Új hozzászólás Aktív témák

  • ZolkoW

    őstag

    válasz dunkel #146014 üzenetére

    És milyen 2x váltásod van?
    Mert én úgy gondolkodom, hogy ha a tartomány elég, akkor csak egy megfelelő méretű első kereket kell választani, és elég egyszerű a matek.
    Nem tudom pontosan, mik az elterjedt 2x hajtások, de rémlik olyan, hogy mondjuk 50/34 elöl, és 11-34 hátul. Ez ~ 455%, nem olyan sokkal több a 420-nál, hogy emiatt első váltót tegyek fel. (ha hátul csak 11-32 van, az 428%)
    Nekem ez is pörgetősebbre van belőve, hátul nem volt elég az 1:1, viszont nem volt célom, hogy 30-as pedálfordulattal tudjak tekerni 60-nal. (persze biztos jó lenne, és ilyen értelemben vehetjük kompromisszumnak, de nem nagynak :) )
    A finom lépcsőket sem érzem át, de biztos, mert MTB irányból jöttem, és sosem volt közöm országútihoz. Én a gravelen is kettőt-hármat váltok vissza egyszerre, irtó ritkán érzem azt, hogy de jó lenne egy fokozat még a kettő közé.
    Mindezeket annak a tudatában írom, hogy a felhasználási szokásaim eltérőek lehetnek másokétól, és még változhatnak is :)

    Egyébként lehet előnye az első váltónak az én szemszögemből is: nem kell hármat visszakapcsolni, elég letenni kistányérra. Ha szerencsém van, nem kell egyből váltani hátul is, hogy korrigáljak... de mindig is ellenségként tekintettem az első váltóra, otthon a csajok bicóján sincs, így jártak ;)

    Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

Új hozzászólás Aktív témák