a lényeg, hogy a témát hanyagold. ami a disznót illeti... de, az is eléggé off volt (és kicsit otromba is), de nem akarok állandóan moderálni. sőt, jobb lenne egyáltalán nem.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adpeter
tag
PID-elés mi? Nemrég meg:áááá jó nekem a delangyi kispézé!
Beszippant ez mint valami örvény...de jól van az így. Én nem is tudom mikor fogott meg ennyire valami mint ez a kávés dolog.Persze a motorozáson kívül....de sajna arról egyenlőre le kellett mondanom.
Marad a kávéfőzésööö készítés!Én speciel azon gondolkodom,hogy egyedivé fújatom a Baby-t. Próbáltam győzködni magam,hogy tetszetős ez az Ivory nem is csúnya mondjuk....de nem igazán az én ízlésem.
Különös képek motoszkálnak lelki szemeim előtt.....AIRBRUSH![ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
Jaja! Olyan uncsi már a kávé itt a kávéstopikban!
Erről jut eszembe amúgy...nem vagyok nagy boros...sőt egyáltalán nem szeretem.
A minap főztem a lányomnak bolognai spagettit....igaz "könyökésztát" választott hozzá.
A lényeg,hogy a szószhoz egy palack 98-as Teleki Villányi Cabernet Sauvignon reserve-t használtam.(ez volt itthon, vörös)
Ez most pofátlanság,surmóság,sekélyesség,hozzánemértés vagy egyszerű igénytelenség volt a részemről
A maradék még a hűtőben van,kólával majdcsak elfogy!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
tariattila
veterán
+1
és nyugi.... nem egyforma az 'íz ingerküszöbe' az embereknek...jóval kevesebbel iszom amióta normálisabb kávékat készítek... (automatás kezdetek ahol még a tej és tejpor is kötelező volt)
először azt hittem én csinálom rosszul... de amikor etalon helyeken és mesteremberek által készített kávékat kóstoltam cukor nélkül, ugyanazt éreztem...
kb ahogy Te leírod...én már letettem arról, hogy majd egyszer... időről időre próbát tettem, próbát teszek ezzel de a végeredmény nem sokat változik...
van a kávéban pár íz, aroma nem tudom mi ami számomra bántó... megjegyzem a legjobb(nak mondott/tartott) kávéknál IS(fránya genetika? )
-
weinmaker
őstag
Ha megnyugtat, én is általában cukorral iszom. Simán megiszom cukor nélkül is, és sokszor iszom úgy is, de nekem a kevés hozzáadott cukor jobban megnyitja az ízeket. Egyébként meg kit érdekel, hogy mennyi cukorral iszod, ha neked így a jó. Nem másnak kell megfelelni, hanem neked kell, hogy jó legyen úgy a kávé.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
bbuffy
senior tag
Az az emeltebb szintű kávézás amit mi próbálunk művelni, nem arról szól hogy Mivel isszuk hanem hogy Milyet iszunk. Olyan ez mint az ételek, ott is százféle variáció van. A lényeg a minőségen, és esetünkben a szórakozáson is van.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
hifis50
csendes tag
Abszolút egyetértve azzal, hogy mindenki úgy igya a kávét, ahogy neki a legjobb, azért egy saját tapasztalat arról, mi van, ha mégis erőltetjük a tej - cukor nélküli fogyasztást. Engem a paleo diéta hajkurászott bele az "üres" kávé fogyasztásba, mert az adalékok ugye itt tiltottak, de a kávéról nem akartam lemondani. Lényegében ez a felállás vezetett a home barista üzemmódba, mert az hamar kiderült, a meglévő automatából nagyon nem ok így a kávé. De a jól elkészített eszpresszót is szokni kell, ha előtte évekig tejes cukrot ittam kávé ízesítéssel. Már az elején is iható így a kávé, de nem mondanám, hogy húde finom volt. Kb 1 hónap után kezdtem azt érezni, hogy nem is olyan rossz. Most meg néha próbálom pici cukorral, de nem jobb, sőt, mint natúrban. (Ebben persze benne van, hogy édeset már csak max. gyümölcs formájában eszem, tehát az ízérzékelésem is valószínű módosult. Egy fagyi vagy egy sütemény most nagyon tömény íz nekem.)
Szóval az egészből a lényeg, ha valakiben nagy a buzgalom, hogy de mégis natúr presszó kell, lehet, hogy valamennyi kitartás után érik meglepetések.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Windows 7
- Háztartási gépek
- LG C4 tévé, a népszerű OLED-sorozat legfrissebb tagja
- Stellar Blade
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen