Új hozzászólás Aktív témák

  • Véreshurka

    senior tag

    válasz Fall-N #146093 üzenetére

    Egx kicsit ezzel vitáznék:

    Nálam 3 sturmey agyváltó működik a családban: s rf5 nekem meg feleségemnek, s rf3 anyósnak, illetve nekem van még egy hátsókerekem szintén s rf3-al amit 3 évig használtam, hibátlanul mennek. Sok pótalkatrészt lehet venni hozzájuk, főleg angol webshopokban (pl. SJS), de ebike is egész jó kínálattal rendelkezik. Való igaz, hogy már tajvani márka, de némi odafigyeléssel és rendszeres karbantartással valóban örökélet, pláne a régebbiek, amikor még angol cég volt.

    Itthonról valóban viccesnek hathat a rohloff árazása, de ha belegondolsz, hogy egy olyan szerkezetet veszel ami téged és még akár a következő generációkat is kiszolgálja, már is máshogy lehet ránézni, arról nem is beszélve, hogy egyrészt nem egy tál rizsért dolgoznak az emberek a cégnél (ami még mindig családi vállakozás) másrészt nem is igazán a magyar átlagfizetéshez pozicionálják a terméket. Egy egész jó kis pro/kontra összeírás a rohloff mellett/ellen.

    A nyúlós érzetet agyváltóknál nem igazán értem amiről írtok, nem tapasztaltam ilyet, bár tény, hogy kb. 10 éve nem nagyon van tapasztalatom láncváltóval, eléggé elszoktam tőle. Szerintem az egyik legnagyobb hátránya az agyváltóknak, hogy meg kell hogy állj a tekeréssel egy pillanatra a váltáshoz, és főleg emelkedőn ez nem éppen kellemes, de teljesen megszokható rutinná válik, mint mondjuk az spd be/ki csatolása.

    El Psy Kongroo

Új hozzászólás Aktív témák