-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adriankoooo
senior tag
válasz paljoc #28447 üzenetére
Cafe Bonbon, főnök.
Nálam ez a blend veri a Chocot most már. Tipikus klasszikus olasz, nem keserű, áhhh. odavagyok érte. És még csak ismerkedünk.
-
adriankoooo
senior tag
válasz paljoc #28451 üzenetére
Fiatalabb koromban csak úgy nyakaltam.
Nem rossz ez a Café Bonbon, csak kicsit geil. Mindent ki kell próbálni egyszer. Régebben Rome Espressóból is csináltam, de abból bűnrossz lett.
Asszonynak kifejezetten ízlett, egyébként ő nem issza meg az eszpresszót. Szerencsére. Több marad nekem.
-
eXtguy
csendes tag
válasz paljoc #28459 üzenetére
Értem, Köszi! Nekem sikerült "kifejleszteni" egy rutint(HB fórumok is sokat segítetek), amivel azért elég jól reprodukálható a végeredmény, akármennyi időre hagyom ott a masinát. Persze, sokkal macerásabb, mint egy pides gépen egyszerűen csak indítani a csapolást.
[ Szerkesztve ]
Rocket for everyone!
-
ronin s8
senior tag
válasz paljoc #28459 üzenetére
Ma reggel én is beleszaladtam a HX nehézkességébe. Soldier2 fórumtárssal próbáltunk háromszor egy döglődő hondurasit életre kelteni, de hő hiányában egy laposkás, vékony valamit ittunk csak. Az előzőleg főzött, legalább 50% robit tartalmazó Jolly Caffe miatt levett kazánnyomás viszatekerése után sem lett lényegesen jobb az eredmény.
Ilyenkor számomra az derül ki, hogy a HX E61-gyel egy lassúbb, egyfajta kávéra beállt kávézási rutint lehet vinni. A gyors váltásokat nem lehet kontrollálni, idő kell a gépnek, és ezt legtöbbször nem tudjuk megadni neki. Más a helyzet, ha napok óta beállt, kitapasztalt összeállítással dolgozunk.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bl4ze
veterán
válasz paljoc #28629 üzenetére
Nálam most 2 féle decaf van, Neked ismerős lehet
1. Indonéz Bali co2 decaf : 82 fokon jó PID szerint, felette könnyen megég és ízre sem a legjobb
2. Etióp Sidamo co2 decaf : 84 fokon jó PID szerint, itt nagyon finom gyümölcsös-enyhén savas. Felette keserű lesz.
régebbi GB, Sestos PID
.:. bl4ze .:.
-
Toobee
veterán
válasz paljoc #28642 üzenetére
En is a tobbseg altal emlegetett ertekekkel probalkoztam az elejen, azta gyorsan vilagossa valt szamomra, hogy az en gepen nem igy mukodik Sajat porkolesu Sidamo-t az elobb huztam 86 fokon, aztan porkoles utan nem birtam ki es rakostoltam a Kenya AA-ra is, szinten 86 fokon, bar ez kicsit gyorsan jott le, de ez se kert nagyobb hot.
Szerk.: jartam keltem, nezlodtem ugyhogy a Savoya parkban talaltam egy Fiorenzato F64-et a Finazza Kft. peksegeben, elvileg Dallmayr kaveval, gyakorlatilag meg doglott Omnia volt benne szerintem. Lenyeg a lenyeg, hogy nagyon tetszett a daralo, bar ugyanugy rogosit, mint a tobbi karbaorlos cucc. Ha idom engedi Robinal is meglesem a gepet, jo lenne orlemenyt is tapogatni, meg jo kaveval is kiprobalni.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #28642 üzenetére
fogalmam sincs az abszolút értékekről, de ha egyszer a kofiban ott az a keserűség, amit utálok, a pogi segge körben szép fekete stb., akkor lejjebb megyek a hővel. 90-92 fokos víz mellett amúgy már tűzforró kofi jön a gépből, megégeti a nyelvem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
válasz paljoc #29214 üzenetére
Ígéretesnek tűnik a Catler. Mondjuk elég kis visítós a hangja.
Én is imádom az enyémet !
Elég pontosan be tudom én is lőni. 0,1-0,2-0,3g-nál nem szokott nagyobb eltérés lenni.
De ennyi kis randomitás bőven belefér nekem, ezért a kényelemért cserébe![ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #29322 üzenetére
Megnyitottál? Gratula. Sok sikert. Azt azért tudnod kell, hogy a vevőnek mindig igaza van. Tehát a ristrettoba tej kell, és pont. Egy címet küldhetnél, akár privátban is, holnap beugrok egy ristrettora
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #29328 üzenetére
Becsapott a környezet, mobilról meg azt sem láttam, hogy ez a Catler szett
Más:
A daráló beállítása még nem az igazi, de kezdem érteni, miért annyira népszerű a Cremina (meg úgy általában a karos kisgépek). Hihetetlenül finom, krémes állagú kávék jönnek le rajta, nem szőkül annyira gyorsan mint a Gaggia, és a korrigálási lehetőség, hogy ha picit durvább a daráló állása a kelleténél, szintén csodás (egy fokozat a Lux-on, a Gaggián már zubogott, itt menthető volt a shot). A túl finom őrleményt nehezebb korrigálni, már sikerült beborítanom a pultot zaccal befulladás után . Sokkal, sokkal megbocsájtóbb a darálási és előkészítési hibákkal mint a Gaggia. Az orphanos hőmérő csík meg számomra nélkülözhetetlen.
Amit viszont nem értek, hogy mi kerül ezen újon ennyibe. Gyakolatilag a LM Linea minivel (vagy Dalla Corte super minivel) van egy árban, amikhez képest egyszerű, kicsi, amolyan játékszer, de mégis rohadt jó kávét lehet vele készíteni.
Egyelőre marad[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest