Új hozzászólás Aktív témák

  • paljoc

    tag

    válasz eXtguy #28456 üzenetére

    Egy szúnyog basztatott egész éjjel, most keltem és qrva nyűgös vagyok, szóval röviden:

    A kávék hasonlóak, noha érzek esetenként különbséget még így is hogy figyelem a HX-et ahogy bemelegszik és rendre sikerül az első shotokat párhuzamosan a két gépen 90 fokon tolni. Viszont a Stellán nem tudok normális random otthoni használat mellett /otthagyom bekapcsolva x időre, vendégség van és többet is csapolok egymás után, stb./ úgy csapolni, hogy na ezt most 89 fokon akarom és az akkor bármikor megteszem egymás után, akár 10/10 aránnyal. A Catler elvileg ezt tudja, de nyitott kar híján nem tudtuk Lagoonnal leellenőrizni, a mérő ketyeréje csak ilyen karba lenne betehető, az enyémet megpróbáltam addig köszörülni hogy jó legyen hozzá, de feladtam.
    Kényelmi szempontból, kezelhetőségileg és nem mellesleg gyorsaságban viszont erősen jobb a 9010, tegnap topictárs csörgött hogy 10 perc múlva inna egy kofit nálam, bekapcsoltam és semmi akadálya nem volt. :-)
    Mindenesetre most egy darabig próbálgatom együtt a kettőt, többféle kávéval, aztán majd kiderül hogy milyen.

    Én annak idején a párhuzamos habosítás miatt léptem a HX felé, ez a single bojleres felfűtöm gőzre meg visszahűtögetem újabb kávéhoz nem jött be. Emellett tetszett is külsőre, meg jó vétel is volt. De ha csak eszpresszóznék és nem lenne sokszor olyan hogy 6-8 kávét/kapucsínót csinálgatok egymás után, akkor egy PID Gaggia vagy Ascaso szerintem jobb választás otthonra.
    A legjobb meg a külön szabályzott egységekből álló, dual bojleres T3 rendszerű gép, ahol a párhuzamos gőzölés lehetősége megvan úgy, hogy mellette a kávé egy külön vezérelt fejfűtött egységből jön. Számomra ez az ideális, de ha nem lenne igény tejes italra itthon, meg mondjuk egyedül élnék, akkor tök felesleges lenne.

Új hozzászólás Aktív témák