-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
paljoc little flower pid=92 fokon bizony masszív kakaó. blazénak dedikálom nagy szeretettel!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
lali.hu megkövezne érte, de mivel amúgy sem fórumozik már itt, leírom: őrlemény minőségére nem hallottam még bárkit panaszkodni egy ascaso/iberital/lux hármasra. nem tudom, hogy egy mazzer csere javítja-e magát a kávét a pohárban. ami az árakat illeti, csak fogyasztás kérdése, a zöld kávé azért kb. harmada a nem olcsó pörkölt kávénak. játszani meg elég sokáig lehet egy ilyen kisebb géppel, paljoc esete a gene-nel is jól bizonyítja ezt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Peti...(16v) #7533 üzenetére
Lesz majd másik Mazzer, mindig van, ki kell várni. De amúgy orlemenyre tényleg jók a kis kuposok is.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Peti...(16v) #7536 üzenetére
nekem nem tűnik amatőrnek a hirdető... ha 20e ft-ért adta a mazzert, akkor az annyit is ért..!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
búék a topiklakóknak, kávéban gazdag új évet (és újévet) mindenkinek! és most nem a frei cuccokra gondolok....
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz vajdamernye #7552 üzenetére
brikkához is ajánlott kávé, úgy amúgy elég savanyú (szerintem)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #7577 üzenetére
ugyanezen logika mentén a manuális eszpresszógépet sem volna érdemes megvenni, mert csomó idő és energia, amíg kitapasztalod, hogy jó kávéd legyen, miközben a kapszulás kapásból korrekt.
tök igazatok van blaze-zel, de ha meg valaki játszani akar, miért ne tegye? nem törvényszerű, hogy csupa közepeset fog pörkölni, lehet, hogy hamar ráérez, és idővel tényleg tud a saját ízlésének megfelelően pörkölni. szerintem jó játék lehet, de ha 120e ft környékéről indul a téma, az azért tényleg erősen véleményes.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
érdekes tapasztalat, hogy az öregecskedő p&y guatemala az eddig ideális darálóbeállításon most totál befullasztja a gépet eddig inkább fordítva tapasztaltam, ahogy öregszik a kávé, úgy kell egyre finomabbra darálni.
a little flower nem lesz a kedvencem, szívesen iszom, de van a főnöknek jobb kávéja is szerintem, így ritkán fogom választani. a kakaóssága fix ízjegy nálam, meg más is írta, szóval nem csak én vagyok helikopter.
viszont tanulság, hogy mindkét kávét időben el kell fogyasztani, mert a csúcson túl már nem az igaziak.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
+1
sikerült amúgy javítanom a little floweren az imént, túl alacsonyan jártam már a hővel. pid=92 foknál most ugyan egy picit túlextraháltnak érződik, meg kakaós, de mégis jobban érezhetőek a savak, mint alacsonyabb hőfokon. így már tetszetős, picit a kapucziner el injerto pacamarára hajaz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
emberek, milyen gépet érdemes ajánlani annak, aki szeretne normális eszpresszót és cappuccinót inni a lehetőségekhez képest, de nem akar darálót, tampert stb. eddig a SiD-féle odeákat ajánlottam az ismerősöknek, de a helyzet az, hogy apámé sokadszorra döglik le, a haveromé még csak vacakol és megy, de nem bizalomgerjesztő... szóval kicsit elvesztettem a hitemet ezekkel a gépekkel.
pod-hoz viszont tök hülye vagyok. nem tudom, hogy elég finom-e a végeredmény, van-e elég masszív gép stb. any ötlet?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
de közben nézegetem a grimac terry-t, szimpatikus. újonnan tényleg drága, használtan viszont 50 körül megy, az belefér még. a kérdés, hogy elég jó-e a végeredménye, és hogy elég tartós-e a gép.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
HÁZIGAZDA
kérdés, hogy mennyire vagy képben úgy amúgy az ilyen "újhullámos" kávékkal. szoktál járni a top kávézókba rendszeresen? azért kérdezem, mert ha nagyon nem, akkor elsőre tényleg meglepő lehet egy ilyen kávé. szóval csak azt próbálom belőni, hogy vajon mennyire lehetett citromos a cucc az abszolút skálán.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
javaslok egy kört a my little melbourne kávézóba, ott ugyanis szokott lenni mindig danesi gold is, kicsit klasszikusabb ízvilággal, meg a saját blendjük, meg talán még egy kávé. szóval ott tudsz kóstolni egy "vertikálist". de a feketénél is úgy rémlik, hogy mindig két kávé van, abból az egyik nagyon újhullámos (savas-gyümölcsös, rossz esetben citromos), a másik klasszikusabb. szóval ne csüggedj!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #7714 üzenetére
nincs bajom lalival, ő orrolt meg rám valamiért (és egyébként nem is volt igaza, de tökmindegy, hülyeség 5 percnél tovább haragot tartani ). viszont az odeában én sem bízom többet, hiába jó a kávéja a tuningolt példányoknak (már amelyiknél jól sikerül a tuning, mert random, daráló függvénye), ha állandóan beszarik, és aztán engem nyúznak, én meg sid-et nyúzom
qm 5000-nek utánaolvasok majd, vagy tényleg kétkazános podos gép lesz, blaze ajánlott mokador pepitát.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #7729 üzenetére
nem is minőségi kérdés a cukor, illetve nem tudhatom, én nem iszom olyan kávét, ami cukor nélkül nem elég jó (mert nem is cukrozom, próbáltam n-szer, elég volt). viszont a tokaji aszút is szeretem. mármint a jót, és ott is kell sav a cukor mellé.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
egyébként mekkora fless, hogy szegény jolti nem meri cukrozni a kávéját, hónapok óta küzd, tépelődik, de inkább issza keserűen, mert nem akar kilógni az elit társaságból...
...erre kiderül, hogy a főurak stikában mind tolják a cukrot
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz lagoon79 #7734 üzenetére
rdl sweet cappuccino? milyen a kávéja? mennyire masszív, tartós a gép?
amúgy ezeket írta róla SiD anno:
RDL Sweet Cappuccino. Grimac Terry kategóriájú (még külsőre is 90%-ban ugyanaz), dupla thermoblokkos masina. Kívülről hőszigetelt alu thermoblokk a gőznek és egy réz thermoblokk a víznek.
A thermoblokk rendszer ellenére kifogyhatatlan, erős és "száraz" gőzt ad. Ezt úgy csinálja a készülék, hogy a gőzfejlesztő thermoblokknak van egy külön kis ULKA pumpája (kb fele akkora, mint a sima ULKA) és amikor nyomjuk a gőz gombot, akkor ez a kis pumpa folyamatosan és valószínűleg alacsony nyomáson tolja a vizet a thermoblokkba, amit az azonnal elgőzöl. Állati jópofa.
A gép bekapcsolásakor azonnal elkezdi mindkét thermoblokk felmelegítését és kb 1 percen belül már tudunk is kávét készíteni vagy gőzölni, akár közvetlenül egymás után. Mivel a réz thermoblokk meglepően kis méretű és egybe van építve a fejjel, ami szintén réz, ezért nem igényel hosszas bemelegítést. Az első felfűtési ciklus után azért érdemes megvárni a másodikat vagy egy csészemelegítő csapolással felgyorsítani, de utána már stabil minőséget ad a gép. Egyébként minden jóval fel van szerelve, ami a nagyobb háztartási eszpresszógépekben is megvan: OPV és csepptálcához becsövezett háromjáratú mágnesszelep is van benne, víztartálya 3 literes.
majd jópár évvel később:
a Sweet Cappuccino megér ennyit simán, egyet vegyél figyelmbe, a gőzölő képessége nagyon gyenge, gyenge és vizes a gőze, nem lehet vele normális tejhabot csinálni.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
zolnagy, And06, blaze: nektek volt már mokador pepita pod-os gépetek. milyen minőségű kávét készít? mondjuk egy illy kapszuláshoz vagy egy nespressóhoz képest? vagy akár egy gaggia classic-hoz képest, hogy én is el tudjam helyezni a képzeletbeli skálán.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
peldzsok little flowerből eltűnik a kakaó, ha gyorsítva tépem le, helyette tényleg valami virágos, enyhén mézes, nagyon enyhén savas dolgot kapok. így is jó, sőt, jobbabb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #7858 üzenetére
de mi köze ennek a cappuccinóhoz? egy espresso kb. 25 mp alatt 30 ml, de fogsz majd olyan kávét találni, ami inkább 20 mp alatt finom, más meg inkább 40+ mp alatt, és a mennyiség is változik majd egy bő espresso és egy ristretto között.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #7860 üzenetére
a szűrő mérete és a felsőszűrőtől való távolsága azért nagyjából megadja, hogy mennyivel érzi jól magát. a mennyiséget eleve érdemes rögzíteni a szűrőhöz, és csak az őrlemény finomságával játszani első körben. aztán, ha már nagyon haladó valaki, variálhatja mindkettőt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz S.A.M.U.E.L. #7870 üzenetére
nálam joker-2 fok a pid-en és kb. joker őrlemény.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mindennél kisebb és gyorsabb chipeket hoznak az ASML új gépei
- MotoGP & WSBK
- BestBuy topik
- Computex 2024: beröffentette az AI-t az AMD
- Külpolitika
- Elkészült Oroszország első litográfiai berendezése
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Felfordul a windowsos piac: az Arm megszerezné a PC-s piac 50 százalékát
- ZEN.com
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen