Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Somatom #146077 üzenetére

    Igen az agyváltó nem rossz dolog. Egy baja van az hogy irreálisan drága. A másik hátránya a hátsó keréken a nagy tömeg, ami a bringa hátsó szélét terheli, így nem ideális terepre. Merev farú gépnél még kevésbé gáz, mint egy össztelós gépnél. Városba tökéletes, főleg ahol nincsenek nagy szintkülönbségek oda elég a 3s.

    Árra visszatérve egy 3 sebességes Shimano Nexus 3 kb. 25ezet Ft körül jön ki és ez csak 3 sebesség. Az 5 az már 45k, a 7, 8 és a 11 már túl drága. A Sturmey-Archer és az SRAM egy hulladék, így azokat nem is említem. A Rochloff 18 sebességes meg 190k körül mozog, na ez már vicc kategória. A Pinion lenne jó erről írtunk is tegnap, de az még 390k + a speckó váz + összes többi köcölék. Akkor inkább marad az ember a láncváltónál és gyakrabban karbantartja. Városban használva meg nem is annyira nehéz, mint saras terepezés után.

    Agyváltón gondolkodtam én is, mivel csak városban megyek, de elvettem az ötletet. Használtan meg lutri, mivel sokan nem viszik el a bringát karbantartásra csak ha már széthullott a bringa. Egy szétcseszett agyváltó meg nagyon nem hiányzik az embernek. Karbantartás is a Nexus sorozatnál zsírzásos - macera, amúgy a Rochloff és az Alfineban olajat kell cserélni szétszerelés nélkül. Így az Alfine lenne az ideális, de 90ezret nem adnék ki érte.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák