-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
verti1
tag
válasz 72lakiluk #95862 üzenetére
Szerintem is szét lehet szedni annyira, hogy mindenhez hozzáférj, de felesleges. Én a tengelyt és a belső kést szoktam kivenni. Akkor már hozzá férsz a külső késhez és kefével le tudod szépen takarítani. Nem kell kivenni a helyéről. Ami felette van azt ki lehet fújkálni szájjal.
-
verti1
tag
A dugattyú tömítést ráfeszíti a nyomás a henger palástjára. Ekkora nyomást egyébként o-gyűrűvel vagy D gyűrűvel is meg lehet oldani. A dugattyú tömítést szerintem a hosszabb élettartam miatt pakolják ezekbe a karos gépekbe, duplán ráadásul illetve triplán, mert egy felfelé is van. A nyomás nem indokolja az biztos. A dugattyút nem lehet hozzáigazítani a majdnem jó tömítéshez? Nem adja ki a matek?
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #96007 üzenetére
Hány körrel melegítesz? Három kör mindenhez elég. A szigetelő köpennyel pedig kettő.
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #96020 üzenetére
Első kör 2 perc. A második 1/2 és 1 perc között van nálam. Egy perc után elkezd csökkenni a hőmérséklet. 3 percnél veszítesz legalább 15 fokot mintha 1/2 és 1 perc után öntenéd a következőt.
-
verti1
tag
válasz hcstuning #96043 üzenetére
Amiket írtam azok saját mérések, a linken Gábor mérései vannak azokat is érdemes átbogarászni.
Ha felül bármilyen hatással lenne Flair-nél a papírnak akkor fizikai törvényeket döntenénk le.... Alul pedig ahogy soldier2 is írta azért felesleges, mert csak elfedi a hibákat. Ugyan úgy csatornásodik csak nem látod és így nem is korrigálsz.
-
verti1
tag
A Rusty Coffee-val mi a helyzet idén? Tavaly elég jókat ittam ott. Volt valaki mostanában arra?
-
verti1
tag
FB-n barista eszköz piac csoportba felraktak egy C40 Comandante kézi hajtányt, majdnem új. Nem az enyém, nem is ismerős, de jó áron van. Hátha valakinek érdekes lehet.
-
verti1
tag
válasz Mylord3 #96515 üzenetére
Még egyszer...mert engem ez rohadtul zavar. Itt a többség nem sznob!!! Hanem kávé fanatikus. Az állandó társaság 99%-a tökéletesen tisztában van vele, hogy milyen az igazán jó kávé, ízléstől, kávé készítési módtól és gépparktól függetlenül. Minden nap, minden kávét próbál tökéletesen elkészíteni.
-
verti1
tag
válasz MPowerPH #96516 üzenetére
Szerinted aki otthon pörköl az nem dolgozik?
A drága gép nem minden, használni is tudni kell, a kávé egy élő dolog...figyelni kell minden rezdülését ha tetszik, be kell tudni avatkozni a folyamatba, paramétereket kell módosítani stb..
Én hiába ülök bele a Hamilton autójába, elindulni se tudok vele, pedig az jó drága, és az elérhető legjobb technológia...
Az ajtót pedig te rúgtad ránk és most belénk is rúgsz egyet...[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz Krajcsi #96546 üzenetére
Általában 1-1,5 bar előáztatás kb 10mp-ig, utána lassan emelem a nyomást, 3 bar-nál megállok 2-3 mp-re. Utána fel 7-8 bar-ig kb. Ahogy csökken a pogi ellenállása úgy ejtem én is a nyomást, a vége olyan 3 bar körül szokott lenni. A sötétebbeknél rövidebb az előáztatás, nincs lépcső 3 bar-nál és 8-9 bar a legnagyobb nyomás.
-
verti1
tag
válasz Kávé Kálmán #96594 üzenetére
Jobbra a kézi hajtány nem akar kótyavetyélődni?😎
-
verti1
tag
válasz Kávé Kálmán #96609 üzenetére
Én csak az Apex-et és a Lido-t látom a shop-ban.
-
verti1
tag
válasz Kávé Kálmán #96625 üzenetére
Képzeld akkor milyen roham lesz ha bekerül a shop-ba...😀 Köszi az infót mindenesetre, megrágom a dolgot. Kaptam valami kávékat tegnap... rájuk nézek addig😉
-
verti1
tag
válasz vicces1 #96747 üzenetére
Ugyan erre jutottam én is a vízterítővel a GC-nél. Már rég mondtam ezt a dolgot, most már ketten vagyunk. Jó, hogy megerősítesz ebben, csak nem voltam annyira vakvágányon. Szerintem is az alunak a legjobb vízterítése a kúpos furatok miatt. Csak borzasztóan hitvány anyag. Ezért lett nálam a végső megoldás a kúpos réz.
-
verti1
tag
válasz vicces1 #96766 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy ha olyan alu vízterítő van benne aminek a felületén elindult a korrózió akkor a gyakori tisztítás ellenére is betaknyosodik a szűk térben a fej és a vízterítő között. Viszont ha van egy épp vagy új darab amire figyel az ember a tisztítással és papír használatával akkor semmi gond nincs vele.
-
verti1
tag
Vihar a biliben megint. A kávéhoz mint italhoz való viszony a hardcore. Totál mindegy a géppark. Ha valaki a Brikkázik pl. és kimaxolja azt a folyamatot akkor ő hardcore kávés. Friss szemes kávét vásárol, brikkához elégséges szintű őrlőt használ, esetleg vízre is figyel, stb...Felejtsétek végre el, hogy itt akár presszóra is ki lehet jelenteni, hogy ez a fasza cucc, mert ilyen nincs. Ahány ember, annyi igény. Minimumokat lehet megfogalmazni ha valaki elhatározza magát egy irány mellett. Mindenkinek az a hardcore ami éppen a pulton van szerintem.
-
verti1
tag
válasz Mylord3 #96818 üzenetére
Végre, hogy megváltoztatták a nevet. Folyamatosan csak gond volt belőle, mert a társaság nagy része aki itt beszélget maximumon tolja a kávékészítést. Ez így alakult itt az évek alatt. Aki ugye ismeri a ph-t ide kattintott, hogy gyors segítséget kapjon, de nem mindig kaptak segítséget bolti tégla ügyben. Egész egyszerűen azért, mert más az érdeklődési kör. Senki nem néz le itt senkit és nem flancolni akar a gépeivel. Ha valaki akar, mert nem érzi itt jól magát akkor tud másik kávés topikot/közösséget építeni ahogy volt rá példa. Totál rendben van, hogy téged ez nem érdekel, de itt a 90% imád voodoozni, profilozni, PID-et tekergetni, vizet pancsolni. Te úgy szereted, úgy csinálod.
-
verti1
tag
válasz konzumpro #96834 üzenetére
Most meg komolytalanok vagyunk...ez egyre jobb😀
Szigetelés szóra a kereső 77 találatot hozott fel nekem ebben a topikban. Kabátbéléstől a szilikon szivacsig elég tág az anyagok listája. A pénztárca határozza meg, hogy melyiket veszed. Miért lőne túl a PID? Jobban tartja a meleget a rendszered, gyorsabb lesz, stabilabb, gazdaságosabb ha szempont. A rézcsövezés azért jó nagy vonalakban, mert nem hideg vizet tol a pumpa a kazánba hanem előmelegített vizet.
Miért akarjátok bemagyarázni, hogy itt valami felsőbbrendűség vagy nem is tudom mi lenne...
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz konzumpro #96839 üzenetére
A kérdésed az volt, hogy mivel. Minél nagyobb annál feleslegesebb, mert egyre kisebb mértékben borítja fel a beáramló hideg víz. A szigetelésnek szerintem inkább az az előnye, hogy nem fűti feleslegesen a házat, elektronikát a bojler, nem megy minden irányba ki az ablakon a hőenergia. Inkább időt nyersz vele, mint óriási stabilitást. Arra sokkal jobb a rézcső vagy a nagyobb bojler. Nekem volt rézcső mentes Gaggia nagyon komoly szigeteléssel és rézcsöves gyenge szigeteléssel. Ég és föld volt a kettő. Pár tized fokot nyertem szerintem a hardcore szigeteléssel. A rézcső pedig atom stabillá teszi.
-
verti1
tag
válasz Kávé Kálmán #96845 üzenetére
Elborult agyú repülőgép mérnökök...😀 Nem is értem...😉
-
verti1
tag
válasz Kávé Kálmán #96861 üzenetére
Egy vezetőgyűrűt kell ráhúzni a nyél részére és tökéletes lesz a szint. Az a tamper is a dizájn áldozata lett mint a karjai.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz Kávé Kálmán #96864 üzenetére
Nem is neked gondoltam. Aki nem tudja elengedni a dolgot, nem vagyunk egyformák. Én se viszem túlzásba a flairnél, éppen hogy megnyomom.
-
verti1
tag
válasz Kávé Kálmán #96872 üzenetére
Classic Flair-nél nem működik ez a tamper nélküli módszer. A szilikonos felsőszűrőt szerintem hosszú távon kinyírja ha mindig letuszkolod illetve ami nagyobb gond, hogy ahogy bedagad a pogi és megakad a felsőszűrőben csatornásít. Na majd ha megérkezik a 200 mikronos IMS felsőszűrőm és átalakítom akkor lesz egy a pogi tetejére rakható szűrőm mint a Flair Pro-nál vagy Robotnál. Az mozoghat a pogival és nem tud beszorulni. Akkor ki fogom próbálni ezt a gyorsított módszert.
-
verti1
tag
Valaki csinálhatna már egy rotos GC-t...
-
verti1
tag
Ez régi dolog egyébként. Jó példa erre a Cimbali Max őrlő. Ott egy kúpos kés van egybeépítve egy síkkal. A kúpos elő őröl és a sík pedig a végleges méretre. A gyári kés is inkább filter késekre hasonlít. De láttam San Marco-ba is ilyet. JH-nak is volt egy ilyen videója a youtub-on, azért is kapott megint szárnyra ez a dolog. Egyébként van benne valami, mert nem kell a késeknek a nagy kemény babokkal küzdeni, egyenletesebb lesz a méret és talán kevesebb a fine. Ki kellene méregetni ezt is szitával pl.
-
verti1
tag
válasz vicces1 #97403 üzenetére
Egyiknél se úszod meg. Kézi vagy motoros, üveg, műanyag vagy fém. Minél sötétebb annál jobban feltöltődik, vizezést nem úszod meg. Én a műanyag gyűjtőjét jobban szeretem a Kinu-nak mint a JX Pro fém gyűjtőjét. A JX aljában a sarokban mindig marad körben és le akar tekeredni a helyéről használat közben. A Kinu-ból kijön minden, nem sepregetem. Ha presszóra szeretnéd használni akkor 38-as késben ne is gondolkozz szerintem, mert sokkal tovább tart őrlési idő.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs