Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz general #113562 üzenetére

    Filternél őrlőn, kávén és a vízen múlik a legtöbb. Ha ezek rendben, és nem csinálsz valamit nagyon rosszul, akkor jó lesz a végeredmény :)

    Őrlőnél Timemore C2-vel nekem is mindig maradt benne kesernyés mellékíz. K-Plus-al esetek 95%-ban meg vagyok vele elégedve. Persze filterre a sík késes őrlő az ideális.

    Kávénál tapasztalatom szerint ha nem filter pörkölés, akkor majdnem mindig marad benne valamennyi keserű. És sok pörkölőnél világos nem ugyanaz, mint a filter. Ha azt gondolod a kávé a gond, akkor meg lehet próbálni alacsonyabb hőfokon (akár lemenni 90-92 fokig is), az van hogy segít espresso-s "világos" vagy közepes pörkölés esetén.

    Esetleg próbálj meg egy cuppingot, ha azzal is keserűnek érzed, akkor a kávén vagy a vízen múlik. Ha úgy nem, akkor az őrlő vagy a technika :)

    Hoffmann-módszer egyébként nekem egyik kedvencem, volt hogy más módszerrel ittam jobbat egy adott kávéval, de nem volt még olyan, hogy egy kávé egyáltalán ne működött volna vele (amibe viszont futottam bele már más recepteknél). Szóval elég stabil és jól skálázható alaprecept (én legtöbbször 12-13g-al használom).

Új hozzászólás Aktív témák