Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz jjeahh #134442 üzenetére

    Mint mondtam, ma már egy tl-ready felni nem tétel, tehát még ha régebbi a bringád, akkor sincs szó itt akkora fejlesztésekről ami gondot okozhatna egy olyan embernek aki amúgy komolyabban veszi a terepezést. Ennél sokkal több pénz elmegy amúgy is az egyéb fejlesztésekre, karbantartásokra. Amikor épp külsőt cserélnél, akkor meg veszel olyan külsőt ami tl-ready. Ma már kb minden normális monti külső amúgy is ilyen. A szalagot ha jól beragasztod, elég sokáig bírja. A szelep is. Összességében nem egy nagy beruházás. Ha meg épp új bringát veszel, akkor középkategóriától fölfelé már mindegyik átalakítható belső nélkülire. Van amelyikben már tubeless szalag is benne van gyárilag. Szóval anyagilag nem látom, hogy miért lenne akkora elérhetetlen dolog annak aki amúgy komolyabban veszi ezt a sportot?

    Szó nincs itt lenézésről, de ha valakinek sok a defektje, akkor csak magával cseszik ki, ha ragaszkodik a belsőkhöz. A defekt amúgy egy érdekes kérdés, vannak emberek akik állandóan szenvednek tőle, míg mások meg alig kapnak. Számít sok minden, külső, felhasználás jellege, testsúly, a környék ahol bringázol stb. Ha te olyan ritkán kapsz defektet, hogy nem érzed szükségességét a váltásnak, akkor hagyd belsősnek.
    Én úgy gondolom, hogy a legtöbb montis inkább nyer vele mint veszít, ha belső nélkül megy, ettől még te ragaszkodhatsz a belsőhöz.

    Massmurderer: Ok, de ettől még nem érte meg, mert lett volna egy tartalék váltód, meg fület sem kell cserélni és a küllők is törhetnek egy ilyen baleset után. Ez amúgy egy nagyon alap szerelés, ha valakinek még a hátsó váltó beállítása is gondot okoz, az azért elgondolkodhatna a szervizen, de persze azt csinálsz amit akarsz, ha ennyire kísérletező kedvedben vagy. :) Meg abba is gondolj bele, mi lesz ha az új váltóddal történik ugyan ez, illetve mi van ha valaki vesz 200 euro-ért egy hátsó váltót, majd azzal történik ugyan ez? Szerelni akkor érdemes házilag, ha azért nagyjából tudod mit csinálsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák