Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WarLock07222

    tag

    válasz Toobee #109790 üzenetére

    Azzal az összekóstolással, amit csináltunk, amúgy csak egy baj volt. Tök standard use-case lett csak kipróbálva, normál 1:2.5 arányú espressoval kb. koppra ugyanolyan profillal. Erre tényleg kb. ugyanaz az output, talán a Sette 270Wi-ből picit édesebb kávé jött ki, ha jól emlékszem :D Vagy a te szavaiddal élve olyan "Baratza íze" volt.

    A különbségek szerintem egy blooming shot vagy allongé esetében kezdenének el kijönni, ahol sokkal inkább az örleményen múlik az, hogy az 1 perces előáztatás után mennyire esik szét a pogácsa, vagy a 4g/s flow közben a plafonig megy-e a shot vagy pohárba (és milyen nyomás mellett). Ezekre amúgy az NZ is csak éppen elmegy kategória az értelmes síktárcsásokhoz képest. Azok meg mind workflowban véreznek el.

    Mivel az én shotjaimnak a 98%-a standard lefolyás, valahol 1:2 és 1:3 között, ezért számomra bőven nyer a workflow könnyedsége afölött, hogy mondjuk allongé esetében 4 vagy 6 barra esik vissza a nyomás a megfelelő flowratehez.

    Nem tudom a topic-lakóknak mi a felhasználási területe vagy hogyan akarják a gépeiket üzemeltetni, de szerintem mindenki ahhoz vegyen felszerelést, amrie és ahogyan használni kívánja. Ami azt hirdeti magáról, hogy mindenre is jó, az átlalában semmire se jó igazán.

Új hozzászólás Aktív témák