Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz Sinisi #57738 üzenetére

    A kézfertőtlenítők otthoni használata az egyik legrosszabb amit tehetsz. A kezed tele van baktériumokkal, amik együtt élnek veled (szimbiózis), mintegy védő réteget képezve a felszínen, és nem hagyják, hogy az igazi kórokozók elszaporodjanak (elfoglalják előlük a helyet, tápanyagot). A kézmosást ezek röhögve túlélik, de a kézfertőtlenítő nem válogat, gyakorlatilag átmeneti biztonság után nyitva hagyja a kaput. Normál körülmények között a kézmosás elég.
    E. Coli: idén tavasszal, miközben majszoltam a kertben termett hónapos retket eszembe jutott, hogy a tél végén kértem a szomszédos farmról trágyát, ezt belekapáltam a földbe, majd a belőle kihúzott retket hideg vízben lemosva elfogyasztottam (ezt a retket ugye nem hámozzuk). Biztos nem volt steril, de túlélte a család. Jövőre ismételjük. :) ne legyenek kétségeitek, a szuperben vásárolt retek is trágyában nő (jó esetben). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az ivóvízben az E. Coli ok, mert nem az. Nagyon nem, leginkább azért mert a tömegétkeztetésnél könnyen lehet abból baj, ha szintje átlép egy határt, és mert alapvető higiéniai problémát jelez (mondhatni tisztasági indikátor).

    Parci (2 kg kosz/2év) még ha nem is szó szerint kell érteni, de van benne igazság. Sokgyerekes családoknál szokták mondani, hogy ha leesik a cumi, az első gyereknél kifőzzük, a másodiknál lemossuk, a harmadikét meg lenyalja a kutya :)

Új hozzászólás Aktív témák