-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Természetesen titkos forrásból származik, miután beraktad a helyére a pörkölőt építettem bele egy rejtett csúszdát, ami egész az Ascasoig lejt. Mindkettő finom volt normál lefolyással is, talán a MrE azért ízlett jobban, mert mostanság nagyon sok világos pörit ittam. CM-et még a régmúltból ismerem és szeretem, de ez kicsit sötétebb lett, mint az volt.
https://barbieripnk.hu/
-
adpeter
tag
Otthon próbáltam reprodukálni Mr.Espresso LaScalas változatát,amihez délután volt szerencsém. Szimplával próbáltam,szép indulás után hirtelen szőkül és vastagszik a lefolyása,felejtős. Gyorsan váltottam is duplára. Nem lett olyan a produktum mint a nagygépen de hát ez " csak" egy GB. Azért finom lett. Nem tudom milyen lenne kicsit pihentetve, nem is fog kiderülni, mert tuti elfogy pár nap alatt ez az egy zacsi!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
-
adpeter
tag
Hűhűhű Peldzsok!
Olyantot húztam az előbb az Etiop Sidamodból,hogy ááááááá!
Sokkal durvábbra kellett hagyni neki a darálót mint a Misternél meg az AI-nál. Nem is gondoltam,hogy ennyire úgyhogy nem is mertem nagyon visszatekerni. Jól be is fulladt a kb 18 grammos dupla. De nem volt szívem leállítani és egyszer csak (kb 12-13 sec) elkezdett csöpögni és csöpögni és csöpögni kicsit nagyon kicsit folydogálni. Nem tudom mennyi idő lehetett mire lejött egy dupla risztrettónyi adag,de közelebb lehetett az egy perchez mint a félhez.Gondoltam is,hogy ebből lefolyótisztító lesz DE NEM!
Ilyen gyümölcsös étcsokit még nem sikerült semmiből húznom és semmi savat nem éreztem benne.FANTASTICO!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
Dedede olvastam! Csak nem emlékeztem rá melyik kávé is volt,meg aztán eufórikus állapotban voltam!
Holnap megpróbálom ugyanígy elkapni,de biztos nem sikerül úgy ha direkt ezt akarom.Ronin: Na igen. Rövid kávés pályafutásom alatt azt kellett megállapítanom, hogy ez egy állandóan változó valami. El kell menni a végletekig,tanulni-tapasztalni-tanulni-tapasztalni de akkor sem fogsz soha a végére érni a változóknak.Elérhetsz egy nagyon stabil szintet,magabiztos tudást,gyakorlatot. De 100 év múlva sem mondhatod azt,hogy már mindent tudsz!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
-
Toobee
veterán
Nem tudja elvezetni a cső? Egyébként ezzel a sötéttel sincs semmi baj, sőt! Külön tetszik, hogy ugyanazzal az őrlőbeállítással futtathatom a MrE-t is, aztán egyszer ezt, aztán meg azt és végül ezt iszom, egy kis azzal leöblítve, így vidáman telnek a napjaim, bár több, mint valószínű, hogy holnap elfogynak. Madal sajátja van még egy 1/4 kilós, aztán remélem, hogy végig tudom inni a nagygépes kofíkat tőled
https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
na, ma nekiestem az új peldzsok kávéknak.
apricot illusionből egyet húztam még csak, az új Spicy Choco mixből viszont hármat. ami közös bennük, hogy mindkettő elég "zárkózott". egyik sem lett savanyú vagy keserű, viszont mindkettő nagyon visszafogott.
a csokis finoman füstös is, egy nagyon lágy, kellemes, tejcsokisra hangolt klasszikus cucc -- picit azért nyílhatna még, így sem rossz, de lehetnének markánsabbak az ízek.
az ai-ről nem mondok még semmit, majd ha abból is cibáltam egy ilyen hármast. az érdekes felfedezés volt mindenesetre, hogy sokkal közelebb van egymáshoz a kettő, mint régen, amikor ilyen párost kértem még a gene-ből.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bbuffy
senior tag
Néha kifejezetten felüdítő esténként egy jó Philter kv, főleg ha nincs fél órám épp. Persze nekem megjön a trip olcsóbb kenyaitól is, nyílván más az élményküszöböm jelenleg ebben a homeosztázisban.
Köll a Hario varia...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
ronin s8
senior tag
-
adpeter
tag
Guatemala Antiqua-t pöriztem elsőnek. 125 grammokkal próbálkoztam. Az első egész jó lett csak talán kicsit sötétebb lett,de majd elválik. A második adag nem lett valami fényes azt máshogy próbáltam.
Aztán nyomtam egy adag Columbia-t az ránézésre nagyon tetszetős.
Meg a végén próbáltam egy 200 grammnyi Indian cherry-t sötétre pörizve.
hozztam még Ethiop Sidamot meg egy kis Kenya AA-t!
Pár jó tanáccsal elláthatnál! :-)
[ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
HÁZIGAZDA
igen, azaz, lapos fekete műanyag, picit íves és van benne két furat. én azért jobban aggódnék a helyedben, ez nem a gépnek valami tömítése, ami kisül belőle..?
ami a spicy chocót illeti, akkor mgy nem tudja jól lefőzni a spéci gépein, nincs semmi baja. nóra kifejezetten szereti, nekem egy picit visszafogott, de ezzel együtt nagyon rendben van, biztosan nem rosszabb, mint a korábbi choco madness-ek voltak. pavonival mondjuk csak egyszer csináltam, a többi a silvanón készült. de a pavonis sem volt rossz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bbuffy
senior tag
Ez a táncolás dolog mitől van? Érdekes mert nekem szinte semmi nem táncolt még érdemben, viszont a CM kávéja folyamatosan, akármit csináltam.
De ettől még jó volt ízre, de zavart a jelenség.Van új blend? Na megvan a karácsonyi rendelésem asszem.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs