Új hozzászólás Aktív témák

  • JackFeryll

    őstag

    válasz IMIIKE1998 #132374 üzenetére

    Rezisztív erők megoszlása
    Ugye minél meredekebb egy emelkedő annál kisebb részaránya lesz a gördülési ellenállásnak.

    Gördülési ellenállás teszt módja.
    Ugyanezen az oldalon lehet nézegetni milyen értékek jöttek ki a tesztek alatt.
    30 perc "melegítés" után egy dobon 42.5kg terhelés mellett 200rpm-en tartják a dobot ami elvileg 28.8 km/h-nak felel meg, azt mérik mekkora teljesítmény mellett lehet 200rpm-en tartani a dob fordulatszámát.
    Na most az outi külsőknél 23-25mm-es szélességnél 8.3 baron ,de 6.9 baron is nagyjából 10-20watt, 37 mm-es touring külsőknél 3.1 baron 20-40 watt 5.2baron 15-30watt ez az érték.
    Ami nekem meglepő hogy még a nem túl agresszív monti külsőknél is 2" feletti szélességénél is egész jó értékeket mértek. Mondjuk egy kis pöttyös mintázatú schwalbe big star 16-12 watt 1.7-3.8 bar közt.
    Bütykösebb de még nem extrémek meg felmehetnek 30-40 watt környékére is (már nem írom le az összes nyomás meletti értéket). Nyilván az ennél extrémebben, mint egy magic mary, maxxis dhf és társai ennél is "lassabbak".
    A külső miatti légellenállás jó kérdés és yaw angle függő is. Ilyenre értékelhető tesztet nem nagyon találtam mert általában inkább az aero felniket szokták összehasonlítani.

    Városi közlekedésre garantáltan a kényelmet helyezném előtérbe, a sebességed pedig elsősorban a testpozíciód fogja eldönteni. Az pedig nagyjából azt jelenti hogy koskormányod van vagy nem, mert úgyis ugyanúgy fogod beállítani a többi bringán a stucnit.
    Nagyjából azt mondanám hogy kerékpár úton szinte mindegy mivel mész, ha pedig közúton mész lényegesen gyorsabb lesz az outi/cx/gravel ha a térded a hasadban van és nem egyenes háttal ülsz mint a többin.

    Felesleges ezen rágódni, én egy régi merev montit hasnzálok közlekedésre 1.95-ös dirt? (apró pöttyös minta) külsőkkel. Semmivel nem lennék gyorsabb bármi egyeben ami nem koskormányos. (egyébként így is van egy 15 centi drop, megszoktam a sportból)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák